Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

7.«Γιαλάζια» οργή για τον Στουρνάρα

7.«Γαλάζια» οργή για τον Στουρνάρα

   Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και τα στελέχη του κόμματος για τον Γ. Στουρνάρα όχι τόσο για την απόφαση του να μην μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά κυρίως για τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξη Tύπου. 
    Εκείνο που εξόργισε τους «γαλάζιους» ήταν η φράση ότι η μείωση της τιμής θα ωφελούσε εκείνους που θέλουν να θερμάνουν τις πισίνες τους. «Η μείωση τιμής σημαίνει ότι ανοίγουμε πάλι παράθυρα σε λαθρεμπόριο και επίσης σημαίνει ότι επιδοτούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Δηλαδή και αυτούς για παράδειγμα που θέλουν να θερμάνουν πισίνες, να πω ένα ακραίο παράδειγμα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας.
    Επίσης ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι μικρότερη λόγω των ηπιότερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας!
    Τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας ήταν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους 41 βουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει ερώτηση και ζητούσαν την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. «καθημερινά αναφέρονται θλιβερά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα γεγονός που αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ΕΕ.» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ.
Διαψεύδονται τα σενάρια περί αντικατάστασης Στουρνάρα
    Ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι ορισμένοι συνεργάτες του Α. Σαμαρά δεν τον βλέπουν πλέον με το ίδιο θετικό μάτι όπως τον έβλεπαν στο παρελθόν. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις που ακολουθούν με την τρόικα στις αρχές του νέου έτους, κάνουν απαγορευτικό ένα τέτοιο σενάριο. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει αν χρειαστούν μέτρα ή νέο μνημόνιο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.
    Παράλληλα όλο και περισσότερο δείχνει να έχει ενεργό ρόλο στα οικονομικά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.  Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά ήταν από τις ελάχιστες φορές που δεν τον ακολούθησε στην Σύνοδο Κορυφής και έμεινε στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις.
    Άλλωστε ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον Α. Σαμαρά για τον σάλο που προκάλεσε η διάταξη του Γ. Στουρνάρα για τα ληξιπρόθεσμα και στην συνέχεια υπήρξε η παρέμβαση του πρωθυπουργού.
    Όπως επίσης στον Χρ. Λαζαρίδη έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ τις βελτιωτικές προτάσεις τους για τον φόρο ακινήτων. Ο Γ. Στουρνάρας ρωτήθηκε για τα σενάρια που θέλουν να διαχωρίζεται το υπουργείο Οικονομικών σε εσωτερικά θέματα και ευρωπαϊκά «Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Αυτό είναι στη φαντασία ορισμένων» απάντησε χαρακτηριστικά
Στο «γαλάζιο» στόχαστρο και ο Άδωνις
    Η συνεχιζόμενη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Γ. Στουρνάρα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αλλά και στην βάση του κόμματος. Μάλιστα δεν ήταν λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που τις προηγούμενες μέρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
    Ο Α. Γεωργιάδης στήριξε απόλυτα τον Γ. Στουρνάρα και για την απόφαση του να μην μείωση τον φόρο στο επίδομα θέρμανσης. «Ο Υπουργός των Οικονομικών μας εξήγησε με πλήρη στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση ότι το μέτρο της εξισώσεως του φόρου πετρελαίου θερμάνσεως και κινήσεως είναι απολύτως επιτυχημένο. Όσοι εξακολουθούν να πιέζουν την αλλαγή του μέτρου, άθελά τους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων πετρελαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου