Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Δικαστήριο στην Ιταλία διέταξε πατέρα να συνεχίσει να δίνει χαρτζιλίκι στον 28χρονο γιο του



Δικαστήριο στην Ιταλία διέταξε πατέρα να συνεχίσει να δίνει χαρτζιλίκι στον 28χρονο γιο του
    Ιταλικό δικαστήριο διέταξε μεσήλικα πατέρα να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά τον 28χρονο φοιτητή γιο του, καθώς ο πρώτος προσέφυγε στο νόμο, για να αναγκάσει το «βλαστάρι» του να πιάσει δουλειά.
    Η υπόθεση αναδεικνύει το πρόβλημα των «bamboccioni», των κακομαθημένων μεγάλων μωρών δηλαδή, που αρνούνται να φύγουν από την οικογενειακή εστία, προτιμώντας αντ' αυτού να «ξεζουμίζουν» τους γονείς τους, σχολιάζει η Telegraph.
    Ο πατέρας προσέφυγε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι πλέον δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει τον γιο του, προσβάλλοντας έναν από τους όρους του διαζυγίου του, σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε να πληρώνει για την τριτοβάθμια εκπαίδευση του νεαρού.
    Ο γιος, έχει πάρει πτυχίο στη λογοτεχνία, αλλά χρειάστηκε πολλά περισσότερα από τα χρόνια που προβλεπόταν. Και τώρα έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακό στον πειραματικό κινηματογράφο, στην Μπολόνια.
    Αυτό που ζητούσε ο πατέρας του ήταν να πιάσει δουλειά ο γιος του, ώστε να πληρώνει τις σπουδές του.  «Δεν αξίζει περαιτέρω οικονομική υποστήριξη, καθώς δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να βρει δουλειά για να υποστηρίξει τον εαυτό του», είπε ο μεσήλικας στο δικαστήριο.
    Ομως, το δικαστήριο στη Μοντένα αποφάσισε ότι το μεταπτυχιακό είναι σύμφωνο με τις «προσωπικές φιλοδοξίες» του γιου και πρέπει να το πληρώσει ο πατέρας.
    Οπως φαίνεται, το φαινόμενο των νέων που συνεχίζουν να μένουν με τους γονείς τους δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Στην Ιταλία, αρκετοί παραμένουν κοντά στους γονείς τους ακόμη και αφού παντρευτούν.
    Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μόνο μία από τις 8.000 παρόμοιες που καταλήγουν στο δικαστήριο κάθε χρόνο, με τα ενήλικα παιδιά να απαιτούν χαρτζιλίκι από τους γονείς τους. Το φαινόμενο έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της ύφεσης, αλλά και της «έκρηξης» της ανεργίας των νέων, που φτάνει το 40%. Οι υποθέσεις αυτού του είδους αυξήθηκαν κατά 20% την τελευταία δεκαετία.
    Περίπου το 65% των Ιταλών, ηλικίας από 18 έως 34 ετών, εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου