Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστες ζητούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στην Τουρκία.



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστες ζητούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στην Τουρκία.
Οι προχτεσινοί ‘’35’’ σήμερα έγιναν….. ‘’12’’ ?
Γιατί λένε περισσότερους ότι θα φύγουν και λιγώτερους αυτούς που ήρθαν ?????
http://www.iefimerida.gr/
lesvosnews.gr
    Σήμερα έλαβε χώρα η επιχείρηση απέλασης 12 λαθρομεταναστών με το καταμαράν «NAZLI» από τη Μυτιλήνη προς το Δικελί της Τουρκίας, σε εφαρμογή της απόφασης μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.
    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από αυτούς ζήτησαν μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν και δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους.
    Ανάμεσα στους 12 βρίσκονται και 7 σκληροπυρηνικοί, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, καθώς σε καθημερινή βάση προκαλούσαν επεισόδια και ταραχές.
    Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, θα απελαθούν ακόμα 12 Σύροι λαθρομετανάστες, οι οποίοι θέλησαν από μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία.
    Η μεταφορά τους θα γίνει αεροπορικώς και θα μεταβούν στην Αττάλεια.
    Η κατάσταση στη Μόρια, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη, με τους κρατούμενους να πλησιάζουν τους 4.000 και οι οποίοι σιγά-σιγά θα αφήνονται ελεύθεροι να κινούνται στη Λέσβο, χωρίς να μπορούν να φύγουν από το νησί, αφού το όριο των 25 ημερών κράτησης που υπάρχει, για να εκδοθεί ή όχι απόφαση για την παραχώρηση πολιτικού ασύλου, έχει περάσει για τους περισσότερους από τους κρατούμενους λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου