Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

9.Αργεντινή: Πιράνχας επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 60 λουόμενους σε παραλία

defencenet.gr
    Επικίνδυνο αποδεικνύεται τελικά να κάνεις το σου μπάνιο σε παραλία της Αργεντινής. Δεν θα σου επιτεθούν βέβαια καρχαρίες, αλλά... πιράνχας!
    Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εξελίχθηκαν, ανήμερα Χριστουγέννων σε παραλία της Αργεντινής, όταν «αφηνιασμένα» πιράνχας επιτέθηκαν σε λουόμενους σε παραλία, αφήνοντας πίσω τους 60 τραυματίες.
    Από την επίθεση, που παρότι αποδίδεται στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες χαρακτηρίζεται ως «σπάνια» από επιστήμονες, τραυματίστηκαν και 20 παιδιά.
    Ενα από αυτά, ένα 7χρονο κορίτσι, έχασε κομμάτι από το δάχτυλό του, ενώ η παλάμη ενός αγοριού κυριολεκτικά τρύπησε από τα δόντια του σαρκοβόρου είδους.
    Τραύματα σε χέρια και πόδια προκάλεσε στους λουόμενους και ένα σμήνος από Παλομέτα, συγγενικό είδος των Πιράνχας.
    Την ημέρα του περιστατικού, στην Αργεντινή επικρατούσε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου.
    Ως αποτέλεσμα, η πολυσύχναστη παραλία Παράνα Ρίβερ της πόλης Ροζάριο (περίπου 480 χιλιόμετρα βόρεια του Μπουένος Αϊρες) είχε πλημμυρίσει από κόσμο που προσπαθούσε να αποφύγει τον καύσωνα.
 «Ξαφνικά, κάποιοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι έξω από το νερό, με αίμματα στα χέρια και ουρλιάζοντας για βοήθεια», περιέγραψαν τη σκηνή αυτόπτες μάρτυρες, στην εφημερίδα La Capital.
    Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ η αστυνομία απέκλεισε την παραλία!
    Ο επικεφαλής των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, δήλωσε: «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Μπορεί πότε - πότε να έχουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό με κάποιο δάγκωμα, αλλά η κλίμακα της συγκεκριμένης επίθεσης ήταν πολύ μεγάλη. Αποτελεί σπάνια εξαίρεση».

    Εκτιμάται ότι τα πιράνχας προσελκύσθησαν στην περιοχή από το δόλωμα που είχε αφήσει στα ανοιχτά της παραλίας ψαράς της περιοχής.

1 σχόλιο: