Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Επίθεση Βεζυρτζή σε Φασούλα: Τον πειράζει το ποτό



Επίθεση Βεζυρτζή σε Φασούλα: Τον πειράζει το ποτό
    Ο Παναγιώτης Φασούλας πριν λίγες ημέρες έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη.
    Σε αυτή μίλησε για το παρελθόν και κατονόμασε τους λόγους που τον... έδιωξαν από τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη το 1993. Μια ιστορία για την οποία είχε γίνει τότε... πόλεμος στον ελληνικό αθλητισμό. Μια ιστορία που κρατά πια 22 χρόνια.
    Μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος σέντερ (52 σήμερα) Παναγιώτης Φασούλας είπε σε συνέντευξη του «Πες ότι εγώ είμαι προδότης και θέλω να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Μου χρωστάνε 170 εκ. δραχμές, δεν μ' έχουν πληρώσει καθόλου εκείνη τη χρονιά. Αν πάνε στο Παρακαταθηκών και μου βάλουν 23 εκ. στο λογαριασμό, με δεσμεύουν και δεν μπορώ να πάω πουθενά. Με εκδικούνται, μου καρφώνουν το δελτίο στο ταβάνι, παίρνουν το αίμα τους πίσω. Ε, δεν έκαναν ούτε αυτό».
    Αρχικά ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ Νίκος Βεζυρτζής είπε στον Libero για τον Φασούλα και όσα είπε στο Oneman
    Δεν την είχα διαβάσει, άκουσα ότι έκανε κάτι δηλώσεις, αλλά φαίνεται ότι η σαμπάνια του πειράζει το λαιμό και μάλλον ήπιε λίγο παραπάνω. Αφού τον πειράζει τι το πίνει; Αυτές οι δηλώσεις ενός ανθρώπου που ευεργετήθηκε από τον ΠΑΟΚ, γιατί ο ΠΑΟΚ τον έκανε άνθρωπο, πούλησε την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη και δεν έχει ούτε το θάρρος να πατήσει στην πόλη. Είναι ένας άνθρωπος που ασπάζεται την ιδέα του Ολυμπιακού. Μπορεί αυτός να κάνει δηλώσεις; Κατέστρεψε τον ΠΑΟΚ. Έκανε βίλες, αυτοκίνητα και οτιδήποτε άλλο από τον ΠΑΟΚ. Χάσαμε στο φάιναλ φορ και στη συνέχεια χάσαμε και το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και εκείνος πήγε πρωί πρωί να πάρει τα χρήματα του. Δεν του καθυστερήσαμε ούτε ένα μήνα τα χρήματα του. Δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά και να μην αναρωτηθείς μέσα σου αν τον πείραξε το ποτό. Κάτι ήθελε να πει και μάλλον μπερδεύτηκε.
 «Κινήθηκε για κατασχέσεις στα γραφεία και στο οικόπεδο του γηπέδου»
    Δεν ξέρω τι έγινε στη συνέχεια, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι χάσαμε από τον Ολυμπιακό τη μία μέρα, χάσαμε το πρωτάθλημα και την άλλη μέρα το πρωί πήγε να εισπράξει το μηνιάτικο του. Μέχρι να τελειώσει και να μας ειδοποιήσουν, είχε στείλει ήδη την προσφυγή στον ΠΑΟΚ και από ότι φάνηκε είχε υπογράψει ήδη στον Ολυμπιακό. Όταν πήγαμε στην Αθήνα και του προσφέραμε τα χρήματα σε τραπεζική επιταγή, αυτός ήθελε να πάρει τα λεφτά και να μην αποσύρει την προσφυγή! Από ότι έμαθα κινήθηκε για κατασχέσεις στα γραφεία, ακόμη και στο οικόπεδο του γηπέδου. Όλοι ήταν χαζοί και αυτός ήταν ο ξύπνιος. Αλλά αφού κατόρθωνε με μηδέν προσφορά να παίρνει όλα τα λεφτά της Θεσσαλονίκης, ήταν πρώτος μάγκας. Ήθελε κανένας από τον κόσμο τον Φασούλα; Εμείς κρατούσαμε τον Φασούλα. Οι παλιοί θυμούνται ότι γινόντουσαν όλα τα φάουλ στον Φασούλα για να μη βάλει καμία βολή. Λόγω ύψους είχε δηλώσει ότι είναι μπασκετμπολίστας. Κάναμε μεγάλη την ομάδα, αλλά στερηθήκαμε μεγάλους τίτλους, δύο πρωταθλήματα τα οποία χάσαμε από αυτόν, ένα φάιναλ φορ το οποίο χάσαμε επίσης από αυτόν...
 «Μας έστειλε ένα εξώδικο για να υπογράψει στον Ολυμπιακό»
    Καταλαβαίνεις που είχαμε στηριχθεί. Παρόλα αυτά που έκανε, μετά ακριβώς από το φάιναλ φορ, το "ευχαριστώ" το οποίο μας έστειλε ήταν ένα εξώδικο για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Πως είναι δυνατόν τη μία μερα να χάνουμε το πρωτάθλημα και την άλλη μέρα να στείλει εξώδικο στα γραφεία του ΠΑΟΚ; Και όταν πήγαμε και του δώσαμε την τραπεζική επιταγή, αυτός ήθελε να πάρει τα χρήματα, αλλά να μην αποσύρει την προσφυγή. Τι να πω για τον άνθρωπο αυτό; Και πολύ ώρα μιλάμε για αυτόν. Αν δεν το μπορείς, τι το πίνεις το ποτό; Όλη η γενιά των παραγόντων του ΠΑΟΚ, είχαν στο μυαλό τους την ομάδα. Άλλη δουλειά δεν είχαμε, μεγαλώσαμε με το μίσος; Όταν τελείωσε το καταραμένο φάιναλ φορ, μετά από τρεις μέρες ακριβώς, παίξαμε με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη και σε μία εβδομάδα χάσαμε και το πρωτάθλημα. Σε 15 ημέρες τα χάσαμε όλα. Όταν παίξαμε και χάσαμε στην Αθήνα, την άλλη μέρα το πρωί, γιατί υπάρχουν και μαρτυρίες, πήγε να πάρει τα χρήματα του, ένα ποσό της τάξης των 25 εκατομμυρίων. Όταν δεν πληρώθηκε, πήγε στα γραφεία του ΠΑΟΚ η προσφυγή".
 «Μετά το Final 4 της Αθήνας, τον συνέλαβαν στο ξενοδοχείο με πούρα και ποτό»
    Ακόμη τόνισε για τον άλλοτε σέντερ του "Δικεφάλου". "Του δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη αξία, να είναι καλά, να πιστεύει ακόμη ότι όλοι εδώ στη Θεσσαλονίκη είμαστε κορόιδα και ότι ήταν να γίνει, έγινε... Ξέρεις κανέναν που δεν άκουσε πολλά; Ο ΠΑΟΚτσής που έβλεπε να χάνει η ομάδα πάλι από ένα τέτοιο λάθος, με ποιον θα τα έβαζες; Με τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ΠΑΟΚ. Εδώ ο Κούδας άκουσε τα μύρια. Ποιος δεν έχει ακούσει; Και οι άλλοι ήταν φίρμες, γιατί δεν τα άκουσαν οι άλλοι και τα άκουσε αυτός. Να σου πω ότι μετά το φάιναλ φορ της Αθήνας, τον συνέλαβαν στο ξενοδοχείο με πούρα και ποτό; Ε ο κόσμος θα τα βάλει μαζί σου; Δηλαδή τι νόμιζε ότι θα λέγανε, του δώσαμε τα πάντα. Όλοι ήξεραν ότι από τον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να χάσουν ούτε μία δραχμή. Και πολύ καλύτεροι παίκτες από αυτόν, όπως είναι για παράδειγμα ο Πρέλεβιτς. Καθαρά ερασιτεχνικό ήταν το μπάσκετ τότε, είχανε μόλις γίνει τα συμβόλαια. Τα χρήματα τα οποία έπαιρναν, ήταν χρήματα τσέπης".
 «Μια ομάδα πάει μπροστά όταν ο κόσμος είναι ενωμένος»
    Tέλος αναφέρθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά, όταν ο κόσμος είναι ενωμένος. Τότε ο κόσμος ήταν πολύ ενωμένος. Τότε δεν υπήρχαν αυτά τα πράγματα, ο κόσμος ήταν ένα. Η διοίκηση με τον κόσμο, βάδιζαν χέρι χέρι και προσπαθούσαν για το μεγαλείο της ομάδας. Όταν τελείωναν τα ματς με τον Άρη, λέγαμε δεν πειράζει του χρόνου πάλι. Επειδή έβλεπαν την προσπάθεια, ήταν όλοι ενωμένοι. Αν θέλουμε να πάει μπροστά η ομάδα, πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Πρέπει να έχουν σαν στόχο την άνοδο και το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Παντού και μέσα σε μία οικογένεια, όταν μπει μιζέρια, δεν πας μπροστά. Τα του ΠΑΟΚ τα παρακολουθώ, είναι δυνατόν να είσαι ΠΑΟΚτσής και να μην παρακολουθείς τα γεγονότα του ΠΑΟΚ; Τον κόσμο δεν πρέπει να τον κατακρίνουμε, γιατί όταν μάθεις στα πολύ ψηλά, μετά είναι δύσκολο. Έχεις απογοήτευση για αυτά που βλέπεις και δεν έχεις τη διάθεση που είχες κάποτε. Όταν έχεις επιτυχίες και κάνεις πρωταθλητισμό, γεμίζει το γήπεδο. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το βόλεϋ. Ο ΠΑΟΚτσής "καίγεται" για τίτλους και διακρίσεις. Ο κόσμος έγινε ΠΑΟΚ, τις δύο περιόδους με τις μεγάλες ομάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου