Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

«Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη του εικοστού αιώνα»!



Το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
«Μη φοβάστε την αλήθεια. Τα ψέμματα καταθάλπτουν τους λαούς»
Περικλής Γιαννόπουλος
    Χιλιάδες παιδάκια έχουν καταθέσει λουλούδια στην κεφαλή στο Πολυτεχνείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιον νεκρό της εξέγερσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κεφαλή του καθηγητή Νίκου Σβορώνου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του 1973.
    Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Σαμπάνη επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου.

    Η «Ηλένια Ασημακοπούλου», «το κορίτσι που χάθηκε το βράδυ της σφαγής και την ψάχνει ακόμα το αγόρι της» (όπως χαρακτηριστικά έλεγε η εφημερίδα «Αυγή»), ήταν στην πραγματικότητα μοντέλο σε διαφήμιση σαμπουάν της εταιρίας «Breck».
    Το κεντρικό νόημα, όσων μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία, στις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, φρόντισε για αυτό, θεσπίζοντας την γιορτή και, μάλιστα, τιμώντας την, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον ισάξια με τις άλλες δύο εθνικές μας γιορτές.
    Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική: Κατ’ αρχήν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ανέτρεψε καμμία χούντα! Σκοπίμως κατά την γνώμη μου (κι όχι μόνο την δική μου) αποσιωπείται, ότι η χώρα μετά από την παραίτηση των Απριλιανών, τον Οκτώβριο του 1973, είχε πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Σπύρο Μαρκεζίνη, που μοναδικό σκοπό της είχε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, άρα επαναφορά της δημοκρατίας. Αυτό που πέτυχε στην ουσία η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν να ανατραπεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση μια εβδομάδα αργότερα (25 Νοεμβρίου) από τον ταξίαρχο Ιωαννίδη και να εγκαθιδρυθεί μια δεύτερη δικτατορία που κράτησε 8 ακόμα μήνες! Ψεύδος πρώτο, λοιπόν. Και δεν αποτελεί τιμή για το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, να στηρίζεται σε ψεύδη για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
    Υπάρχει όμως και δεύτερο, μεγαλύτερο, ψεύδος στην ιστορία, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Νεκροί του Πολυτεχνείου»! Επειδή η Ιστορία είναι πάρα πολύ δύσκολη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, θα πρέπει ο καθένας ο οποίος εκφράζει γνώμη και θέση πάνω σε αυτά, να παραθέτει και κάποια αντικειμενικά στοιχεία ως απόδειξη των ισχυρισμών του. Εγώ θα παραθέσω μερικά:

    Πρώτον: Πόρισμα Τσεβά (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Ένα από τα πρώτα «μελήματα» της κυβερνήσεως Καραμανλή, ήταν να διερευνήσει την υπόθεση Πολυτεχνείου. Τον Σεπτέμβριο του 1974, αναθέτει στον γνωστό σε όλους μας εισαγγελέα Τσεβά, να συντάξει ένα πόρισμα, σχετικό με τα γεγονότα. Τα αποτελέσματα του Πορίσματος παραδίδονται στις 14 Οκτωβρίου 1974. Αφού χωρίζει τους νεκρούς σε 4 κατηγορίες (ούτε ένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου), καταλήγει: «Ονόματα νεκρών 46 και 59, αντιστοίχως, περιήλθαν εις χείρας μου και απετέλεσαν αντικείμενον ειδικής, επισταμένης και αγωνιώδους ερεύνης.   Αμφότεροι εκυκλοφόρησαν το πρώτον εις την αλλοδαπήν και ο εις εξ αυτών επιμέλεια πολλών γνωστών Ελλήνων, εις το εξωτερικόν κατά την εποχήν της Δικτατορίας ευρισκομένων. Είναι αμφότεροι ελλιπείς κατά τα στοιχεία των και η επ’ αυτών έρευνα εις ουδέν το συγκεκριμένον απέληξε ... Παραμένει βεβαίως πάντοτε το ερώτημα: Τι εγένοντο τα πτώματα των νεκρών τούτων και διατί οι οικείοι των εξακολουθητικώς σιωπούν;» Δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

    Δεύτερον: Πόρισμα Σαμπάνη (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Επειδή έως το 1981, παρά τις φιλοτιμότατες προσπάθειες της «Δεξιάς», δεν κατέστη δυνατόν να «αποκατασταθούν» οι «νεκροί του Πολυτεχνείου», η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επαναφέρει το θέμα, αναθέτοντας στον Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Σαμπάνη να τους «αποκαταστήσει». Να σημειωθεί εδώ προς άρση τυχόν υποκειμενικότητας, ότι ο κ. Σαμπάνης είχε διωχθεί από το Απριλιανό καθεστώς και επαναφερθεί στο σώμα μετά την Μεταπολίτευση. Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή πραγματικός καταπέλτης εναντίον του ψεύδους:
    Κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου! 12 νεκροί εκτός του Πολυτεχνείου χωρίς να αποδεικνύεται η σχέση τους με την εξέγερση. Δώδεκα άτυχοι συμπατριώτες μας που έχασαν την ζωή τους την ταραγμένη εκείνη περίοδο. Που να ήξεραν ότι ο θάνατός τους θα ηρωοποιούσε κι άλλους χωρίς να το αξίζουν, μόνο κι μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι «αντιστασιακά εύσημα» και να χτίσουν πολιτικές καριέρες! Όπως προκύπτει από τον λεπτομερέστατο πίνακα, ο αριθμός των νεκρών, η ταυτότητά τους, αλλά και ο τρόπος και τόπος του θανάτου τους, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με αυτά που «διδαχθήκαμε» επιμόνως, όσοι είχαμε την ατυχία να φοιτούμε στο σχολείο την δεκαετία του ‘80! Να θυμίσω εδώ, ότι ο αριθμός των «νεκρών του Πολυτεχνείου» ανεβοκατέβαινε κάθε σχολική χρονιά, ανάλογα με τις διαθέσεις του πολιτικού κατεστημένου.
    Τρίτον: Αναφορά Συγκλήτου Πολυτεχνείου (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Με την υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κατά τα γεγονότα Κ. Κονοφάγος κατέθεσε ως μάρτυς στις 20/1/1975, στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «
Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» (1982), με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
    Νομίζω ότι τα προηγούμενα τρία παραδείγματα είναι τρανταχτές αποδείξεις για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Δυστυχώς, το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, στηρίχθηκε πάνω σε τέτοια ψεύδη επιχειρώντας να φτιάξει τους ήρωες του με σκοπό να εδραιωθεί. Κι επειδή ακριβώς δεν είναι το μοναδικό, βλέπουμε όλοι σήμερα τα αποτελέσματά του. Μια ματιά στις καριέρες των «αντιστασιακών φοιτητών» πείθει και τον πιο δύσπιστο.

    Ας δούμε και την γνώμη του ΚΚΕ (την τότε γνώμη βεβαίως), μια και αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές και τιμώντες της επετείου: «Παρά τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης, καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ [...] με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις».
    Φοιτητικό φυλλάδιο του ΚΚΕ «Πανσπουδαστική», τεύχος 8, Φεβρουάριος, 1974. Κατά την γνώμη τους, δηλαδή, η ΚΥΠ ευθύνεται για την εξέγερση. Διαψεύσθηκε αργότερα, αλλά είναι γνωστές «μανούλες» στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης οι κομμουνιστές, όταν τους συμφέρει!
    Χαρακτηριστικότατο περιστατικό για το γελοίο της υποθέσεως «νεκροί του Πολυτεχνείου» αποτελεί η υπόθεση της «Ηλένιας» (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Απεκαλύφθη, όμως, νωρίς το ψεύδος, δείχνοντας έτσι την βιασύνη του πολιτικού κόσμου της Μεταπολίτευσης, να εφεύρει τους ήρωες του. Η Νεοζηλανδή Νάνσι Κρίντλαντ όμως τους πήρε χαμπάρι έγκαιρα. Το γνωστό τότε φωτομοντέλο της φωτογραφίας, παρουσιάστηκε ως νεκρή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου από τον Γιάννη Ηλιόπουλο, μαθητή της Ηλεκτρονικής σχολής ισχυριζόμενος ότι ήταν το κορίτσι του και λεγόταν «Ηλένια».

    Η απάτη αποκαλύφθηκε σύντομα και ο νεαρός τιμωρήθηκε με 8μηνη φυλάκιση. Βέβαια το πολιτικό κατεστημένο είχε προλάβει να τιμήσει την «νεκρή φοιτήτρια» μιας και το όνομά της εκφωνήθηκε πρώτο στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου και είχε ακόμα την τύχη να της κατατεθεί στεφάνι από την δακρύζουσα και γονυκλινή σύζυγο του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Ιωάννα Τσάτσου. Έτσι «στο πόδι» έστηναν το Μύθο του Πολυτεχνείου.
    Βέβαια αυτά, θάφτηκαν στο χρονοντούλαπο ώστε να εξυπηρετηθούν οι σκοποί, που ανέφερα προηγουμένως και αποτελούν την προσωπική μου και όχι μόνο, εκτίμηση. Όπως και οι συντάξεις για τις οικογένειες των «θυμάτων» του Πολυτεχνείου, που πρόσφερε γενναιόδωρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με διαταγή του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Μαγκάκη. Ακόμα περιμένουν τους ανύπαρκτους δικαιούχους τους.


17 σχόλια:

  1. Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι που πολλοί δεν έχουμε σκεφτεί και μου το επεσήμανε ο φίλος μου Γιώργος Κ. Το περίφημο φιλμάκι που δείχνει την ώρα που το άρμα ρίχνει την πόρτα του πολυτεχνείου δεν έχει συνέχεια; Γιατί σταματάει εκεί; Είναι δυνατόν Ολλανδός ρεπόρτερ να σταμάτησε εκεί; Λέω...
    Χρήστος Μπολώσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επι πλέον αν προσέξουμε, βλέπουμε ότι στην άκρη της πορτας βρίσκονται κάποιοι χωτοφύλακες που βοηθούν τουε "έγκλειστους" να βγουν έξω, ενω κανονικά΄έπρεπε να κρατούν κλομπς και να "ξυλοφορτώνουν"

      Διαγραφή
    2. Έχω μια απορία: Εχθές κατά τον "εορτασμό" της επετείου του Πολυτεχνείου, έγινε προσκλητήριο νεκρών. Άραγε εκφώνησαν και το όνομα της Ηλένιας, για να γελάσει
      και το παρδαλό κατσίκι;

      Διαγραφή
    3. Συνεχίζω: τί νόημα έχει να σπάσει η πόρτα μόνο αν δεν ακολουθούν τμήματα εφόδου;;; Λέω...

      Διαγραφή
  3. Η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει παραπλανήσει τους Ελληνες αλλά ικανοποιεί τους πολιτικάντηδες που μετά το παραμύθι ανέβηκαν σε πόστα, πλούτησαν και κατέστρεψαν την Πατρίδα μας. Για τον λόγο αυτό επειδή είναι απαράδεκτο να τιμάται στην Ελλάδα το ψέμα πρέπει να καταργηθεί μία και έξω η γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο. Ας διαβάσουν όσοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια και καταθέσεις της γενιάς του Πολυτεχνείου που οι ίδιοι παραδέχονται ότι αυτοί κάλεσαν το άρμα να ρίξει την πόρτα για να φύγουν από μέσα. Κανένας δεν διέψευσε αυτό το γεγονός καιόπως έγραψε σε βιβλίο του ένα Ελληνας αυτοκίνητο της αμερικάνικης πρεσβείας πήγε στην πόρτα και παρέλαβε μερικούς πρωταγωνιστές και τους άφησε έξω στην πρεσβεία. Υπάρχουν ντοκουμέντα αλλά ποτέ δεν θα γνωστοποιηθούν στον Ελληνικό λαό
    Ελληνας πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα Ανδρέα!!Έχω γράψει και εγώ σχετικά! Θα ήθελα το ρεπορτάζ αυτό με τα στοιχεία που μνημονεύει να μου σταλλλει στο mail μου για περαιτέρω προώθηση!!!! Τω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα γραφόμενα παραπάνω και να συμπληρώσω τα εξής:α.Την 25-11-1974, είχε προγραμματισθεί, από τον τότε υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Σπ. Μαρκεζίνη,συνέντευξη τύπου, για τον τρόπο οργανώσεως Πολιτικών Κομάτων και τον προσδιορισμό της ημερομηνίας διενέργειας Εκλογών, στις αρχές του 1974 (Ιαν.-Φεβ.), αλλά ο Ιωαννίδης δεν το επέτρεψε.
    β.Μετά το Πολυτεχνείο, τί; Δυστυχώς, την 15-7-1974, έγινε το πραξηκόπημα κατά του Μακαρίου και στη συνέχεια ακολούθησε η εισβολή στην Κύπρο, από τους Τούρκους και επιτελέσθηκε το μεγαλύτερο προδοτικό έγκλημα,κατά του Κυπριακού Λαού και του Ελληνισμού γενικότερα,με τη διαιόνιση, μέχρι σήμερα, του ονομαζόμενου Κυπριακού. Άρα,εξ αιτίας του Πολυτεχνείου,δημιουργήθηκε το τεράστιο Κυπριακό πρόβλημα, που και η παγκόσμια Κοινότητα (ΟΗΕ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ_κλπ), δεν επιθυμούν να δώσουν οριστική λύση.
    γ.Η υπεύθυνη Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, της εποχής εκείνης,που έγινε, με την έγκριση και υπογεραφή τους (Γκιζίκης Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας-Μπονάνος Αρχ. Ενόπλων Δυνάμεων-Γαλατσάνος Αρχ. ΓΕΣ-Αραπάκης Αρχηγός ΓΕΝ και Παπαγεωργίου Αρχ. ΓΕΑ), το Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, δεν ελογοδότησαν πουθενά, αλλά συνέχισαν, ως ελεύθεροι Έλληνες πολίτες,να ζουν , μέχρι το τέλος της ζωής τους. Γιατί άραγε;
    δ.Γιατί, δεν καλούν, στην Κρατική Τηλεόραση, πρωταγωνιστές, που ζουν,του Πολυτεχνείου (Φοιτητές,τότε-Στρατιωτικούς-Αστυνομικούς-Καθηγητές του Πολυτεχνείου-κλπ), για να εκθέσουν τα πραγματικά γεγονότα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί Συνάδελφοι συμφωνώ απόλυτα με τα ανωτέρω. Επιτρέψτε μου όμως να σημειώσω ότι έχουμε και εμείς ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν σχετικά με το πολυτεχνείο. Και τούτο γιατι δεν αντιδράσαμε όταν κάθε χρόνο τέτοια μέρα μας συγκέντρωναν στο αμφιθέατρο, προέβαλαν το φιλμάκι του Ολανδού και το χειρότερο έβαζαν και έναν Συνάδελφο να διαβάζει ένα έγγραφο-λίβελο με το οποίο καθυβρίζονταν οι Ελληνες Αξιωματικοί. Δεν υπήρξαμε αρκούντως γενναίοι αφού δεν αποχωρήσαμε ΑΠΑΝΤΕΣ από μια τέτοια συγκέντρωση με ό,τι ήθελε προκύψει. Προσωπικά δεν είμαι υπερήφανος για αυτό και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα συμφωνώ μαζί σας! Τρελαινόμουν με το βίντεο και τα υβριστικά σχόλια κατά των Ελλήνων Αξιωματικών. Αρνήθηκα και να διαβάσω σχετική Ημερήσια Διαταγή, αλλά μέχρι εκεί. Έπρεπε να αποχωρήσουμε ομαδικά.

      Διαγραφή
  7. Και οι Δήμαρχοι σήμερα ανέχονται πέραν από τις οδούς( "Ηρώων Πολυτεχνείου;;;;)να υπάρχουν στις πόλεις τους και οδοί με την ονομασία 17 Νοέμβρη που περισσότερο παραπέμπει στον Κουφοντίνα. Κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι οδοί "ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" προϋπήρχαν του 1974! Αναφέρονται στους 17 φοιτητές του Πολυτεχνείου, οι οποίοι αν και ανεκπαίδευτοι το 1940 (με αναβολή στρατεύσεως), κατετάχθησαν εθελοντικά στον ΕΣ και έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι στα βουνά της Ηπείρου! Υπάρχει και οβελίσκος στον χώρο του Πολυτεχνείου αφιερωμένο σε αυτούς!
      Έκτοτε, λόγω προπαγάνδας συνέχισαν να δίδουν ονόματα σε οδούς παραπλανώντας τον κόσμο ...

      Διαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ, ΟΙ ΠΟΛΤΙΤΙΚΟΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΜΕ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 400 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1967, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ (ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1965), ΕΦΑΓΑΝ, ΕΦΑΓΑΝ, ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με όλα τ αναγραφόμενη,όμως το γεγονός ότι κακοποιηθηκαν και βασανισθηκαν συνάδελφοι όπως πχ ο Μουστακαλής,το θεωρώ απαράδεκτο, κι ότι έγιναν λάθη δεν νομίζω πως το αμφισβητεί κάποιος,αλλά έχω την αίσθηση πως κάποτε οντες εν ενέργεια δεν τόλμησε να πει κάποιος στοπ,,ποιοι νεκροί και τι μπούρδες λετε;όμως τότε ακρατου τάφου σιωπή για τον φόβο των Ιουδαίων, όπου Ιουδαίοι ας βάλει ο καθένας όποιον θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καί κάτι πού πιθανόν νά ξενίζει. Οι βλάβες γιά τίς οποίες έγινε ήρωας ο Μουστακλής οφείλονται σε συφιλιδική εγκεφαλοπάθεια καί όχι σέ κακώσεις. Όστις επιθυμεί ας ανατρέξει στόν φάκελο νοσηλείας του στά στρατιωτικά αρχεία τού κράτους.
    Ερασίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΜΕ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ" ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ή ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ Ο ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ Β/Η ΤΟ 1940-1941 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣΑΝΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Γ.Δ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή