Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ρωσία: «Πασαρέλα» των όπλων μας η εμπλοκή στη Συρία!



Ρωσία: «Πασαρέλα» των όπλων μας η εμπλοκή στη Συρία!
Είναι ένα είδος διαφήμισης και αυτό !
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
http://www.kommersant.ru/
    Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία έχει αυξήσει κατακόρυφα τις παραγγελίες σε στρατιωτικό υλικό, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτικο-Τεχνική Συνεργασία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant-Dengi, το ύψος των συμβολαίων θα είναι πολλαπλάσιο του κόστους της επιχείρησης στη Συρία.
    Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού οπλοστασίου στο συριακό θέατρο επιχειρήσεων αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για τα προϊόντα της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας που προκάλεσε αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Έτσι έως σήμερα, μεταξύ άλλων έχουν προκύψει οι ακόλουθες παραγγελίες:
    Η Αλγερία σκοπεύει να αγοράσει 12 βομβαρδιστικά Su-32 (το ύψος του συμβολαίου εκτιμάται στα 500-600 εκ. δολ.) ενώ έχει ήδη αγοράσει 40 ελικόπτερα (600-700 εκ. δολ.). Η χώρα ενδιαφέρεται ακόμη για την αγορά ακόμη 10 Su-35 (850 εκ. δολ.).
    Η Ινδονησία και το Βιετνάμ επιθυμούν επίσης να αγοράσουν Su-35C. Το κόστος των αγορών εκτιμάται συνολικά στο 1 δις. δολ.
    Το Πακιστάν ενδιαφέρεται επίσης για τα ίδια αεροσκάφη (500 εκ. δολ.).  
    Επιπροσθέτως, η Ρωσία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και την Ινδία για την πώληση των αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400.
    Ως εκ τούτου, ως αποτέλεσμα της συριακής επέμβασης η Ρωσία μπορεί να πετύχει συμβόλαια 6-7 δις δολ. (420-490 δις. ρούβλια). Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η συριακή επιχείρηση έχει κοστίσει στη Ρωσία 33 δις. ρούβλια, ενώ ανεξάρτητες πηγές εκτιμούν ότι το κόστος δεν μπορεί να είναι κάτω από 38 δις. ρούβλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου