Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Οδηγούς προσλαμβάνει η ΕΕ με βασικό μισθό 1.900 ευρώ συν τα επιδόματα



Οδηγούς προσλαμβάνει η ΕΕ με βασικό μισθό 1.900 ευρώ συν τα επιδόματα
    Διαγωνισμό για την πρόσληψη 110 οδηγών διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO). Όσοι προσληφθούν θα έχουν ως αντικείμενο τη μεταφορά προσωπικοτήτων καθώς και μόνιμων ή άλλων υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρίως στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο, αλλά και σε άλλα κράτη – μέλη και τρίτες χώρες.
    Επίσης θα μεταφέρουν επισκέπτες, αντικείμενα και έγγραφα καθώς και την αλληλογραφία.
    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλο θα διαθέσει στους οδηγούς υπηρεσιακή στολή που θα φέρει τα διακριτικά του οργάνου. Ενδέχεται να εργαστούν το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.
    Οι βασικές μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 1.907,24 ευρώ και σε αυτές προστίθενται ενδεχομένως τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις που προβλέπονται από την ΕΕ.
    Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υπήκοοι κράτους – μέλους της ΕΕ, να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων, να διαθέτουν τις σωματικές ικανότητες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να είναι εντάξει έναντι της νομοθεσίας για στρατολογικά θέματα.
    Επιπλέον θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης κατηγορίας Β σε ισχύ.
    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποδεικνύουν επαγγελματική πείρα τουλάχιστον δύο ετών ως οδηγοί στον τομέα της μεταφοράς προσώπων,. Θα πρέπει επιπλέον να έχουν άριστη γνώση μιας εκ των επίσημων γλωσσών της ΕΕ και ικανοποιητική γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.
    Προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου