Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τι ετοιμάζουν πάλι οι Τούρκοι; Η Άγκυρα διαψεύδει τους ισχυρισμούς για παρεμπόδιση της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο



    Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών  αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού , σύμφωνα με τις οποίες   παρεμποδίζεται η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αποκαλώντας της κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ως  «αβάσιμες και άδικες», αναφέρει η  εφημερίδα hurriyetdailynews.com.
    «Οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία εμποδίζει την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι αβάσιμη και άδικη. Όπως είναι γνωστό, οι «εικαζόμενες» παραβιάσεις στον εναέριο χώρο στο  Αιγαίο προκαλούνται  από τα προβλήματα που σχετίζονται με το Αιγαίο Πέλαγος.
    Η Τουρκία ασκεί ειλικρινείς προσπάθειες και αποδεικνύει την βούλησή της για  συνολική και μόνιμη διευθέτηση μιας σειράς αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο.
    Προσδοκία μας είναι η οριστικοποίηση των διερευνητικών συνομιλιών που πραγματοποιούνται προς το σκοπό αυτό, το συντομότερο δυνατόν για  την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgic στους δημοσιογράφους , υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε σημαντική μείωση των παράνομων δραστηριοτήτων των μεταναστών στο Αιγαίο, λόγω της συμφωνίας  ΕΕ-Τουρκίας.
    Διαβάζοντας προσεκτικά την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, και όχι προκλητικά δημοσιεύματα τουρκικών φυλλάδων περί κατάληψης ελληνικών νησιών, προκύπτει το ίδιο και το αυτό . Η  Άγκυρα είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι έχει «ενορχηστρώσει» νέα κατάσταση στο Αιγαίο.
    Οι Οθωμανοί Τούρκοι  διαβλέποντας τις δυσκολίες  με την «αρπακτική διάθεση» των δανειστών  μας  και τις διαπραγματεύσεις που θα  τραβήξουν μέχρι τον Ιούλιο , τα σενάρια αποσταθεροποίησης της χώρας από τα «γνωστά κέντρα», ετοίμασαν τα  «μαύρα» σχέδια τους  για το Αιγαίο.
    Πρόκειται για επίσημη προσπάθεια από τουρκικής πλευράς διαχωρισμού του Αιγαίου,  είτε με την ωμή πρόκληση ενός νέου  πολεμικού επεισοδίου, είτε με ευθεία απαίτηση από την Ελλάδα για δήθεν 16 νησίδες οι οποίες «ξαφνικά» θυμήθηκαν οι Τούρκοι ότι τους ανήκουν.
    Απώτερος στόχος αποτελεί  η δημιουργία και η αποδοχή της από ελληνικής  πλευράς της αποκαλούμενης «Μεσογειακής ΑΟΖ» για την εκμετάλλευση των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
    Ο Ερντογάν βλέποντας το Κουρδιστάν να «στήνεται» επιμελώς από Ρωσία και ΗΠΑ,   θα «κτυπήσει» στο Αιγαίο για να αντισταθμίσει την «απώλεια», αυτό είναι πλέον  απόλυτα τεκμηριωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου