Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

8.Η μεταπολιτευτική παρακμή, νεκρανασταίνει τον φασισμό.

8.Η μεταπολιτευτική παρακμή, νεκρανασταίνει τον φασισμό.
Νίκος Καραβαζάκης.
http://vimasaronikou.wordpress.com/
    Ο αναγνωρισμένος δημοσιογράφος κ. Γ. Δελαστίκ γράφει ” Δεν υφίσταται περίπτωση «τριπλών» εκλογών τον Μάιο ” ( http://feedproxy.google.com/ ) διότι ” Η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών θα ήταν ολέθρια για την κυβέρνηση γιατί θα οδηγούσε πιθανότατα σε συντριβή της στις κάλπες “.
    Δεν εξηγεί όμως γιατί στον α’ γύρο των δημοτικών δεν θα διεξαχθούν και οι ευρωεκλογές αλλά αυτές θα γίνουν στον β’ γύρο; Γιατί δύο Κυριακές να κινητοποιηθεί ( και να αποζημιωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ) ο κρατικός μηχανισμός;
    Γιατί στην ανάλυσή του δεν αναφέρεται πουθενά η παρουσία και η επιρροή στις εξελίξεις και στα εκλογικά αποτελέσματα του κόμματος της Χρυσής Αυγής; Προεξοφλεί πως θα της απαγορευθεί η εκλογική συμμετοχή; Αποσιωπά την καταδίκη τέτοιας εκτροπής;
    Κατά την γνώμη μας ( που είναι μάλλον και κοινή πεποίθηση ), η πραγματικότητα είναι εφιαλτική και για την μνημονιακή συγκυβέρνηση αλλά και για τους πάτρωνές της Γερμανία και ΕΚΤ. Δηλαδή, το ενδεχόμενο στις ” ήσσονος ” σημασίας ευρωεκλογές να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα η Χ.Α. .
    Τότε, όχι μόνον η συγκυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί αλλά θα αντικρύζει και την αναμφίβολη απάντηση-εκδίκηση της Χ.Α. για τις αντισυνταγματικές διακρίσεις σε βάρος της. Αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν στην καθημαγμένη Ελλάδα υπάρξει τέτοια ” ευρωσκεπτικιστική “-αντιευρωπαϊκή, ευρωεκλογική  προτίμηση, τότε το ρεύμα αντίδρασης στο διευθυντήριο της Ευρωζώνης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( και τον εγκληματικό της βραχίονα το eurogroup-eccofin ) θα ενισχυθεί τα μέγιστα.
    Και τότε, όλη η μεταπολιτευτική κομματική αριστερόστροφη νομενκλατούρα θα πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει: ” ποιος γέννησε και ποιος επώασε το ” αυγό του φιδιού; ” “. 
    Οπότε, ας μην είναι τόσο απόλυτος ο κύριος Δελαστίκ, διότι  μπορεί τον Μάιο η συγκυβέρνηση ( ή και μόνον η ΝΔ ), να έχει την τελευταία ευκαιρία της, να μη συντριβεί σε εθνικές εκλογές. Εφόσον αυτές συμπίπτοντας με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές, ίσως, ΙΣΩΣ, απορροφήσουν την λαϊκή κατάρα-κατακραυγή. Και να εξακολουθήσει η ΝΔ να είναι κόμμα εξουσίας ( με 10-15% ).

 [ Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ζήτημα να συγκεντρώσει αφ' εαυτό ούτε το 3%. Αλλά, ενώ έχει προεξοφληθεί πως δεν θα βγάλει ευρωβουλευτή, μπορεί με τις τριπλές εκλογές να ... φυγαδεύσει 1 ( έναν ) ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου