Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ένας ακόμα Σταλινίσκος κυκλοφορεί ανάμεσά μας.



Ένας ακόμα Σταλινίσκος κυκλοφορεί ανάμεσά μας.
Την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά ο Πολάκης.
    Την παραίτηση των μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο Παύλος Πολάκης όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook.
    Τώρα ο αναπληρωτής υπουργός ζητώντας την παραίτηση των μελών του ΔΣ και την επανατοποθέτηση από το υπουργείο νέων μελών προαναγγέλλει μέσω της ανάρτησής του, κάθαρση και αναδιοργάνωση του Οργανισμού.( καλή ‘’καραμέλα’’ )
Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ σε Πολάκη: Δεν παραιτούμαστε.
    Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία απάντησε μέσω του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος στον  αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος χτες ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook προανήγγειλε χθες ορισμό νέων μελών.
    Η ενέργεια του κ Πολάκη έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη από τον αναπληρωτή υπουργό λίστα επιτυχόντων βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.
    Ο κ.  Γιαννόπουλος δήλωσε ότι οι λόγοι που τους ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι και σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.
    Δήλωσε μάλιστα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να αναρτήσουν τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους.
    Ο κ Γιαννόπουλος δήλωσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως οι 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10.
    Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσθεσε ότι δεν είναι υπαιτιότητα του οργανισμού η καθυστέρηση στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, είναι υπαιτιότητα των υπουργών. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά να παρανομήσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννόπουλος.
    Είπε μάλιστα, ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς έχουν καταθέσει μήνυση τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κα Χριστοφιλοπούλου και οι κύριοι Λοβέρδος και Κεγκέρογλου.


Ο Πολάκης αποφάσισε: Επαυσε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ
http://www.iefimerida.gr
    Μέσα σε λίγες ώρες ο Παύλος Πολάκης έπαυσε και αντικατέστησε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιο Γιαννόπουλο.
    Νέος πρόεδρος του φορέα είναι πλέον ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου, που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το υπουργείο μελών του ΔΣ να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επιμένει παρά την καρατόμηση: Δεν παραιτούμαι για τα καπρίτσια Πολάκη
http://www.iefimerida.gr
    Επιμένει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος ότι δεν θα παραιτηθεί, παρά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να τον παύσει από την θέση του.
    Δίνοντας συνέχεια στην αντπαράθεσή του με τον κ. Πολάκη, ο κ. Γιαννόπουλος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τονίσει πως δεν παραιτείται καθώς δεν θα θέσει την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή πορεία του «υπό τα καπρίτσια του κυρίου Πολάκη».
    «Μετά την τελευταία τροπή στα γεγονότα ενημερώνω ότι δεν θα παραιτηθώ. Δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές» τόνισε ο Αθ. Γιαννόπουλος.
    Οπως υποστήριξε, η ενέργεια του αναπληρωτή υπ. Υγείας «έχει ως στόχο να ποδηγετήσει τα μέλη του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια παράνομη ενέργεια κάτι που θα κριθεί όχι από εμένα αλλά από τα αρμοδία όργανα της δικαιοσύνης καθώς υπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές της αντιπολίτευσης».
    Επεσήμανε δε ότι ο σε ό,τι τον αφορά, «δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε παρανομίες τις οποίες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έχει εμμέσως παραδεχθεί κάνοντας λόγο για «πολιτικές αποφάσεις» στους διορισμούς γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η θέση που έχω είναι επιστημονική, άμισθη και η παραμονή μου σε αυτήν έχει στοιχεία ηθικής και νομικής τάξης».
    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κύριος Γιαννόπουλος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό υγείας κ. Ξανθόο οποίος υπογράφει το αίτημα για παύση των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν πολιτικές ή νομικές αναταράξεις από την υπόθεση.
    Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα θα έχει συνέχεια σε πολιτικό και νομικό επίπεδο ακόμη και με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του κυρίου Γιαννόπουλου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αθ. Γιαννόπουλος, που είναι στέλεχος των ΑΝΕΛ και τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με εισήγηση του Π. Καμμένου, θα έχει σήμερα, Μ. Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας. 
Αδωνις: Συνεχίστε κύριε Πολάκη, η φυλακή πλησιάζει
http://www.iefimerida.gr
    Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ το βράδυ της Μ. Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως «ανάξιο» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η φυλακή πλησιάζει».
    Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι παραβίασε τη νομιμότητα, ακυρώνοντας τελικά τον διαγωνισμό για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. «Κύριε Πολάκη συνεχίστε έτσι και η φυλακή είναι κοντά», συμπλήρωσε.
    Εξάλλου, σε σχόλιό του στο twitter και με αφορμή την αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «παράνομη, άνευ προϋποθέσεων» την παύση του κ. Γιαννόπουλου και διερωτήθηκε ποια είναι η άποψη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου