Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη τραπεζίτης που θησαύρισε τρομοκρατώντας τους πελάτες με «κούρεμα» και Grexit!



Συνελήφθη τραπεζίτης που θησαύρισε τρομοκρατώντας τους πελάτες με «κούρεμα» και Grexit!
http://papaioannou-giannis.net/
    Συνελήφθη, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 49χρονος διευθυντής υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, για εξαπάτηση πελατών – καταθετών, ενώ το όφελός του από την παράνομη δραστηριότητά του υπολογίζεται σε ποσό 1.220.000 ευρώ.
    Σε βάρος του, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία, για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και όπλων.
    Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του διευθυντή υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, έπειθε πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος».
    Στη συνέχεια, προέβαινε, εν αγνοία τους και για λογαριασμό του, σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας αντ” αυτών τα σχετικά παραστατικά ανάληψης.
    Όπως έχει διαπιστωθεί έως τώρα, εξαπάτησε τουλάχιστον τέσσερις καταθέτες.
    Από τις έρευνες που έγιναν στην οικία και το Ι.Χ αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το ποσό των 56.045 ευρώ, τρία περίστροφα, δύο πιστόλια, μία καραμπίνα, τρία κυνηγετικά όπλα, πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων φυσικών προσώπων.
    Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε ειδικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου