Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

4.Αρνήθηκαν τρόφιμα σε άπορους που είχαν πάρει φαγητό από την ΧΑ

defencenet.gr
    Κρούσματα πολιτικού διαχασμού και διακρίσεις σε βάρος των άπορων και άρρωστων πολιτών που έτυχαν βοήθειας σε τρόφιμα και φάρμακα από το Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή, σημειώθηκαν στην Χίο.
    Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην διανομή τροφίμων από την πλευρά διαφόρων φορέων στο νησί όταν αρνήθηκαν να δώσουν τρόφιμα σε πολίτες, όχι ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδεσμου, οι οποίοι είχαν αποδεχτεί την βοήθεια του εθνικιστικού κόμματος προκειμένου να καταφερουν να επιβώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
    Η διανομή των τροφίμων έγινε από τοπικούς φορείς, επιμελητήρια κ.λ.π που ελεγχονται από την κυβερνητική πλειοψηφία.
    "Αρωγός" στην άρνηση διανομής τροφίμων ήτανε το προσκέιμενο στο ΚΚΕ, ΠΑΜΕ με επικεφαλής όπως λέει και το chiospress.gr τον Γεώργιο Αμπαζή.
    Συγκεκριμένα στην καταγγελία του συλλόγου Διαβητικών Ν. Χίου αναφέρεται ότι γίνεται επιλεκτική διανομή με βάση τα κομματικά κριτήρια!
    Πιο συγκεκριμένα ο Γ.Αμπατζής ο οποίος σύμφωνα με το chiosnews.com πρόσκειται στον χώρο του ΚΚΕ (ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ), αρνήθηκε στους άρρωστους και ταλαιπωρημένους διαβητικούς συμπολίτες μας στην Χίο, οποιαδήποτε βοήθεια αποκαλώντας τους "Χρυσαυγίτες" (μιλάμε για σύλλογο διαβητικών!) επειδή στο παρελθόν δεχτηκαν τρόφιμα από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χίου!
    Συν τοις άλλοις μπροστά στα μάτια τους έιδαν τον εν λόγω κύριο να αρνείται σε Έλληνα συμπολίτη τους να του δοθούν τρόφιμα επειδή ψήφιζε Χρυσή Αυγή, και την ίδια ώρα μοίραζε τρόφιμα σε ομοϊδεάτες, και αλλοδαπούς!
    Η λογική καταρρέει και τα λόγια χάνουν την αξία τους. Έχουμε μια επιλογή, καθαρά πολιτικού περιεχομένου.
   Έχουμε μια περίπτωση του "Δεν ψηφίζεις αυτό που θέλω, δεν σε γουστάρω."
    Ο κύριος αυτός έχει δικαίωμα να κάνει τέτοιους διαχωρισμούς; Η κυβέρνηση που κόπτεται γαι τα "συσσίτια μίσους" όπως τα έλεγε της ΧΑ, για τα συσσίτια "αγάπης" που διοργανώνουν οι άνθρωποί της, τι πρόκειται να πει και να κάνει;
    Και εν πάσει περιτπώσει τα τρόφιμα δεν έχουν "χρώμα". Σημασία έχει να βοηθηθούν οι άμοιροι συμπολίτες μας.
Αναλυτικά η καταγγελία του συλλόγου Διαβητικών Ν. Χίου
    Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την διανομή τροφίμων, της οποίας προΐσταται ο κ. Γεώργιος Αμπαζής, ως επιλεκτική και με βάση τα κομματικά κριτήρια!
    Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον χώρο διανομής η
Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου μας για να υποβάλλουν αίτημα χορήγησης τροφίμων για μέλη του Συλλόγου μας που υποφέρουν οικονομικά και στερούνται ακόμη και των βασικών, ωστόσο συνάντησαν απάνθρωπη αντιμετώπιση από τον κ. Γεώργιο Αμπαζή, ο οποίος ως τσιφλικάς του χώρου και της δράσης, μας αρνήθηκε κάθε βοήθεια, αποκαλώντας μας υποτιμητικά Χρυσαυγίτες, επειδή κατά το παρελθόν μπροστά στην ανάγκη σίτισης των μελών μας , είχαμε δεχτεί βοήθεια (τρόφιμα) από τη Χρυσή Αυγή Χίου.
    Ωστόσο τα θλιβερά γεγονότα δεν σταμάτησαν σε αυτό, ο κ. Αμπαζής μπροστά μας σε άσχετο συμπολίτη μας ο οποίος ήρθε στον χώρο για να ζητήσει βοήθεια τον έδιωξε και αυτόν, γιατί όπως φώναζε ψηφίζει Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια στιγμή όπως λάβαμε γνώση χορηγούσε τρόφιμα σε άτομα (Έλληνες και αλλοδαπούς ) που δεν είχαν κάρτα ανεργίας, δηλαδή εργάζονταν κανονικότατα.
    Ζητάμε να μάθουμε αν οι απλοί πολίτες που συνεισέφεραν τα τρόφιμα για να τα μοιράζει ο κ. Αμπαζής και η παρέα του γνωρίζουν ή έθεσαν οι ίδιοι ως όρο να τα πάρουν οι αρεστοί του κ. Αμπαζή ή οι πολίτες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
    Αναφορικά με την διανομή τροφίμων που είχε πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Χίου το καλοκαίρι με την χορήγηση τροφίμων από την Χρυσή Αυγή της Χίου, έστω και όψιμα, απαντάμε στον κ. Αμπαζή επιφανές στέλεχος του ΚΚΕ, που ενδιαφέρεται πολύ για τον λαό και την αλληλεγγύη και ο οποίος από τότε ωρυόταν τα εξής: Καλό θα ήταν να έρθει στα γραφεία του Συλλόγου μας για μια ώρα την ημέρα και να δει την πραγματική εξαθλίωση από ανθρώπους που πριν λίγους μήνες ήταν αξιοπρεπέστατοι και τώρα χωρίς δουλεία ή χωρίς να τους φτάνει το εισόδημά τους, παρακαλούν για λίγα τρόφιμα. Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και αυτό κάναμε όταν δεχθήκαμε τα τρόφιμα από την Χρυσή Αυγή, η οποία απάντησε άμεσα στο αίτημά μας και χωρίς να ζητήσει καμμία κομματική ταυτότητα, χωρίς τα παιδιά της Χρυσής Αυγής να μας πουν τίποτε για ψήφους, αλλά τα μόνα που ζήτησαν ήταν εκκαθαριστικά σημειώματα (και καλά έκαναν) για να πιστοποιήσουν ότι τα άτομα που θα λάμβαναν τα τρόφιμα είχαν όντως ανάγκη.

    Η αντίδραση του κ. Αμπαζή και των λοιπών μας κάνει ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουμε δημόσια την Χρυσή Αυγή για την ευγενική και ανθρώπινη χειρονομία της να ταΐσει 100 μέλη μας και να πούμε στον κ. Αμπαζή ότι και πάλι θα ζητήσουμε ενίσχυση από τη Χρυσή Αυγή, αφού εκείνος και το κόμμα του μας την αρνήθηκε μ᾽αυτό τον χυδαίο τρόπο και ας βγάλει πάλι τις “ωραίες” βαρύγδουπες ανακοινώσεις του, τις οποίες και φυσικά δεν λαμβάνουμε υπ᾽όψη, αφού η ανάγκη για επιβίωση είναι ισχυρότερη όλων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου