Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«Όχι» είπαν οι Τουσκ-Σόιμπλε στον Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής.



«Όχι» είπαν οι Τουσκ-Σόιμπλε στον Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής.
iefimerida.gr
    Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας αναφορικά με το αίτημά του για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τουσκ απάντησε χαρακτηριστικά πως αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο «τελικό σημείο» και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει από τους υπουργούς Οικονομικών».
    Ο κ. Τουσκ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ανέφερε επίσης πως είναι σε στενή επαφή με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και σημείωσε πως πρέπει να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της αβεβαίοτητας.
    «Πρέπει να οριστεί σύντομα νέο Eurogroup, όχι σε διάστημα εβδομάδων αλλά σε διάστημα ημερών», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
    Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο Ντόναλντ Τουσκ επεσήμανε ότι «πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις που θα επαναφέρουν την αβεβαιότητα για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ημερομηνία για Eurogroup όχι στο μακρινό μέλλον. Τις επόμενες ημέρες, όχι εβδομάδες». 
 «Nein» και από Σόιμπλε
    «Οχι» σε Σύνοδο είπε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «δεν βλέπει την ανάγκη αυτή τη στιγμή να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα».  
    Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι Θεσμοί στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει τόση πρόοδο όση απαιτείται από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Οταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα συγκληθεί η συνάντηση, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «δεν γνωρίζω να είναι προγραμματισμένο οτιδήποτε άλλο» αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου