Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τις ημύνθει περί πάτρης;



Τις ημύνθει περί πάτρης;
Το μόνο που δύναται να ευχηθείς είναι η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ
να φέρει την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΠΑΤΡΙΔΟΣ !!!!!
ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Φ. Φραγκος
Αλέξανδρος Παπαδιαµάντης στην εφηµερίδα «Ακρόπολις» 118 χρόνια πριν
    Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεµά τους. Κάψιµο θέλουν όλοι τους! Τότε σ ‘ εξεθέωναν οι προεστοί κι οι «γυφτοχαρατζήδες» τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ’ οι δήµαρχοι.
    Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσµείν εις τα δύο κόµµατα, τους έταζαν «φούρνους µε καρβέλια», δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχµών µετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν µέχρι λεπτού, σύµφωνα µε τον λογαριασµόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.
    Το τέρας το καλούµενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραµπουκισµόν, τον κουτσαβακισµόν, την εις τους νόµους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού… Μεταξύ δύο αντιπάλων µετερχοµένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
    Άµυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσµών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέµησις του ξένου υλισµού και πιθηκισµού, του διαφθείροντος το φρόνηµα και εκφυλίσαντος σήµερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.
YΓ:  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…!!

1 σχόλιο:

  1. Όταν μιλούν οι φωτισμένοι
    εμείς πρέπει, να σιωπούμε να ακούμε,
    να τους διαβάζουμε, και να κάνουμε την αυτοκριτική μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή