Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

9.Τρεις και... πέσανε


9.Τρεις και... πέσανε
ΚΑΙ ΜΕΤΑ….ΤΙ ?????????
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης

    Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει πλέον η συγκυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.
    Μέσα σε έναν μήνα, η κυβερνητική πλειοψηφία μειώθηκε κατά δύο έδρες, μετά την διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκη και του Βύρωνα Πολύδωρα.
    Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζουν πλέον ότι δεν αποτελεί ισχυρό όπλο η απειλή της διαγραφής αφού οι βουλευτές καλούνται να ζυγίσουν μεταξύ της παραμονής του στη κυβέρνηση και την... πολιτική τους εξαφάνιση, καθώς φουντώνουν οι αντιδράσεις στη κοινωνική βάση. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, μετά και την νέα ευθεία αμφισβήτηση του Ευ. Βενιζέλου απο ομάδα βουλευτών, τα πράγματα θεωρούνται πολύ ρευστά ενώ πληθαίνουν και τα σενάρια ανατροπής του προέδρου του κόμματος και αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
    Σε οτι αφορά τις δεξαμενές και εκεί τα πράγματα φαίνεται να στερεύουν. Η ΔΗΜΑΡ ενόψει και τις διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαίου και μετά το Συνέδριο της δεν φαίνεται να επιθυμεί να "συνδεθεί" άλλο με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενώ και οι "εφεδρείες" απο τους ανεξάρτητους δεν υπολογίζονται πια απο του Μαξίμου.
    Κι όλα αυτά ενώ μετά τις γιορτές έρχεται η Τρόικα ξανά στην Αθήνα για να συζητήσει με μια κυβέρνηση που ειναι πλέον σαφώς πίσω στις δημοσκοπήσεις και έχει πλέον 153 έδρες, σε μια χώρα όπου η κοινωνία βράζει και ο χειμώνας των πολλών εξόδων και φόρων δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου