Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ειδομένη: Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή, απομάκρυναν τις σκηνές οι πρόσφυγες.



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ειδομένη: Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή, απομάκρυναν τις σκηνές οι λαθρομετανάστες.
Ναι, και τις πήγαν δίπλα !!
Είναι ντροπή για την Ελλάδα, να μην τολμούν να τους μαζέψουν ‘’σηκωτούς’’ από εκεί, και να τους ανέχονται.
Εάν έκαναν το ίδιο στην Σταδίου ή την Τσιμισκή, θα τους άφηναν ?
Όσο κακό είναι ( που δεν είναι ) να τους πάρουν ‘’σκούπα’’ από εκεί, άλλο τόσο χειρότερο είναι να τους αφήνουν να καταλύουν το κράτος.
Ο άλλος ο ‘’νταχτιριτζής’’ μας είπε ότι θα τους πάρουν μέχρι το Πάσχα. Τώρα που ήρθε το Πάσχα, μας λέει …’’μέσα σε 10 ημέρες’’ !
Και μας ενόχλησαν οι Σκοπιανοί με τα ελικόπτερα…. Άειντε από εδώ, ρε !
Άγιες Ημέρες είναι, και δεν θέλω να γράψω περισσότερα….



http://www.makthes.gr
    Ανοιχτή είναι η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, μετά την απομάκρυνση των σκηνών από τους ίδιους τους πρόσφυγες και την τοποθέτησή τους παράλληλα με τη γραμμή, σύμφωνα με την αστυνομία.
    Στο μεταξύ, από χθες η αστυνομία άρχισε τη διανομή φυλλαδίων τού υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τα οποία ενημερώνονται οι πρόσφυγες για τα σύνορα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τη διαδικασία ασύλου και μετεγκατάστασης.
    Συγκεκριμένα, στα φυλλάδια αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και ότι ο καταυλισμός (στην Ειδομένη) δεν καλύπτει τις βασικές καθημερινές ανάγκες των προσφύγων και θα τερματίσει τη λειτουργία του.
    Καλούνται οι πρόσφυγες να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με γρήγορο και συντονισμένο τρόπο, υπό την ευθύνη των ελληνικών Αρχών, ( των…. ΠΟΙΩΝ ???? ) ενώ σημειώνεται πως μετά τη μεταφορά τους στα κέντρα φιλοξενίας θα τούς δοθούν πληροφορίες, τόσο για τη διαδικασία απόκτησης ασύλου στην Ελλάδα όσο και για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αλλά και για το πώς μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με συγγενικά τους πρόσωπα, που βρίσκονται ήδη σε κάποια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
    Προχθές αναχώρησαν από την Ειδομένη δύο λεωφορεία για τον χώρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.
Δεν διεξάγονται προς το παρόν δρομολόγια
    Παρά την απομάκρυνση των σκηνών από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, δεν διεξάγονται προς το παρόν δρομολόγια, καθώς όπως εξήγησε αρμόδιος υπάλληλος του ΟΣΕ στην περιοχή, προκειμένου να γίνει αυτό θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σκηνές και από τα πλάγια των γραμμών, αλλά και μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό.
    Για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία θα πρέπει να απομακρυνθούν πλήρως οι σκηνές από τον περιβάλλοντα χώρο και να γίνει έλεγχος ασφαλείας στις γραμμές, εξήγησε.
    Οι ίδιοι οι πρόσφυγες, σύμφωνα με την αστυνομία, απομάκρυναν τις σκηνές από τη σιδηροδρομική γραμμή και τις τοποθέτησαν παράλληλα αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου