Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Η σφαγή στον Μελιγαλά και ο Βελουχιώτης ( 15 Σεπτεμβρίου 1944 )Η σφαγή στον Μελιγαλά και ο Βελουχιώτης ( 15 Σεπτεμβρίου 1944 )
http://www.elkosmos.gr/
Νίκος Θεοδώρου...
    Οι πληγές οι οποίες προξένησε η Κομμουνιστική λαίλαπα κατά την περίοδο 1944-1949, ήτο πολύ περισσότερες για την πατρίδα μας, από ότι προξένησε η τριπλή κατοχή, Ενώ όλες οι χώρες κοιτάνε πως και πώς να ορθοποδήσουνε από τον Β’ «Παγκόσμιο» πόλεμο, (τι παγκόσμιος πόλεμος ήταν άραγε, όταν τα θέατρα επιχειρήσεων ήταν στην Ευρώπη) η Ελλάδα, είναι έτοιμη σε «αδελφοκτόνο» σπαραγμό κι’ αυτή η φορά ο εσωτερικός εχθρός, είναι «Έλληνας».
    Το πρωινό της 9η Σεπτεμβρίου 1944, ημέρα Κυριακή οι Κομμουνιστές επιτίθενται στην πόλη της Καλαμάτας με δύο Συντάγματα Πεζικού και με χιλιάδες χωρικούς βιαίως επιστρατευμένους.
    Μετά από σκληρή μάχη που κράτησε περίπου 12 ώρες, συντρίβεται η φρουρά της πόλεων, η οποία ελέγχει το πιθανόν σημείον εισβολής και μετά από απεγνωσμένες προσπάθειες, αποφασίζετε η ηρωική έξοδος των πολιτών και των υπερασπιστών από την Καλαμάτα, προς το χωριό Μελιγαλάς. (Η πηγάδα του θανάτου) την σπουδαιότερη βάση αντίστασης των εθνικοφρόνων στην Καλαμάτα και σε ολόκληρη την Μεσσηνία.
    Χαράματα της 10ης Σεπτεμβρίου, οι ΕΛΑΣίτες (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) γίνονται οι κυρίαρχοι της πόλεως της Καλαμάτας, λεηλατούν την πόλη, καταστρέφουν τα πάντα και δεν αφήνουνε τίποτα όρθιο, μια και οι πολεμιστές και ο άμαχος πληθυσμός έχει πάει στο Μελιγαλά, μη έχοντας άλλη διέξοδο. Υπολογίσιμος εχθρός των συμμοριτών, είναι οι εθνικόφρονες οι οποίοι και αποτελούν το τάγμα Μελιγαλά, αλλά είναι λίγοι για να αντιμετωπίσουν τους κομμουνιστές του αδίστακτου Άρη Βελουχιώτη, δίνει πρώτος το σύνθημα και λέει στα «λεβεντόπαιδα» του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Η εγκληματική προσωπικότητα του Βελουχιώτη
    Τώρα για το ποιος ήταν ο Άρης Βελουχιώτης, το λέει ξεκάθαρα ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ στην εξομολόγηση του. Λέει λοιπόν ο Ζαχαριάδης, ο ηγέτης του ΚΚΕ: «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΣΤΡΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ! ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΕΚΦΥΛΟΣ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΝΩΜΑΛΟΣ». Ο Ζαχαριάδης τα λέει αυτά.
    Μέχρι και σι-ντι με την …. πολυτάραχη ζωή του, που επιμελήθηκε ο Βιογράφος – υμνωδός του, Δ. Χαριτόπουλος μοίρασαν τα «ΝΕΑ», για να θυμούνται οι παλιοί και να…μαθαίνουν οι νέοι. Έγινε λοιπόν η νεκρανάσταση του «Μιζέρια», του ανθρώπου που ήθελε την Ελλάδα μέχρι τον Όλυμπο!
    «Ξέχασε» όμως ο Χαριτόπουλος να μας πει, στο Βιβλίο ύμνος που έγραψε για τον Βελουχιώτη, ότι ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ ήταν ομοφυλόφιλος.
    Παραθέτω και την άποψη του μακαρίτη πλέον συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλου, ανθρώπου μακράν πάσης… φασιστικής υποψίας, γνωστού εν ζωή, αριστερού με περικεφαλαία. Ο μακαρίτης Πετρόπουλος, χαρακτηρίζει κατ’ αρχάς τον… ραψωδό Χαριτόπουλο αδαή, επιπόλαιο, ψεύτη, που το βιβλίο του βρίθει από ανακρίβειες.
    Στη συνέχεια ο αθυρόστομος Πετρόπουλος, αναφέρεται εκτενώς στον Βίο και στην …. αλητεία του Βελουχιώτη δημοσιεύοντας κι ένα σκίτσο του, με ζαρτιέρες, ενισχύοντας έτσι τις υπάρχουσες υποψίες...
πως ο κομουνιστής αρχικαπετάνιος της τρομοκρατικής αριστεράς, ήταν... … «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου». Θαυμάστε λοιπόν σύντροφοι Αριστεροί τον Άρη σας, τον «ήρωα» της Εθνικής Αντίστασης.
    «Πέρασαν πάνω από 70 χρόνια αφότου οι Ελασίτες κατέσφαζαν χιλιάδες Έλληνες, αλλά και κομμουνιστές, οι οποίοι δεν ακολουθούσαν την προδοτική γραμμή του ΚΚΕ.
    Οι παλιοί καπετάνιοι του ΕΛΑΣ, όσοι έγραψαν απομνημονεύματα, απέφυγαν συστηματικά να ομολογήσουν κάτι για αυτές τις άγριες σφαγές. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ποιος είχε την φαεινή ιδέα των σφαγών; Τώρα πια νομίζω ότι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την μακάβρια ιστορία των σφαγών είναι ο Βελουχιώτης. Ο Βελουχιώτης ήταν φονιάς. Η μπαμπέσικη δολοφονία του Ψαρρού δεν ήταν το μοναδικό του έγκλημα. Καθήκον των ιστορικών παραμένει η εξιχνίαση και απαρίθμηση όλων των σφαγών του Άρη. Οι Ακροναυπλίτες τον θεωρούσαν τυχοδιώκτη και δηλωσία και εν γένει, ανυπόληπτο πρόσωπο – το ψευδώνυμο Μιζέριας είναι ενδεικτικό.
    Ο Χαριτόπουλος έγραψε πως στην Αθήνα έκανε ότι δουλειά τύχει μη θέλοντας να πει ότι ήτανε ρεμάλι. Θέλω να πω ότι η έρευνα για τον Άρη θα πρέπει να – στραφεί επιτέλους – στη νεανική περίοδο της ζωής του.
    Δεν είναι τυχαίο που ο Άρης διακήρυσσε ότι τα σύνορα της Ελλάδας φθάνουν στον Όλυμπο».
     Ένας άλλος τώρα κομμουνιστής, καπετάνιος του ΕΛΑΣ Ο Γ. Μανούσακας γράφει στο Βιβλίο του «Ακροναυπλία». «Ο Μονιαδάκης ξέροντας τον ρόλο του στο κόμμα, τον έστειλε όχι στην Κέρκυρα, μα στην Ακροναυπλία, όπου συνέχισε τις ανωμαλίες του».
    Ο Άγγλος Ντ. Χάμσον, στο βιβλίο του: «Με τους Έλληνες στο Γοργοπόταμο» τον χαρακτηρίζει, μέθυσο, σαδιστή και ανώμαλο».
    Παρεμπιπτόντως, ο Κομμουνιστής Πετρόπουλος μας εξηγεί και το μυστικό κίνητρο του αγώνος των συμμοριτών της «Εθνικής Αντίστασης», εκτός βεβαίως από το φανερό, που ήταν η υπεράσπιση της μάμας Σοβιετικής Ένωσης, όπως οι ίδιοι διεκήρυτταν. Ποιο ήταν το μυστικό λοιπόν; «Όσο για τις χρυσές λίρες δεν υπάρχει πια κανένα μυστικό. Οι κομμουνιστές ισχυρίζονταν επί έτη πως τα αγγλικά αεροπλάνα έριχναν λίρες μόνο στο Ζέρβα. Πρόκειται για άλλο ένα θρασύ πολιτικό ψεύδος, οι Άγγλοι έριχναν πολλές λίρες στις περιοχές του ΕΛΑΣ, ιδίως στα Άγραφα όπου βρισκότανε και το στρατηγείο του».

Η επίθεση και η επακόλουθη σφαγή
    Το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου 1944 αρχίσει η επίθεση κατά του Μελιγαλά, όπου ο πληθυσμός του από 3.000 που ήταν, έχει φθάσει την στιγμή εκείνη σε 7.000 φιλοξενώντας τους Έλληνες όλων των γύρω περιοχών. Ο Μελιγαλάς κρατάει καλά. Οι γενναίοι Έλληνες πατριώτες πολεμούν νυχθημερόν σας λιοντάρια.
    Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της γιορτής του Τίμιου Σταυρού, για να δείξουν οι κομμουνιστές ότι είναι εχθροί και καταστροφείς όλων των αιωνίων αξιών, φθάνουν αλαλάζοντας κοντά εις τα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου των Ελλήνων, για να χορτάσουν τις βρωμερές ψυχές τους με αίμα αδελφικό.
    Η προσπάθεια των γενναίων πολιορκημένων να ζητήσουν βοήθεια από τους Γαργαλιάνους αποτυγχάνει καθώς και το σχέδιο τους για έξοδο από το Μελιγαλά, και τέλος, κατόπιν προδοσίας, οι συμμορίτες κατορθώνουν και εισχωρούν στις γραμμές των αμυνομένων. ...
    12 το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου 1994. Ο Μελιγαλάς παραδίδεται στα χέρια των εξαγριωμένων ελασιτών με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη με τους μαυροσκούφηδες εγκληματίες καβαλάρηδες του με Σλαβικά ρούχα της Στέπας. Ακολουθούν σκηνές φρίκης, σκηνές ντροπής για το ανθρώπινο γένος. Η πηγάδα του Μελιγαλά θα γεμίσει ελληνόπουλα που σφαγιάσθηκαν αγρίως από τους κομμουνιστές.
    Αμέσως σφάζονται 41 τραυματίες στο Νοσοκομείο με όλο το ιατρικό προσωπικό. Αθώα γυναικόπαιδα και γέροι κομματιάζονται στους δρόμους, έγκυες γυναίκες ξεκοιλιάζονται, κοπέλες βιάζονται κτηνωδώς. Η Ελληνική σημαία κατεβαίνει από την Κοινότητα και στην θέση της βάζουν ένα κόκκινο πανί. Στις 16 Σεπτεμβρίου φυλακίζονται όσοι απέμειναν ζωντανοί, ενώ τα γυναικόπαιδα κλείνονται χωρίς νερό και φαί σε διάφορα υπόγεια. 18 έγκριτοι Καλαματιανοί, οι οποίοι ατυχώς γλύτωσαν, οδηγούνται στην Καλαμάτα, όπου κατακρεουργούνται και τους κρεμούν στα πολύφωτα του Δημοτικού φωτισμού της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.
    Τέλος όλοι οι φυλακισμένοι οδηγούνται δεμένοι, ανά τρεις, 2 χιλιόμετρα έξω από τον Μελιγαλά στην μεγάλη δεξαμενή, γνωστή ως πηγάδα, όπου με τα φοβερά σύνεργα βασανιστηρίων, όπως πριόνια, τσεκούρια, τσουγκράνες, μαχαίρια, κονσερβοκούτια, κατασφάζονται και πετιούνται μέσα στην πηγάδα μαζί με πολλούς ζωντανούς στα τεράστια από φρίκη και σπαραγμό μάτια των οικογενειών τους, οι οποίες υποχρεωθήκαν να παρακολουθήσουν τα βασανιστήρια και τη σφαγή των οικείων τους.
    Η σελίδα αυτή της Ιστορίας μας είναι ντροπή και παραφωνία μεταξύ των άλλων ενδόξων σελίδων της. Είναι όμως οδυνηρή διδαχή και για το σήμερα, για το αύριο, για το πάντα.
    Τιμή και δόξα και ευγνωμοσύνη σε αυτούς, που με το αίμα τους κράτησαν το όνομα του Έλληνος ψηλά, καθαρό, άσπιλο. Και τέτοιο είναι και οι 1500 ένδοξοι νεκροί του Μελιγαλά. Πρέπει λοιπόν να τιμάται η μνήμη των θυμάτων του Μελιγαλά για να μας θυμίζει τον άδικο χαμό τους, αλλά και την βαρβαρότητα των ανθελλήνων σφαγέων τους….
ΘΝΗΤΟΙ, ΤΟΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙΣ ΓΟΝΥ ΚΛΙΝΑΤΕ!!...

15 σχόλια:

 1. .....απλά έπρεπε να μήν μείνει ούτε ενας ΕΛΑΣΙΤΗΣ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θλιβεται η ψυχη καθε σωστου Ελληνα που βρισκονται ανθρωποι να υπερασπιζονται τετοιους αιμοσταγεις σφαγεις .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΙΑΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ.ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ.ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΠΕΤΥΧΑΝ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τη λήξη της μάχης ακολούθησε εισβολή αμάχων στο Μελιγαλά και ανεξέλεγκτη λεηλασία και σφαγή. Σύμφωνα με μία έκθεση που σώζεται στα αρχεία του ΚΚΕ επρόκειτο για κατοίκους του χωριού Σκάλα που είχε πυρποληθεί από το γερμανικό στρατό.


  Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Βελουχιώτης μετέβη στην Καλαμάτα όπου οδηγήθηκαν ο Κουίσλινγκνομάρχης Μεσσηνίας Περρωτής και άλλοι δωσίλογοι αξιωματούχοι. Στην κεντρική πλατεία της πόλης το εξαγριωμένο πλήθος έσπασε τις γραμμές της ΕΛΑΣίτικης πολιτοφυλακής και οι αιχμάλωτοι λιντσαρίστηκαν ενώ δώδεκα κρεμάστηκαν από τους φανοστάτες.

  Ως αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους συνεργάτες των ναζί, που είχαν νωρίτερα πνίξει στο αίμα τη γύρω περιοχή, και όχι τυφλή σφαγή γυναικοπαίδων, ο Μελιγαλάς αρχίζει έτσι μέσα στη δεκαετία του 2000 να διεκδικείται ρητά σαν συμβολικό θετικό υπόδειγμα μιας αποφασιστικής στάσης απέναντι στον ντόπιο φασισμό.

  Πηγές:

  Μούτουλας, Παντελής (2004). Πελοπόννησος 1940-1945: Η περιπέτεια της επιβίωσης, του διχασμού και της απελευθέρωσης. Αθήνα: Βιβλιόραμα.

  Λυμπεράτος, Μιχάλης Π. (2009). «Τα γερμανικά αντίποινα, τα Τάγματα Ασφαλείας και ο Ε.Λ.Α.Σ.: Η περίπτωση της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου στην Κατοχή». Στο: Καρακατσιάνης, Ιωάννης, επιμ. Νότια Πελοπόννησος 1935-1950. Αθήνα: Αλφειός/Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, σελ. 61-102.

  Mazower, Mark (1993). Inside Hitler's Greece: The Experience of Occupation, 1941-44. Yale University Press.

  Mazower, Mark (2000). «Three Forms of Political Justice: Greece, 1944-1945». Στο: Mazower, Mark, επιμ. After the war was over: reconstructing the family, nation, and state in Greece, 1943-1960. Princeton, N.J.: Princeton University Press. ISBN 9780691058429. (Μετάφραση: Μετά τον πόλεμο. Η ανασυγκρότηση της οικογένειας του έθνους και του κράτους στην Ελλάδα. Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2003.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προς κύριο "Λασπογαρίδας". Και τα γυναικόπαιδα, οι τάφοι των οποίων υπάρχουν στην Πηγάδα του Μελιγαλά, ήσαν Κουίσλινγκγυναικόπαιδα; Σημ. Χρησιμοποιώ, όπως βλέπετε, τον δικό σας τρόπο για τον χαρακτηρισμό των υπαρκτών ή υποτιθέμενων δωσιλόγων! Σας ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Αγαπητὲ κ. Λασπογαρίδα,

  τὸ γεγονὸς καὶ μόνον ὅτι γράφετε ἄνευ ταυτότητος καταδεικνύει τὸν ψυχισμὸν καὶ τὴν ποιόητά σας.

  Λασπογαρίδας: τὸ ἐπιλεχθὲν ψευδώνυμον καταδεικνύει τὸν σκοταδισμόν σας καὶ τὴν τάσιν δράσεως ἐκ τοῦ σκότους, τῶν παρασκηνίων, τῶν κουκουλοφόρων λασποαριστεροπροοδευτικῶν προδοτῶν τοῦ ἔθνους, τοῦ γένους καὶ τῆς φυλῆς. Ἄραγε γνωρίζετε τὴν ἔννοιαν αὐτῶν τῶν λέξεων

  Τέτοιο ὑπῆρξεν καὶ ὅλον τὸ αἱματοβαμμένον ἐλασίτικον κίνημα τῶν ΕΑΜ & ΕΛΑΣ του κκε. Δόλιον, ὕπουλον, ἀνώνυμον, ὅπως οἱ μασκοφόροι ὁμοϊδεάται σας καὶ συνεργάται τῶν κατακτητῶν.

  Δὲν σᾶς λέγω «ἐνδροπὴ σας» διότι εἶναι λέξις ἄγνωστος στὸν προδοτικὸν ἀριστερὸν χῶρον. Συγγνώμην, προοδευτικὸν ἤθελα νὰ γράψω ἀλλὰ λασποξέφυγε ἡ πέννα καὶ λασποἔγραψα λασποβλακώδεις ἠλιθιοτήτας ἀπευθυνόμενος στὸν κ. λασπογαρίδα. Θεωρῶ δεδομένον ὅτι ἡ ἀριστερὴ σας λασπολαγνεία και λασπομεγαλοκαρδία πρὸς τὴν ἀντίθετον ἄποψιν, θὰ κάνει ἀποδεκτὴν τὴν εἰλικρινὴν ἔκφρασιν συγγνώμης καὶ διὰ τὸν καθυστερημένον σχολιασμὸν τῶν λασποαπόψεών σας.

  Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος

  ἀντικομουνιστὴς ἔχων θύματα εἰς τὴν πηγάδαν τοῦ αἵματοβαμμένου λασποαριστεροῦ κκε καὶ τῶν λασποπαρακλαδίων του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πώς γίνεται να τον έχουν για εικόνισμα κάποιοι υπουργοί στα γραφεία τους; Μήπως θέλουν να του μοιάσουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ΣΥΓΝΩΜΗ για αυτούς ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ .ΒΕΒΑΙΑ καί η ΣΥΓΝΩΜΗ απ΄οταν βγήκε χάθηκε η ΑΝΘΡΩΠΙΑ από τον κόσμο!

  Α Ι Ω Ν Ι Α Η Μ Ν Η Μ Η ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτός ο Λασπογαρίδας (όνομα και πράγμα) γιατί δεν γράφει το όνομα του;
  Πάντως δεν έχει και πολύ άδικο. Εγώ από κάποια αρχεία του ΚΚΕ (ΚΟ Καλαμάτας) που βρήκα θαμμένα σε ένα χωράφι διάβασα ότι οι κάτοικοι του Μελιγαλά, είχαν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν ομαδικώς διότι δεν είχαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και γι' αυτό παρακάλεσαν του "τιμημένο" να τους... διευκολύνει. Τότε έλαμψε και το άστρο του καπετάν Ερμή, τον οποίο θαυμάζει κα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης. Όσον αφορά τα 3χρονα και 4χρονα που σφάχτηκαν, αυτά θα τα αιτιολογήσει ο σύντροφος Λσπογαρίδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήθελες δεν ήθελες Χρήστο έκανες τη μπηχτή σου.

   Διαγραφή
 10. Ολη η Ελληνική ιστορία που έχει σχέση με τα εγκλήματα του ΚΚΕ είναι διαστρεβλωμένη και ψευδής γιατί θέλουν οι κομμουνιστές να δείχνουν ότι αυτοί έκαναν αντίσταση κατά των κατοχικών δυνάμεων. Ο φονιά Αρη του έχουν στήσει άγαλμα στη Λαμία που πήγε όταν έφυγαν οι ναζί. Ετσι έκανε και ο Μπουτάρης που έστησε μαρμάρινη πλάκα στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον απελευθερωτή ΕΛΑΣ που πήγε πάλι μετά την αποχώρηση των ναζί. Επίσης σε ότι αφορά τον Γοργοπόταμο οι κομμουνιστές λένε ότι το έκανε ο ΕΛΑΣ ενώ του είχαν απαγορεύσει να πάει. Οταν όμως έγινε γνωστο ότι θα είναι και ο Ζέρβας ο Βελουχιώτης πήγε για να τον σκοτώσει και αυτό το αποκάλυψε στέλεχος του ΕΛΑΣ που πλησίασε τον Ζέρβα και του είπε <>.
  Και όμως ανθέλληνες πολιτικοί τίμησαν αυτούς που πολέμησαν την Πατρίδα μας για να πάρουν την εξουσία συνεργαζόμενοι με τον καπετάν Γιώτη (Φλωράκης) τον Βαφειάδη και άλλους.
  Δυστυχώς δεν έχουμε ηγεσία αλλά πολιτικάντηδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν τις εκλογές και να κάτσουν στην καρέκλα που τους βολεύει.
  Επιτέλους να βγεί το κράτος, που δυστυχώς δεν υπάρχει, να αποκαλύψει την αλήθεια στους Ελληνες και κυρίως στα παιδιά
  Ελληνας πολίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.(ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ 1974. ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΙ 300 ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ. ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ Π/Θ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΩΝ Κ/Σ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πολλά, πολλοί και διάφοροι λεν, είπαν και θα λένε....
  έκτοτε όμως τρεις γενιές έκλαψαν και θα κλαίνε
  για τα ποτάμια αίματος, για την κτηνώδη φρίκη
  που ο Σφαγέας διάλεξε κι ονόμασέ την νίκη!!!

  Όταν μιλάει το παρόν τότε οι πηγές σιωπούνε
  αφού υπάρχουν μάρτυρες που είπαν και θα πούνε
  τί είδαν, τί εβίωσαν, μ' αδιάψευστα πειστήρια
  με γεγονότα εμφανή μπροστά μας χίλια - μύρια!!!

  ΟΙ τάφοι είναι πάντα εκεί, πολλές εκατοντάδες
  και η πηγάδα ξέχειλη με δάκρυα απ' τις μανάδες
  που κλαίν τ' αμούστακα παιδιά, σφαγμένα παλικάρια,
  άμαχους νέους, γέροντες και τρυφερά βλαστάρια...

  Ο Δήμιος δεν κρύφτηκε. Ήταν ο Άρης...Κλάρας.
  Βούτηξε μες στα αίματα αιώνιας κατάρας
  των αδελφών και των γονιών των εποχών εκείνων
  όνειδος αξεπέραστο στο γένος των Ελλήνων.

  Όλα του τα εγκλήματα και οι στυγερές του πράξεις
  βαφτίστηκαν "αντίσταση" μ' αυθαίρετες διατάξεις
  χωρίς ποτέ να προσφερθούν από την πολιτεία
  τα γεγονότα τ' αληθή, τροφή στην ιστορία...

  Κι έτσι προβάλαν λαμπεροί, δήμιοι, εθνοπροδότες
  με Εθνικές περγαμηνές, "νόμιμοι" πατριώτες!!!
  Να τους φορτώνει με τιμές, λαός και πολιτεία
  κρύβοντας τα εγκλήματα, σ' ανήλιαγα αρχεία!!!

  Άμοιροι, άτυχοι γονείς και συγγενείς σφαγμένων
  κρατείστε μνήμες ζωντανές αυτών των πεπραγμένων
  από κουβέντες καθαρές ανθρώπων που τα ζήσαν.
  να βρείτε ζωντανές πηγές κι όχι αυτές που σβήσαν...

  Δημ. Τόρβας
  Αντιστράτηγος ε.α
  Μαθητής Γυμνασίου Μελιγαλά την δεκαετία του 1950
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δημοκρατία Ελληνικού τύπου !!! Ένα μίγμα αλληλοσυγκρουομένων και αλλοπρόσαλλων ιδεολογιών, συμπεριφορών, διαδικασιών, αποφάσεων, συμφερόντων κλπ. Το μόνο σταθερό ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ όλων μας... αρχόντων και αρχομένων... Ντροπή και Αίσχος !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή