Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Έντονες οι αντιδράσεις των Ποντίων για την αφαίρεση της Γενοκτονίας από την ύλη της Ιστορίας



Έντονες οι αντιδράσεις των Ποντίων για την αφαίρεση της Γενοκτονίας από την ύλη της Ιστορίας
ΑΥΤΟ λέγεται ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ !!!!
Σκόπιμα πιστεύω, γιατί άγνοια δεν δικαιολογείται, ο τίτλος του θέματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά μπαίνει για να δημιουργήσει αγανάκτηση, εντυπώσεις και επισκεψιμότητα.
Η αφαίρεση έγινε από την ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ και όχι από την ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ.
     «Μας ενδιαφέρει η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός και όχι οι αφαιρέσεις μέσα στις νύχτες. Είναι αχαρακτήριστο και απαράδεκτο», δήλωσε μεταξύ άλλων στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.
    Αφορμή γι’ αυτήν την αντίδραση αποτέλεσε η αφαίρεση του κεφαλαίου (έκτασης συνολικά 9 σελίδων) με τον τίτλο «Ο παραευξείνιος ελληνισμός κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου.  Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα κεφάλαιο που εδώ και αρκετά χρόνια ανήκε στην εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Τώρα αντικαθίσταται από τα κεφάλαια «Η ελληνική οικονομία μετά την Επανάσταση» και «Η οικονομία κατά τον 19ο αιώνα» (31 σελίδες).
    Όπως ήταν επόμενο, η αντίδραση από την πλευρά του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) αλλά και τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) ήταν άμεση.
    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο δρ Αντώνη Παυλίδη και τη γενική γραμματέα δρ Γεωργία Χαριτίδου, αναφέρεται ότι «ίσως θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι “ενοχλεί” ο όρος “Γενοκτονία”, που περιλαμβάνεται στην ενότητα που παραλείφθηκε, προφανώς επειδή ενοχλεί εκείνους που πραγματοποίησαν αυτό το έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Αυτή η αντίληψη δεν είναι μόνο άδικη, αλλά  και δεν υπηρετεί την επιστημονική αλήθεια».
    Αλλά και η επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές και τους αρχηγούς κομμάτων δίνει το στίγμα της τονίζοντας πως «η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς η ίδια η πρόεδρος της Βουλής είπε “η ελληνική Βουλή δεν θα συμμετέχει απλώς στην καμπάνια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, αλλά θα αγωνιστεί ενεργά”, ελπίζουμε όχι με τέτοιες πρωτοβουλίες».
    Άλλη μια επιστολή για το φλέγον θέμα προστίθεται στις παραπάνω. Είναι αυτή που συντάχθηκε από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), η οποία απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας και συνυπογράφεται από τον Γιώργο Παρχαρίδη και τον Γιάννη Αντωνιάδη, πρόεδρο και γενικό γραμματέα αντίστοιχα.
    Στο κείμενο αναφέρεται σχετικά ότι «το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει σχέση με αγώνες του οργανωμένου ποντιακού χώρου με μπροστάρη τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, όλες τις Ποντιακές Ομοσπονδίες Εξωτερικού, Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και εκατομμύρια προσφυγικού Ελληνισμού παγκοσμίως για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής. Συνεπώς θεωρούμε ότι αποτελεί μεγάλη προσβολή απέναντι στην ιστορία και τον προσφυγικό Ελληνισμό η συγκεκριμένη πρωτοβουλία».
    Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πάντως καθιστούν σαφές πως είναι αναγκαία η άμεση επανεξέταση του θέματος, έτσι ώστε το κεφάλαιο που αφαιρέθηκε εν μία νυκτί να ενταχθεί ξανά στην εξεταστέα ύλη των Πανελλήνιων Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου.
    Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λένε, ο απανταχού ποντιακός ελληνισμός θα αντιδράσει δυναμικά.
    Σχολιάζοντας την αφαίρεση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου στο μάθημα της Ιστορίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Καμία έκπληξη. Δεν περίμενα από τους εθνομηδενιστές να σεβαστούν τα μαρτυρικά γεγονότα της Γενοκτονίας των προγόνων μας.
    Ο δρόμος που χάραξε η Ρεπούση παραμένει για τους δήθεν «προοδευτικούς» του υπουργείου Παιδείας φωτεινό μονοπάτι και σημείο αναφοράς. Δυστυχώς οι έξωθεν εντολές για ισοπέδωση της ιστορικής μνήμης εκτελούνται στο ακέραιο.
    Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η μέχρι στιγμής σιωπή από το κόμμα των ΑΝΕΛΛ, που πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως λειτουργούν ως εγγυητές της αδιάρρηκτης ενότητας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
    Είμαι βέβαιος πως ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος με την ευαισθησία που τον διακρίνει στα θέματα αυτά θα παρέμβει και θα ζητήσει την ανάκληση της αισχρής αυτής απόφασης που προσβάλει βάναυσα την ιστορική αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου