Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

10.Εξοντωτικά τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ για το κρέας αλόγου, λέει ο Αντ. Χούτος

10.Εξοντωτικά τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ για το κρέας αλόγου, λέει ο Αντ. Χούτος

    Σπουδή στην επιβολή προστίμων καταλογίζει στον ΕΦΕΤ ο Αντώνης Χούτος, η εταιρεία τροφοδοσίας του οποίου είχε προμηθευτεί μια παρτίδα κρέατος στο οποίο εντοπίστηκε DNA αλόγου.
    Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο ΕΦΕΤ θα έπρεπε να εστιάσει στους εισαγωγείς κρέατος οι οποίοι προμηθεύουν εταιρείες όπως η δική του, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 45.000 ευρώ. “Γιατί δεν πέφτουν τα κεφάλια των εισαγωγέων που έφεραν αυτή την παρτίδα κρέατος; Δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο σ’ αυτούς και στρέφονται στις εταιρείες-καταναλωτές, που αγόρασαν από τους εισαγωγείς;” διερωτάται, κάνοντας λόγο για εξοντωτικά πρόστιμα. Οι θιγόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια, μεταξύ αυτών και ο αγορανομικά και υγειονομικά υπεύθυνος της Χούτος Catering, ο οποίος επισημαίνει ότι θα περίμενε να τελεσιδικήσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη πριν ο ΕΦΕΤ προβεί σε δημόσια ανακοίνωση των ονομάτων των εταιρειών.
    Η εταιρεία του είχε αγοράσει μια ποσότητα κρέατος, που όταν διαπιστώθηκε ότι περιείχε DNA αλόγου, την ανακάλεσε άμεσα, ενώ οι νομικοί της σύμβουλοι προσέφυγαν αμέσως αρμοδίως ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα. Εντούτοις ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμα για τέσσερις περιπτώσεις.
    “Προσπαθούν να μας γονατίσουν οικονομικά και να μας εξοντώσουν ηθικά μέσα από τη δημόσια διαπόμπευση, ενώ εκκρεμούν τα δικαστήριά μας τον Μάρτιο”, επισημαίνει ο κ. Χούτος. Σημειωτέον ότι σε ανάλογη υπόθεση, που αφορούσε στη σίτιση μεταναστών, ο δικαστής δικαίωσε την εταιρεία, που εξάλλου εμπλέκεται με την τελική παρασκευή των φαγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου