Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο όρος που βάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ομπάμα για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα



Ο όρος που βάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ομπάμα για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα
    Μόνο αν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με την Νότιο Κορέα, τότε και η Βόρειος θα δώσει ένα τέλος στο φιλόδοξο πυρηνικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Β. Κορέας.
    Σε μια  συνέντευξή του κατά τη τη διάρκεια της παρουσίασης στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ο κ. Ρι Σου Γιονκ δήλωσε πως ήταν τελείως λάθος από την πλευρά των ΗΠΑ, να θεωρήσουν πως οι οικονομικές κυρώσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές η Πιονγκγιάνγκ.
    «Κάναμε μια πολύ λογική πρόταση προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ», είπαμε. «Σταματήστε τις ασκήσεις σας στην Κορεατική Χερσόνησο και θα σταματήσουμε τις πυρηνικές δοκιμές» δήλωσε ο κ. Ρι στο Asossiated Press.
    Ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, μία μέρα πριν ανακοινωθεί πως η χώρα είχε ξεκινήσει με επιτυχία την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, γεγονός που θα καθιστούσε την χώρα ικανή να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση χωρίς προειδοποίηση.
    «Αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο της αντιπαράθεσης, θα οδηγηθούμε σε καταστροφικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και γι ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου