Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μαθητής ζητά αποζημίωση 2.500 ευρώ για κινητό που έχασε στις πανελλήνιες!



Μαθητής ζητά αποζημίωση 2.500 ευρώ για κινητό που έχασε στις πανελλήνιες!
ΤΟ ΗΞΕΡΕ ότι απαγορεύονται τα κινητά.
ΗΞΕΡΕ και τους λόγους της απαγορεύσεως, και όμως το είχε μαζί του.
Τώρα, οι στοργικοί γονείς, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ !
Η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της ?
     Στο  εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον
Βόλο, μετά από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος της η οικογένεια μαθητή του Λυκείου όπου υπηρετούσε η καθηγήτρια. Η οικογένεια του μαθητή διεκδικεί από την εκπαιδευτικό, 2.500 ευρώ ως αποζημίωση για κινητό τηλέφωνο που έχασε το παιδί τους κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων!
    Πριν από τρία χρόνια, στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων σε κεντρικό λύκειο του Βόλου, ο υποψήφιος μαθητής, πέρασε την πύλη του σχολείου για να δώσει μάθημα έχοντας όμως το πανάκριβο κινητό του στο χέρι. Η είσοδος υποψηφίων όμως στην αίθουσα της εξέτασης ακόμη και με κλειστό κινητό απαγορεύεται από το Νόμο. Αναγκάστηκε λοιπόν να το αφήσει σε κουτί μαζί με άλλα κινητά έξω από την αίθουσα διδασκαλίας.
    Βγαίνοντας από την αίθουσα της εξέτασης, διαπίστωσε ότι το κινητό έλειπε. Διαμαρτυρήθηκε στην επιτροπή των εξετάσεων και στη διεύθυνση του σχολείου. Αργότερα, οι γονείς του κίνησαν νομικές διαδικασίες κατά της Προέδρου της επιτροπής εξετάσεων, απαιτώντας αποζημίωση για το κινητό, το οποίο ήταν αξίας 700 ευρώ.
    Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και τα γεγονότα εξέθεσε η μητέρα του μαθητή. Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στην απαγόρευση που ισχύει για την είσοδο στην αίθουσα των πανελληνίων με κινητά τηλέφωνα, ενώ επικαλέστηκε το καθηκοντολόγιο, στο οποίο πουθενά δεν αναφέρεται ως υποχρέωση των καθηγητών και των επιτροπών των εξετάσεων η φύλαξη των κινητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου