Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΣΚΟΠΙΑ – Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ



ΣΚΟΠΙΑ – Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
            Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει: όταν δύο πλευρές αντιμάχονται και η μία πλευρά παρουσιάζεται ενδοτική και η άλλη ανένδοτη, τότε η πίεση ενασκείται στην ενδοτική πλευρά.
            Στην διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, ενώ η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, εμείς είμαστε οι ενδοτικοί και προς ημάς ενασκείται η πίεση. Δηλαδή! ν’ απαρνηθούμε την Ιστορία μας, για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα των ισχυρών, ε! αυτό δεν πρέπει να γίνει και εάν οι πολιτικοί μας ενδώσουν στο θέμα της Μακεδονίας αυτό θα είναι μια αυτοχειρία της ιστορικής ύπαρξής μας.
            Κάναμε πολλά λάθη στο παρελθόν και το βασικό από αυτά ήταν που συμφωνήσαμε χωρίς επίλυση του ονόματος, να μπει στο Ο.Η.Ε. το κράτος των Σκοπίων με το προσωρινό όνομα FYROM.
            Τότε, εάν θυμάστε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου των Η.Π.Α. Lee Hamilton είπε σε συνέντευξη του στον Μιχάλη Ιγνατίου της «ΠΡΩΪΝΗΣ» της Ν. Υόρκης: «…συμβιβαστήκατε αστραπιαία και δεν προλάβαμε να σας βοηθήσουμε. Μας αφήσατε έκθετους με την γρήγορη υποχώρησή σας».
            Να μην κάνουμε άλλα λάθη, ποτέ δεν είναι αργά, είναι απαράδεκτο το κράτος των Σκοπίων, το γνωστό αυτό Τιτόνειο Δημιούργημα χωρίς να έχει σχέση Ιστορική, Εθνολογική, ακόμη και γεωγραφική πλην μικράς περιοχής, χωρίς κανένα έρεισμα, να οικειοποιείται Ελληνικής Επικρατείας όνομα και να είναι ανένδοτο και εμείς να το εκλιπαρούμε να κάμει κάποιες υποχωρήσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο για τον Ελληνικό λαό, το φιλότιμό του και την ιστορία του.
            Το όνομα Μακεδονία δεν είναι διαπραγματεύσιμο και δεν μοιράζεται με κανέναν, ξέρουμε όλοι αυτή είναι η θέληση του υπερήφανου Ελληνικού λαού και Εσείς οι πολιτικοί που υπηρετείτε Aυτόν, θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν, αντί πάσης θυσίας.
            Πληροφορηθήκαμε ακόμη, ότι το Κράτος των Σκοπίων εκβίαζε την Ελλάδα με δώδεκα αντίποινα σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάς χρησιμοποιήσει «ΒΕΤΟ» για την είσοδο αυτού στο ΝΑΤΟ. Βλέπετε, που φθάσαμε με την ενδοτικότητά μας, να μας εκβιάζει το συνοθύλευμα αυτό των εθνοτήτων και μάλιστα έχοντας πέρα ως πέρα άδικο.
            Παρόλα αυτά η πολιτική ομοψυχία, αυτή η κορυφαία πολιτική πράξη και η σθεναρά θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης δικαίωσε τις Ελληνικές θέσεις στην σύνοδο του Βουκουρεστίου. Όμως μη σταματάτε και αναπαυτείτε στις δάφνες του Βουκουρεστίου, χρειάζεται συνέχεια.  
            Αναπτύξατε δυναμική και συμπνέουσα κοινή εθνική πολιτική όλων των κομμάτων. Ενημερώσατε τα Κράτη για την, Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, Ελληνική Μακεδονία, επαναφέρατε τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορική αποστολή των και σφυρηλατήστε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Τότε! μόνο θα μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.
«Δυο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη: το εν είναι, όταν ευρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της πατρίδος του· το έτερον είναι ότι ανά πάσα στιγμή, εις οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει για το Καλό της πατρίδος του»
(ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Δημηγορία περί του Στεφάνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου