Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
 το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
Γράφει ο Αντίοχος
    Μου επισημάνθηκε από φίλο και σας το μεταφέρω. Η Αιθιοπία, κατατάσσεται σήμερα μεταξύ των δέκα φτωχότερων κρατών του κόσμου, με πιο ενδεικτικό στοιχείο τον μέσο όρο ζωής των κατοίκων της, που είναι τα 44 χρόνια, 43 για τους άνδρες και 45 για τις γυναίκες (όταν στην Ευρώπη είναι σχεδόν ο διπλάσιος).
    Το ποσοστό ανεργίας στην χώρα είναι επισήμως το 62,9%.
    Ο πληθυσμός της χώρας είναι 67.673.031 κάτοικοι (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή), γεγονός που καθιστά την Αιθιοπία την 3η σε πληθυσμό χώρα της Αφρικής μετά τη Νιγηρία και την Αίγυπτο.
    Επιπλέον, η χώρα αυτή έχει περάσει πολέμους, εμφύλιες συγκρούσεις και μεγάλες περιόδους λιμού - εξ' ου και το «είναι σαν παιδί της Αιθιοπίας» για κάποιον πολύ αδύνατο άνθρωπο.
    Σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι διάφοροι «ανθρωπιστές- αντιρατσιστές», η μετανάστευση από τις χώρες της Αφρικής στην Ευρώπη οφείλεται στην ακραία φτώχεια και τη δυστυχία. Αν, όμως, ήταν έτσι, τότε η Ευρώπη θα έπρεπε να κατακλύζεται από Αιθίοπες. Αλλά, οι εξ' Αιθιοπίας προερχόμενοι λαθρομετανάστες είναι ελάχιστοι. Και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.Γιατί άραγε;
    Μήπως επειδή είναι η μόνη χώρα της Αφρικής που κατοικείται από χριστιανούς(κόπτες) και γιατί  από τα γνωστά κυκλώματα  προωθούνται στην Ευρώπη,  μόνο μουσουλμάνοι....

1 σχόλιο:

  1. Απάντηση στο ερώτημα: Γιατί δεν καταφεύγουν Αιθίοπες Χριστιανοί στην Ευρώπη;

    Στην τελευταία έκδοση του γερμανικού Παγκόσμιου Αλμανάκ Φίσερ του 2016 (τα στοιχεία που περιλαμβάνει έχουν συλλεχθεί μέχρι την 1η Ιουλίου του 2015) αναφέρεται ότι η Αιθιοπία (με πληθυσμό 96,5 εκ. κατοίκους, εκ των οποίων 44% ορθόδοξοι, 34% μουσουλμάνοι σουνίτες, 19% διαμαρτυρόμενοι και 3% διάφοροι άλλοι) έχει μια ανερχόμενη οικονομία, η οποία έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια αυξήσεις του ΑΕΠ της τάξης του 7%-11% με κινητήριο δύναμη τη Γεωργία και τις Υπηρεσίες. Το 2014 το ΑΕΠ της ανερχόταν σε 52,3 δισ. $. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης εκτιμάται, ότι μέχρι το 2025 θα έχει εξελιχθεί σε χώρα μεσαίου εισοδήματος. Για την ανάπτυξη της Γεωργίας η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει σε ξένους επενδυτές με το σύστημα Leasing τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε φθηνές τιμές. Προκειμένου να εξασφαλισθούν ενιαία μεγάλα τεμάχια γης για καλλιέργεια η κυβέρνηση προχώρησε ακόμη και σε υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις κατοίκων. Στην εξουσία βρίσκεται το «Αιθιοπικό Λαϊκό Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο», το οποίο κυβερνά με καταπιεστικούς τρόπους και ενδέχεται η φυγή από την χώρα να μην είναι εύκολη.

    Στην επικράτεια της Αιθιοπίας ζούσαν στο τέλος του 2014, σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) 660.000 πρόσφυγες, δηλ. η Αιθιοπία είναι η χώρα που έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες στην Αφρική. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κένυα. Οι εν λόγω πρόσφυγες είναι πολίτες του Νοτίου Σουδάν (πάνω από 250.000 μέχρι τις αρχές του 2015), Σομαλοί (περίπου 250.000) και πολίτες της Ερυθραίας (περίπου 124.000).

    Με εκτίμηση
    Γεώργιος Δουδούμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή