Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

To Colpo Grosso που ετοιμάζει η κυβέρνηση αν όλα πάνε "στραβά" το Σάββατο...



To Colpo Grosso που ετοιμάζει η κυβέρνηση αν όλα πάνε "στραβά" το Σάββατο...
Από ‘’ΣΕΝΑΡΙΑ’’ άλλο τίποτα…
Πάρτε ακόμα ένα….
Πώς το λένε…’’ Κυριακή κοντή γιορτή’’ ?
 defencenet.gr
    ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ...
    Ετοιμη για το coplo grosso, μια κίνηση "ματ" που θα αλλάξει ακαριαία τις ισορροπίες, εμφανίζουν την κυβέρνηση σημαίνοντα στελέχη του πολιτικού της σχεδιασμού, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές το Σάββατο στο Eurogroup.
    Γνωρίζοντας ότι το μεγάλο όπλο στα χέρια των δανειστών είναι η ΕΚΤ και η ρευστότητα που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες (ένα "όπλο" που φρόντισαν να μεγιστοποιήσουν τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, όπως και οι πάσης φύσεως "οίκοι" και ξένοι προκαλώντας bank run με συνεχείς δηλώσεις "τρόμου") σε περίπτωση που το Σάββατο πάμε σε ρήξη, πιθανότατα η Δευτέρα δεν θα ξημερώσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά με υπηρεσιακή κυβέρνηση!
    Μια κίνηση που θα έχει στόχο να εξουδετερώσει εν τη γεννέσει της την όποια προσπάθεια να χρεωθεί η νυν κυβέρνηση καταστάσεις όπως η προσφυγή σε έλεγχο κίνησης κεφαλαίων ως απόρροια!
    Το σχέδιο - ή για την ακρίβεια ένα από τα σχέδια που μελετώνται σε περίπτωση πρόκλησης ναυαγίου από τους δανειστές το Σάββατο - θέλει την κυβέρνηση να παραιτείται αυθημερόν και να σχηματίζεται αναγκαστικά υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία ορκίζεται το απόγευμα της Κυριακής.
    Την Δευτέρα μπορεί οι αγορές να καταρρέουν, αλλά οι δανειστές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε αντίποινα κλείνοντας την ρευστότητα και κατ'επέκταση κλείνοντας τις τράπεζες ως αντίποινα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί απλά δεν θα υπάρχει πλέον τέτοια κυβέρνηση!
    Και αν τυχόν προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, οι μόνοι που δεν θα την χρεωθούν είναι οι (πρώην...) κυβερνητικοί.
    Αμέσως θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές οι οποίες δεν θα καταλήξουν πουθενά, φυσικά, οπότε οι εκλογές θα προκηρυχθούν με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της την 2α Αυγούστου.
    Την Τρίτη, φυσικά δεν θα πληρωθεί το χρέος στο ΔΝΤ, χωρίς καμία επίπτωση, βέβαια για την χώρα - όπως μόνο πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr - μία πραγματικότητα που παραδέχθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρυ Ράις, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης "Αν δεν πληρωθεί η δόση που λήγει στις 30 Ιουνίου, η χώρα θα εμφανίζεται «ληξιπρόθεσμη» (arrears) και όχι σε «πτώχευση» (default)"!
    Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα έχει επίπτωση και στην γενική διευθύντρια του ΔΝΤ την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα χρεωθεί 1,5 δισ. (σε πρώτη φάση...)!
    Από την άλλη η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να επιβάλλει αντίποινα στην κυβέρνηση για την άρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία γιατί απλώς το αντικείμενο των αντιποίνων δεν θα υπάρχει!
    Αναγκαστικά θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα γιατί αν δεν το κάνει θα καταρρεύσει όχι μόνο η χώρα, αλλά και το χρέος των 311 δισ. ευρώ, ενώ ο "μεγάλος εχθρός", η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Α.Τσίπρας θα είναι αλώβητοι από την διαδικασία και θα έχουν ένα ολόκληρο μήνα να οργανώσουν τις κινήσεις τους, ενώ οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές θα γκρεμίζονται!
    Αν σταματούσε η παροχή, μέσω ELA, ρευστότητας από την ΕΚΤ (κατόπιν φυσικά εντολής από το Βερολίνο...) οι μόνοι αλώβητοι θα ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΤα μνημονιακά κόμματα θα χρεωνόντουσαν το έγκλημα των συνεργατών τους...
    Και η διαφορά στις εκλογές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη υπέρ των νυν κυβερνώντων κομμάτων από αυτή που εμφανίζεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις.
    Σε ένα μήνα, οι δανειστές, έχοντας πάρει μια "δυνατή γεύση" του που οδήγησε η τακτική της απαξίωσης και της κατεδάφισης της ελληνικής κυβέρνησης (υπολογίζεται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ οι απώλειες των αγορών εν μέσω θέρους) σίγουρα θα είναι πιο ευήκοοι στα ελληνικά αιτήματα...
    Το συγκεκριμένο σχέδιο, αν και αναμφίβολα χρειάζεται "εκτέλεση-κέντημα" για να μην έχει "ατυχήματα", εν τούτοις έχει προκριθεί ως η ασφαλέστερη κίνηση-απάντηση για να διαρραγεί  η "τανάλια" που έχει σφίξει την Ελλάδα η συμμορία των Βρυξελλών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου