Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

11.Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ 2014

11.Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ 2014
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
    Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετά την έγκριση της σχετικής πίστωσης εισήλθε στο υπόστεγο επισκευών προκειμένου να προβεί στην καθιερωμένη τεχνική συντήρη του β' Εξαμήνου 2013.
    Ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε νέο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που καλύπτει ακόμη περισσότερους έλληνες και ότι πιστεύει πως οι ενδιαφερόμενοι θα ξεκοκκαλίσουν όλο το διατιθέμενο ποσό στον προϋπολογισμό. Ομως οι Ελληνες μόλις διεπίστωσαν τη νέα φορολογία του 2014, έντρομοι άρχισαν να κόβουν τα δέντρα απο τα πεζοδρόμια, προκειμένου να ζεσταθούν.
    Ο κ. Χατζηδάκης εδήλωσε ότι η Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην απόφασή της να άρει τους 500 και βάλε περιορισμούς που μελέτησε ο ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Διευκρίνισε ότι στα πλαίσια αυτής της αποφασιστικότητας θα συγκροτηθεί μία επιτροπή η οποία θα αποφασίσει απο ποιό κλάδο επαγγελματιών θα αρχίσει η απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Ο κ. Υπουργός είπε ότι θα ήταν ικανοποιημένος αν κάθε μήνα είναι σε θέση να ανακοινώνει και μία απελευθέρωση.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
    Το ΜΤΣ ανακοίνωσε την καθιερωμένη ετήσια μείωση 15% στο μέρισμα για το 2014 αναδρομικά απο τον Ιανουάριο, προκειμένου να ορθοποδήσει το Ταμείο ακόμη περισσότερο.
    Ο κ. Λιάπης εζήτησε νέα αναβολή γιατί δεν παρέλαβε τα νέα κορδόνια για τα παπούτσια του απο το Παρίσι και συνεπώς δεν μπορεί να εμφανισθεί στο Δικαστήριο. Ο δικηγόρος του επέτυχε 48ωρη αναβολή. Οι δημοσιογράφοι έχουν κατασκηνώσει στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ αναμένοντας να συναντήσουν τον κ. Λιάπη να αναχωρεί για το καρναβάλι του Ρίο.
    Η Επιτροπή Απελευθερώσεως Κλειστών Επαγγελμάτων που είχε συγκροτήσει ο κ. Χατζιδάκης εισηγήθηκε να απευθερωθεί άμεσα η τιμή του γαϊδουρινού γάλακτος. Η τιμή που ήταν ήδη υψηλή προκάλεσε αύξηση της ζήτησης γαϊδουριών ανά την Ελλάδα, αλλά και αύξηση των αναγκών της χώρας σε σανό.
ΜΑΡΤΙΟΣ
    Το ΜΤΣ ανακοίνωσε ότι του λοιπού το μέρισμα θα καταβάλλεται και πάλι δεδουλευμένο, καθόσον διαπιστώθηκε ότι το πλείστον των μερισματούχων δεν προβαίνει άμεσα στην ανάληψη των κατατιθεμένων ποσών αφήνοντας έτσι ποσά να λιμνάζουν στις Τράπεζες χωρίς να αποδίδονται στην κατανάλωση. Μερισματούχος που ερωτήθηκε σχετικά πρότεινε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του αντί μερίσματος προτιμούν να τους δοθεί μέ πρόνοια του ΜΤΣ μία δεύτερη σειρά παρασήμων να τα φοράνε με το κουστούμι τους, γιατί την πρώτη σειρά που τους είχε απονεμηθεί κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους τα έχουν ράψει στην στολή με την οποία θα πάνε στην κηδεία τους.
    Ο πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψή του στην Κίνα λόγω βλάβης στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Φήμες ανεπιβεβαίωτες φέρουν ότι αεροπλάνο δεν μπόρεσε να έλθει στα ίσα του μετά απο την επιβίβαση του κ. Βενιζέλου.
    Η Επιτροπή που είχε συγκροτήσει ο κ. Χατζιδάκης εισηγήθηκε να απευθερωθεί άμεσα η τιμή του ταραμά και του κατσικίσιου γάλακτος. Οι αιγοτρόφοι συμφώνησαν στην απελευθέρωση της τιμής του κατσικίσιου γάλακτος υπο τον όρο να μειωθεί η τιμή του ταραμά.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
    Το ΜΤΣ ανακοίνωσε στα πλαίσια εξυπηρέτησης των μερισματούχων του ότι το μέρισμα θα καταβάλλεται ανά τετράμηνο προκειμένου οι απόστρατοι όταν πηγαίνουν στο ΑΤΜ να βρίσκουν ένα αξιόλογο ποσό για να αγοράσουν μία σειρά παρασήμων.
    Ο κ. Λιάπης συνελήφθη για δεύτερη φορά διότι το μπουφάν που φορούσε στο τζίπ ήταν μαϊμού μάρκα απο το Μοναστηράκι μετά απο μήνυση που κατέθεσε ο κατασκευαστής Οίκος. Ο κ. Λιάπης εδήλωσε ότι το φόρεσε μόνο για μία έξοδό του διότι το γνήσιο το έχει στην βαλίτσα που έχει ετοιμάσει για το επικείμενο ταξίδι του στην Παταγωνία, υποσχόμενος ότι δεν θα το ξανακάνει.
ΜΑΪΟΣ
    Μετά την νέα βλάβη πριν απο το ταξίδι στην Κίνα και ο κ. Αβραμόπουλος διέψευσε ότι επιθυμεί να πετά με το ΕΜΠΡΑΕΡ. Εδήλωσε ότι προτιμά το  C-130.
    Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για την Προεδρία της Ε.Ε. Απο την Wall Street, δηλώνοντας ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει τις δυνατότητες επέμβασης στην Βενεζουέλα προκειμένου να συνετισθεί ο κ. Μαδούρο να μην επηρεάζει τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
    Η εκτόξευση των βλημάτων SS-300 στα πλαίσια του προγράμματος <<Μια Τρύπα Στον Αέρα>> εκρίθηκε ως επιτυχής και αναζητούνται πεδία εφαρμογών. Οι ΑΝΕΞΕΛ κατά την σχετική συζήτηση στην Βουλή εζήτησαν να εξετασθεί η δυνατότητα των βλημάτων αυτού του προγράμματος να εξουδετερώνει τους ψεκασμούς στο FIR Αθηνών, καθώς και βάση εκτοξεύσεως στην Καλαμάτα.
ΙΟΥΝΙΟΣ
    Το ΜΤΣ ανακοίνωσε στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των μελών του ότι το μέρισμα θα καταβάλλεται ανά εξάμηνο έτσι ώστε οι μερισματούχοι να μπορούν να αλλάζουν κάθε χρόνο ένα απο τα τέσσερα ελαστικά του αυτοκινήτου τους.
    Τα γαϊδούρια ανά την επικράτεια αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και οι ανάγκες της χώρας σε σανό δεν καλύπτονται πλέον, αρχίζουν οι εισαγωγές. Ο κ. Χατζιδάκης πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την επιτυχή απελευθέρωση της τιμής του γαϊδουρινού γάλακτος, (το πλείστον εξάγεται), και εζήτησε νέα μελέτη απο τον ΟΟΣΑ, προκειμένου να δεί πως θα αντιμετωπίσει την πληθώρα των γαϊδουριών.
    Η κυβέρνηση μετά την επιτυχή κατάληξη του προγράμματος  ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει τους πυραύλους SS-300 για την άντληση απο την θάλασσα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα θα ονομάζεται <<Μια Τρύπα Στο Νερό>> και οι τροποιημένοι πύραυλοι θα έχουν την κωδική ονομασία SW-300,5. Το Ισραήλ αλλά και όλες οι εταιρείες αντλήσεως ορυκτών καυσίμων εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για το νεό πρόγραμμα. Η Ρωσία ως κατασκευάστρια χώρα του αρχικού πυράυλου εζήτησε ποσοστό απο τα κέρδη που θα αποφέρει το νέο πρόγραμμα ως χώρα  που διέθεσε στην Ελλάδα την αρχική τεχνογνωσία.
ΙΟΥΛΙΟΣ
    Ο κ. Στουρνάρας εδήλωσε περιχαρής ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για τον χειμώνα 2014-2015 θα είναι γενναία αυξημένο καθώς θα περιλαμβάνει και τα ποσά που είχαν διατεθεί για τις δύο προηγούμενες χειμερινές περιόδους και δεν απορροφήθηκαν γιατί οι ελληνες δεν ενδιαφέρθηκαν για την γενναία προσφορά της Κυβέρνησης η οποία ειρήσθω εν παρόδω έγινε χωρίς την συγκατάθεση της troika.
    Η Επιτροπή που είχε συγκροτήσει ο κ. Χατζιδάκης εισηγήθηκε να απευθερωθεί άμεσα η διάθεση φυσικού βιολογικού αερίου απο όλους τους καταναλωτές οσπρίων. Το μέτρο αυτό έχει ιδιαίτερη απήχηση στα κατώτερα λαϊκά στρώματα. Το προϊόν θα διατίθεται σε συσκευασίες το 1, 2, 5, 10 λίτρων. Η απελευθέρωση του προϊόντος αυτού προκάλεσε το ενδιαφέρον των εταιρειών παραγωγής ενεργειακών προϊόντων. Η διάθεση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την δευτερογενή παραγωγή θα επιτρέψει την αύξηση της απασχόλησης, και θα διευκολύνει την είσοδο της πατρίδας μας στην ανάπτυξη.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
    Ηδη εθεάθησαν οι πρώτοι απόστρατοι να κατευθύνονται προς τα βουλκανιζατέρ με ένα ελαστικό αυτοκινήτου επ' ώμου για αντικατάσταση.
    Ο ΟΟΣΑ απαντώντας στο αίτημα του κ. Χατζιδάκη συνιστά οι πολίτες αυτής της χώρας χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους γαϊδούρια, δεδομένου ότι αυτό το ζώο ευδοκιμούσε πάντοτε σε αυτή την χώρα και κακώς οι κάτοικοι είχαν παραμελήσει την γαϊδουροτροφία.
    Οι Ελληνες μόλις άκουσαν τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα για το αυξημένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ακύρωσαν τις θαλασσινές διακοπές τους και πήραν τα όρη και τα βουνά εφοδιασμένοι με πριόνια και τσεκούρια και άρχισαν να κόβουν τα δένδρα για νάχουν ξύλα για τον χειμώνα.
    Ο κ. Σαμαράς προβαίνει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την συμμετοχή των αποσχισμένων απο το ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΞΕΛ.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
    Παρατηρείται αυξημένος αριθμός γυμνιστών στις παραλίες, ενώ κάτι παρόμοιο δεν είχε παρατηρηθεί όλο το καλοκαίρι. Μερικοί απο αυτούς απεκάλυψαν στους ρεπόρτερς της παραλίας ότι μαζεύουν ήλιο για τον χειμώνα, και ότι εκθέτουν ολόκληρο το σώμα τους στον ήλιο ώστε να απορροφήσουν όσο περισσότερο μπορούν με όλο τους το είναι.
    Αρχισε η έρευνα σε όλα τα χωριά της χώρας να ευρεθούν οι τελευταίοι επιζώντες κατασκευαστές σαμαριών για γαϊδούρια προκειμένουν να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία τους στην νέα γενιά. Εκτιμάται ότι αρκετές χιλιάδες ατόμων θα εκπαιδευθούν στην σαγματοποιία, ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί σχετικά προγράμματα μετεκπαίδευσης. Ακόμη και στο ΕΜΠ ανακοινώθηκε η διδασκαλία νέου μαθήματος, της Σαγματομηχανικής.
    Ο κ. Σαμαράς προβαίνει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την συμμετοχή των αποσχισμένων απο το ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΞΕΛ και το Αριστερό Ρεύμα του κ. Λαφαζάνη.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
    Ο ΓΑΠ έδωσε την διάλεξη του μηνός στο Καίμπριτζ με θέμα <<Οι κίνδυνοι ανάφλεξης στα τζάκια των κατοικιών από απελέκητα ξύλα>>. Ακολούθησε ημίωρη συζήτηση και επίλυση αποριών απο τον ομιλητή.
    Ο αριθμός γυμνιστών που κάνει ηλιοθεραπεία, τις ημέρες που έχει λιακάδα, προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στην παραλιακή.
    Ο κ. Σαμαράς προβαίνει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την συμμετοχή των αποσχισμένων απο το ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΞΕΛ, το Αριστερό Ρεύμα και της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ του κ. Ζώη.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
    Η κ. Μέρκελ σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδος απο την ζώνη του ΕΥΡΩ σε περίπτωση που οι Ελληνες δεν κάνουν αρκετή ηλιοθεραπεία ώστε να μαζέψουν έκαστος την απαιτούμενη θερμοχωρητικότητα για τον χειμώνα.
    Ο κ. Σαμαράς προβαίνει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την συμμετοχή των αποσχισμένων απο το ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΞΕΛ, το Αριστερό Ρεύμα, της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ και της ΡΗΞΗΣ του κ. Λοβέρδου.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
    Το ΜΤΣ ανακοίνωσε στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των μελών του ότι το μέρισμα θα καταβάλλεται κάθε Δεκέμβριο έτσι ωστε οι μερισματούχοι να απολαμβάνουν ένα πραγματικό δώρο Χριστουγέννων σε real time!
    Ο κ. Σαμαράς καταψήφισε το νέο Φορολογικό Ν/Σ που του είχε ετοιμάσει ο κ. Στουρνάρας και διεγράφη απο την ΝΔ. Νέα κυβέρνηση ορκίσθηκε υπο τον κ. Βενιζέλο και η οποία περιλαμβάνει όλα τα τσογλάνια της Βουλής. Αντιπρόεδρος  και υπουργός Εξωτερικών ο κ. Τσίπρας. Η κυρία Τζάκρη εδήλωσε στον κ. Βενιζέλο παρούσα και η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης απο 151 βουλευτές, μετά απο την ξεκάθαρη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι θα αποτσογλανοποιήσει την χώρα. Εδήλωσε χαρακτηριστικά ότι <<αυτή θα είναι απο εδώ και εμπρός η νέα Μεγάλη Ιδέα του Εθνους>>.
    Ο κ. Κουβέλης σκοπεύει να ακολουθησει ανεξάρτητη πολιτική μη συντασσόμενος με κανένα. Σε δηλώσεις του κάλεσε όλα τα άλλα κόμματα να υποστηρίξουν την νέα κυβέρνηση, ώς την μόνη διέξοδο στην παρούσα συγκυρία.
Αντε και του Χρόνου
Ο Καζαμίας και για την αντιγραφή Παν. Ψυχογυιός

ΕΥΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΝ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 1915

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου