Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

2.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ “Το έργο του μετρό θα προχωρήσει”

2.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ “Το έργο του μετρό θα προχωρήσει”
Εσύ αυτά λες, αλλά ποιος σε πιστεύει ?????
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
http://www.makthes.gr

    “Το έργο θα προχωρήσει, τελεία και παύλα. Δεν θα ξαναπαίξουμε ούτε με την πόλη, ούτε με τους πολίτες, ούτε με την οικονομία της χώρας”.
    Αυτό δήλωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως απάντηση στις ανησυχίες που προκλήθηκαν από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Μ” της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο είναι πιθανό το έργο να μην ολοκληρωθεί ούτε το 2023.    Ακολούθησε και η προχθεσινή παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που εξέφρασε τους φόβους του για επιπλέον καθυστέρηση που μπορεί να φθάσει στο 2030!
    “Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τρεις μήνες μετά την άφιξή μου στη Θεσσαλονίκη και τη διαβεβαίωση ότι ήρθα να ξεμπλοκάρω το έργο, ότι παρακολουθώ μέρα μέρα την εξέλιξή του. Μετράω τις ημέρες από την προθεσμία των έξι μηνών που έχω δώσει. Εάν μέσα στους έξι μήνες έχουν γίνει αυτά που έχουν δεσμευτεί οι ανάδοχοι και όλοι οι υπεύθυνοι, τότε το έργο θα προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς. Εάν δεν ανταποκριθούν σε αυτή την υποχρέωση που έχουν αναλάβει, τότε είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω όλες εκείνες τις διαδικασίες ούτως ώστε να προχωρήσει το έργο”, τόνισε χθες ο υπουργός, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας για την ίδρυση Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα.

     “Το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της καθυστέρησής του ανήκει στο παρελθόν. Είμαι υπεύθυνος και ήρθα εδώ τότε και εξακολουθώ να είμαι καθημερινά παρών στο έργο. Το έργο θα προχωρήσει, τελεία και παύλα. Δεν θα ξαναπαίξουμε ούτε με την πόλη, ούτε με τους πολίτες, ούτε με την οικονομία της χώρας”, κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου