Σάββατο 30 Απριλίου 2016

‘’ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ’’: Γιατί πήραμε πίσω το άρθρο 99.



‘’ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ’’: Γιατί πήραμε πίσω το άρθρο 99.
Μίνι ανάσταση για τους 1400 εργαζόμενους
news247
Κωστής Χριστοδούλου
    Σε προφορική συμφωνία με την πλευρά Μαρινόπουλου προχώρησε η Καρυπίδης η οποία όπως ανέφερε η διοίκηση της τελευταίας θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Στα πλαίσια αυτά προχώρησε την Πέμπτη στην ανάκληση της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δίκαιου.
    Όπως ανέφερε στο news247 ο επικεφαλής της Karipidis Bros, κ. Θοδωρής Καρυπίδης, “μένει να δούμε εάν η πλευρά Μαρινόπουλου θα τηρήσει τον λόγο της” . Όπως είχε αναφέρει και χθες στο news247 γίνεται προσπάθεια ώστε να αποπληρωθούν στο σύνολο τους και οι υποχρεώσεις στους εργαζόμενους. Σήμερα τόνισε "ότι έχουν καταβληθεί στο σύνολο των εργαζομένων οι μισθοί του περασμένου Δεκεμβρίου, σε ένα μεγάλο μέρος του Ιανουαρίου καθώς και σε όλους το Δώρο του Πάσχα. Όταν ανέλαβε η διοίκηση μας οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι για 12 μήνες. Έχουμε καταφέρει σε ιδιαίτερο αρνητικό κλίμα στην αγορά να καλύψουμε όσο μπορούμε αυτό το κενό. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τους εργαζόμενους στο πλευρό μας αυτό το διάστημα και όχι απέναντι μας".
    Παράλληλα ο κ. Καρυπίδης ανέφερε στο news247 η εταιρεία ζητάει να υπάρξει ρύθμιση των οφειλών της προς το δημόσιο: "Δεν ζητάμε διαγραφή των οφειλών μας σε ΙΚΑ και εφορία, το μόνο που ζητάμε είναι να διαγραφούν οι προσαυξήσεις ώστε να είναι βιώσιμο το μέλλον μίας εταιρείας που κάνει 200 εκατ. ευρώ τζίρο και απασχολεί 1400 εργαζόμενους".
    Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Καρυπίδης
    «H εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ανακοινώνει την ανάκληση κάθε διαδικασίας ,σχετιζόμενης με την υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99. Η κίνηση της διαδικασίας αυτής προήλθε απο την μεγάλη σε ένταση και χρονική διάρκεια διαπραγμάτευση με την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ,για τις σοβαρές οφειλές της προς την ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ.
    Η διαπραγμάτευση που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς δημιουργεί ήδη προϋποθέσεις περαιτέρω καλής συνεργασίας και κατάληξης, αλλά ανεξάρτητα απο την έκβασή της η ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, η οποία ήδη κατέβαλε στους εργαζόμενους μισθό και δώρο Πάσχα, θα συνεχίσει την δυναμική επιχειρηματική πορεία της.
Στα πλαίσια αυτά ευχαριστεί και διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι θα είναι με συνέπεια στο πλευρό τους εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απο την μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προς την ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου