Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κόζα Νόστρα: Η μαφία τα βάζει με τους λαθρομετανάστες.



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κόζα Νόστρα: Η μαφία τα βάζει με τους λαθρομετανάστες.
’Μ’ εμένανε που έμπλεξες
στο σπίτι μου που μπήκες,
όχι αλλού πως ήξερες
μα όπως εδώ τα βρήκες

Αλλού εκανες τα κόλπα σου
εδώ θα κάτσεις άγια
γιατι άλλα μάτια έχει ο λαγός
και άλλα η κουκουβάγια…’
Εύη Κιόρρι
    Πόλεμος μεταξύ των μαφιόζων και των λαθρομεταναστών στους δρόμους του Παλέρμο, για τον έλεγχο της περιοχής
    Οι μαφιόζοι της Σικελίας έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε λαθρομετανάστες που βρίσκονται στη νότια Ιταλία.
    Κάθε εβδομάδα ο αριθμός των λαθρομεταναστών που φτάνουν στην τουριστική περιοχή της Ιταλίας αυξάνεται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα στους δρόμους να εκτυλίσσονται σκηνές far west μεταξύ των μελών της Κόζα Νόστρα και των λαθρομεταναστών.
    Στο στόχαστρο του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας βρίσκονται οι λαθρομετανάστες από τις αφρικανικές χώρες, που φτάνουν στην νότια Ιταλία διασχίζοντας τη Μεσόγειο.
    Η ιταλική αστυνομία, που προσπαθεί να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο ενημερώνει πως τα αφεντικά της μαφίας έχουν δώσει εντολή στους εκτελεστές και τους μπράβους τους να εντοπίζουν λαθρομετανάστες και να τους κυνηγούν. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που το ανθρωποκυνηγητό εκτυλίσσεται στη μέση του δρόμου και μπροστά από τα μάτια των ανυποψίαστων πολιτών. 
    Η ιταλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα τέτοιο βίντεο, που κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας της και δείχνει μέλη της Κόζα Νόστρα να σταματούν σε κεντρικό δρόμο του Παλέρμο και να επιτίθενται σε λαθρομετανάστες. Το αποτέλεσμα είναι να επικρατήσουν συμπλοκές μεταξύ των δυο ομάδων, με τους περαστικούς να παρακολουθούν σαστισμένοι.
    Μετά από λίγο οι δυο ομάδες δείχνουν να διαλύονται, ωστόσο τα μέλη της μαφίας επιστρέφουν στο σημείο, με έναν από αυτούς να κρατά στο χέρι του όπλο.

    Το πρόβλημα για τις εντάσεις ξεκίνησε όταν μεταξύ των λαθρομεταναστών έφτασαν στην Ιταλία και αρκετοί εγκληματίες, που απείλησαν τη δουλειά και την αγορά της Κόζα Νόστρα. Φυσικά, τα μεγάλα αφεντικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τους νεοεισερχόμενους, που δημιουργούν δικές τους συμμορίες να αποκτήσουν τον έλεγχο της δικής τους αγοράς.
    Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις τόσο Ιταλών μαφιόζων, όσο και λαθρομεταναστών, ενώ εκτιμούν πως οι πρώτοι δεν σκοπεύουν να σταματήσουν τη δράση τους, μέχρι να ανακτήσουν τον απόλυτο έλεγχο.
    Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που πυροβόλησε και πρόκειται για τον εκτελεστή της Μαφίας Εμανουέλε Ρομπίνο, που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 16 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου