Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

10.Οι 10+1 ατάκες - γκάφες του 2013. Από τον Στουρνάρα στον Σφακιανάκη

10.Οι 10+1 ατάκες - γκάφες του 2013. Από τον Στουρνάρα στον Σφακιανάκη
Επιμέλεια: Ανθή Κουτσουμπού, Μαρίνα Χατζηδημητρίου
    Τις ακούσατε και τις διαβάσατε σίγουρα κάποια στιγμή τη χρονιά που φεύγει. Άλλες ήταν για γέλια και άλλες για κλάματα. Άλλες κλόνισαν το νευρικό σας σύστημα και άλλες προκάλεσαν θυμηδία. Υπό διαφορετικές συνθήκες, κάποιες από αυτές θα περνούσαν απαρατήρητες. Ακριβώς όμως λόγω του ότι ειπώθηκαν αυτή τη δύσκολη, από όλες τις πλευρές, χρονιά, απέκτησαν "ιστορική" σημασία.
    Λίγες μέρες πριν φύγει λοιπόν το 2013, το NEWS 247 αναζήτησε και φέτος, όπως έκανε πέρυσι αλλά και πρόπερσι, τις αλήστου μνήμης ατάκες που ειπώθηκαν τους προηγούμενους μήνες και σας παρουσιάζει τις 10+1 καλύτερες:
11) Η, μια κατηγορία μόνη της, Μ. Ρεπούση
    Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σχετική λίστα, αν και θα μπορούσε να την καλύψει όλη μόνη της, αφού τα "χτυπήματα" της ήταν ουκ ολίγα (και) μέσα στη χρονιά που φεύγει.
    Τα πιο αξιοσημείωτα: σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του Alpha, η ακαδημαϊκός κ. Ρεπούση, αφού χαρακτήρισε "εθνικό μύθο" τον χορό του Ζαλόγγου, προκαλώντας αντιδράσεις, α μάζεψε" στη συνέχεια, τονίζοντας ότι απομονώθηκαν οι δηλώσεις της και η ίδια δεν έκανε καμία αναφορά στο ιστορικό γεγονός.
Στο "στόχαστρο" της μπήκαν, επίσης, τα θρησκευτικά και τα αρχαία ελληνικά. Και αν για το μάθημα των θρησκευτικών, η άποψη της ήταν λίγο πολύ γνωστή ("Τα θρησκευτικά δεν συνάδουν με το σύγχρονο λύκειο"), αυτή για τα αρχαία και τα λατινικά, ήταν σε...πρώτη παρουσίαση. "Νεκρή γλώσσα τα αρχαία. Να γίνουν προαιρετικό μάθημα" είπε μια ωραία μέρα στη Βουλή.
    Η "απάντηση" ήρθε, μεταξύ άλλων, από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: "Έτσι που το πάτε θα μας πείτε στο τέλος ότι πρέπει να ρίξουμε την Ακρόπολη για να βλέπουμε το Φάληρο".
10) Η συνωμοσιολογική μπλε Βουλή, κατά την Ρ. Μακρή
    Με το διεθνές μπλε χρώμα του διαβήτη φωταγωγήθηκε η Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου.
    Τα βλέμματα όλων έπεσαν στο έστω και προσωρινά, νέο "πρόσωπο" του ιστορικού κτιρίου. Αυτό μέχρι να μιλήσει η Ραχήλ Μακρή. Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων πίσω από το μήνυμα για τον διαβήτη ανακάλυψε συνωμοσία.
    Μέσω Twitter εξέφρασε την απορία της, αφήνοντας τους πάντες σύξυλους: "Έβαψαν γαλάζια τη Βουλή. Τι σκαρώνετε πάλι;"
9) Θ. Πάγκαλος: Και εμείς παρακολουθούσαμε τους Αμερικανούς. Ήταν διασκεδαστικό
    Και ενώ οι μισές χώρες του κόσμου ήταν στο πόδι μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ήρθε ο Θεόδωρος Πάγκαλος να δώσει τη "χαριστική βολή".
    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε με ιλαρό ύφος ότι: "Παρακολουθούσαμε τον πρέσβη των ΗΠΑ. Ήταν διασκεδαστικό". Μάλιστα τα στοιχεία από τις υποκλοπές που κρίνονταν πιο ενδιαφέρουσα, ο κ. Πάγκαλος τα έβρισκε στο γραφείο του, όταν πήγαινε με τον καφέ και το κουλούρι του...
    Το θέμα επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση, δικηγόρος υπέβαλε μήνυση εναντίον του και δόθηκε εντολή από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.
8) Γεωργιάδης και Τόμσεν "κονταροχτυπιούνται" για τη δόξα
    Πεδίο δόξης λαμπρό φαίνεται ότι βρήκαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πολ Τόμσεν (ο τελευταίος ερήμην του) στο χώρο της υγείας και δυστυχώς στην πλάτη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
    Περιγράφοντας τον Νοέμβριο το πλαίσιο στο οποίο θα κινούνταν στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο υπουργός ξεκαθάρισε ορθά κοφτά: "Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου".
7) Καμμένος: Να λιντσάρετε τον Πάχτα
    Σε μια ατυχή δήλωση προέβη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, συνομιλώντας με κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, μετά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
    "Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, όταν κάτοικοι της Χαλκιδικής του έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου, και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.
    Η Πρωτοβουλία "Πολίτες Αριστοτέλης" "έδωσε στεγνά" τον κ. Καμμένο, φέρνοντας στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο.
    Εμ, αυτό γίνεται όταν είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς κ. Καμμένε μας...
6) Σφακιανάκης: Αν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή
    Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη υπέρ της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της απονομής του πολυπλατινένιου δίσκου του.
    Ο γνωστός αοιδός δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το μονό κόμμα που θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά τη χώρα είναι η Χρυσή Αυγή.
"Επιβάλλεται να στηρίζετε τη Χρυσή Αυγή. Διότι αυτή έχει μέσα και την αυγή. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος", είπε μεταξύ άλλων.
    Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, μετά τις επίμαχες δηλώσεις περί διακυβέρνησης της χώρας από την Χ.Α.. δε σταμάτησε εκεί, αλλά μιλώντας στην εκπομπή" Ευθέως" στις αρχές Δεκεμβρίου εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας πως η δικτατορία του Παπαδόπουλου είχε αίσιο τέλος!
    Σημειώνεται ότι η Δέσποινα Βανδή αποχώρησε από το σχήμα με τον Νότη Σφακιανάκη λόγω των εν λόγω δηλώσεών του. Μάλιστα, είπε εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες. Μπράβο Δέσποινα, V for Vandi.
5) Ο Ηλ. Παναγιώταρος και ο Κολοκοτρώνης. Ο Θεόδωρος ή ο Κωνσταντίνος;
    Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος όταν σε ομιλία του στη Βουλή για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα, χρησιμοποίησε ιστορική φράση του Κολοκοτρώνη. Όχι του γνωστού Θεόδωρου, αλλά του...Κωνσταντίνου, σύμφωνα τουλάχιστον με τον βουλευτή.
    "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, θα έλεγε ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης" είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος, ο οποίος πάντως στη συνέχεια έσπευσε να δικαιολογηθεί, διευκρινίζοντας ότι εκ παραδρομής απέδωσε την συγκεκριμένη φράση του Γέρου του Μοριά στον πατέρα του, Κωνσταντίνο.
4) Μ. Λιάπης: "Η κρίση έχει αγγίξει και μένα"
    Το τελευταίο "χτύπημα" του έτους ήρθε από τον Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος πριν ξεστομίσει την αξιομνημόνευτη ατάκα, φρόντισε να παραβιάσει τον μισό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οδηγώντας τζιπ μεγάλου κυβισμού, παραβίασε STOP και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
    Και ενώ όλα αυτά φαίνονταν αρκετά για να μας αφήσουν όλους άφωνους, ήρθε κατά την μεταφορά του στον εισαγγελέα το "κερασάκι στην τούρτα". "Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω την μπαταρία" είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο οποίος τις επόμενες μέρες είχε προγραμματίσει να φύγει για την Ασία.
    Το twitter υπό το hashtag #free_Liapis πήρε "φωτιά" ενώ εξίσου "καυτό" ήταν και το πόθεν έσχες που είχε καταθέσει λίγες μέρες πριν στη Βουλή, καθώς σ' αυτό αναφέρεται ατομικό εισόδημα περίπου 110.000 ευρώ, 20 ακίνητα, 8 οικόπεδα και 3 αυτοκίνητα.  
Καθόλου άσχημα, δηλαδή, για κάποιον που τον έχει αγγίξει η κρίση...
3) Τζαμτζής: Οι βουλευτές ξεραίνουν το σκ@τό τους για να ζήσουν
    Μια φράση δια στόματος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνη Τζαμτζή ο οποίος προκάλεσε όσο δε πάει στα μέσα Νοεμβρίου όταν την ξεστόμισε, όντας καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Οι βουλευτές ξεραίνουν το σκ@τό τους για να ζήσουν Μάλιστα δε δίστασε να πει ότι με μισθό 2.000 ευρώ δεν θα κατέβαινε βουλευτής γιατί δεν είναι πλούσιος!
Σ.σ. παράλληλα δήλωσε ότι ο ίδιος παίρνει 5.450 ευρώ το μήνα. Ε μα δηλαδή ας αφήσει κάποιος με 300 ευρώ τον κ. Τζαμτζή για ένα μήνα να δει τι εστί βερίκοκο.
2) Σαμαράς: Δωρεάν ασύρματο WiFi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο
    Μια… δέσμευση από τον Έλληνα πρωθυπουργό που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και σχολιάστηκε στο έπακρο στα κοινωνικά δίκτυα.
Μιλώντας σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Ανατροπή", ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε σε όλη την Ελλάδα δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ τη στιγμή βέβαια που εκατομμύρια νέοι -και όχι μόνο- είναι άνεργοι ενώ οι συντάξεις ολοένα και παίρνουν την κατιούσα.
"Εγώ σήμερα μπορώ να του υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο WiFi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο. Το έχω ψάξει και γι' αυτό το λέω. Το έχω μελετήσει και μπορώ να το υποσχεθώ μετά βεβαιότητας", είπε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη δυσπιστία των νέων απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
    Για αυτό μη σκάτε μπορεί να μην έχουμε δουλειά, αλλά με το δωρεάν διαδίκτυο θα σερφάρουμε, θα περνάμε ευχάριστα την ώρα μας και θα το ξεχνάμε.
BONUS >>> Σαμαράς: Γ@μω το κεφάλι μου μ@λ@κ@
    Και μια φράση-δώρο από εμάς για σας με αφορμή τη γκάφα ολκής με λάθος βίντεο που βγήκε στον αέρα,  στο οποίο δεν κόπηκε το σαρδάμ και τα "γαλλικά" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον ίδιο να προσφέρει άθελά του άφθονο γέλιο. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο, όταν μέσω διαγγέλματος  ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
    Ωστόσο, κατά λάθος, αρχικά δόθηκαν στον αέρα αμοντάριστα πλάνα, με τον πρωθυπουργό να κάνει σαρδάμ, να σταματά λέγοντας "θα την ξαναπώ" και χωρίς φυσικά να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει μοντάζ, βγαίνει από το πλάνο και μονολογεί εκνευρισμένος, "Γ....ω το κεφάλι μου μ.........α". Μάλιστα, η εν λόγω φράση του Αντώνη Σαμαρά έγινε trend στο twitter υπό το hashtag #gamw_to_kefali_mou_malaka όπου έγινε πανικός.
    Και οι πρωθυπουργοί άνθρωποι είναι, έχουν νεύρα και τις κακιές στιγμές τους, τι να κάνουμε…
1) Στουρνάρας: Ξέρω πολύ καλά πως είναι να ζεις με 500 ευρώ το μήνα
    Στην εν λόγω δήλωση προέβη ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Star. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου... Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα.
    Με τον κ. Τζαμτζή και σεις κύριε Στουρνάρα, πάρτε 300 ευρώ άντε 500 αφού ξέρετε πως είναι να ζείτε με αυτά και περάστε το μήνα, για να δούμε θα τον βγάλετε; Άντε τώρα γιατί προκαλείτε τον απλό κοσμάκη που έχει φτάσει στο αμήν.
    Πείτε μας και εσείς ποια ατάκα σας έμεινε πιο πολύ από τη χρονιά που φεύγει στο τέλος του κειμένου.

Μετά απ' όλα αυτά, μάλλον η μοναδική ευχή που μπορούμε να δώσουμε είναι "Καλή χρονιά και καλά μυαλά" (τουλάχιστον στους προαναφερόμενους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου