Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Οι Ισπανοί βάζουν φόρο διανυκτέρευσης και κάνουν έξαλλους του ξένους τουρίστες.



Οι Ισπανοί βάζουν φόρο διανυκτέρευσης και κάνουν έξαλλους του ξένους τουρίστες.
http://www.iefimerida.gr
    Aν σχεδιάζατε να επισκεφθείτε την Ισπανία φέτος το καλοκαίρι, μετά την 1η Ιουλίου, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τον προϋπολογισμό σας προς τα πάνω... 
    Και αυτό γιατί η Ισπανία ετοιμάζεται να εισάγει το φόρο διανυκτέρευσης, ένα φόρο τον οποίο θα καταβάλει όποιος επισκέπτεται τη χώρα. 
    Η νέα χρέωση για τους τουρίστες θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και θα πρέπει όλοι οι τουρίστες να καταβάλλουν το φόρο ανεξαρτήτως του εάν είχαν κλείσει το πακέτο διακοπών τους πριν την ανακοίνωσή του. 
    Πρόκειται για ένα φόρο αντίστοιχο με αυτό που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση και κατά πληροφορίες βρίσκεται στο μνημονιακό πακέτο φόρων και περικοπών ύψους 5 δισ. ευρώ που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. 
    Στην Ισπανία, πάντως, που ο φόρος έχει αποφασισθεί ότι θα εισαχθεί θα επιβληθεί ως εξής:
    Για ξενοδοχεία από 1 έως 3 αστέρια ο φόρος διανυκτέρευσης ανέρχεται σε 1 ευρώ το άτομο το βράδυ, ενώ σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων ο φόρος θα είναι 2 ευρώ το βράδυ.
    Φόρο διανυκτέρευσης θα πληρώνουν όσοι διαμένουν σε ξενοδοχεία στις Βαλεαρίδες νήσους, δηλαδή στη Μαγιόρκα, την Ιμπιζα, τη Φορμεντέρα και τη Μινόρκα.

    Σημειώνεται ότι φόρο διανυκτέρευσης δεν θα καταβάλλουν μόνο όσοι μένουν σε ξενοδοχεία αλλά και όσοι επιλέγουν για τη διαμονή τους βίλες, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια. 
    Ηδη η ανακοίνωση της επιβολής του εν λόγω φόρου έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι στο εσωτερικό της χώρας αλλά σε άλλες, όπως η Βρετανία με τη Μetro να αναφέρει ότι οι οικογένειες των Βρετανών που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές του στα εν λόγω νησιά είναι έξαλλες κάνοντας λόγω για «απληστία» και άλλα παρόμοια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου