Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σύμβαση συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Τράπεζα Πειραιώς



Σύμβαση συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Τράπεζα Πειραιώς
    Σύμβαση συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί,  η παροχή από την Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρωμένων τραπεζικών υπηρεσιών για τις ανάγκες του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους.
    Η σύμβαση αυτή επεκτείνει την υπάρχουσα μακρόχρονη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, με τη Γενική Τράπεζα, η οποία έχει εξαγορασθεί και έχει απορροφηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.
    Η σύμβαση αφορά την παροχή ενός συνόλου διευρυμένων τραπεζικών υπηρεσιών, με ευνοϊκούς όρους και απευθύνεται σε περίπου 200.000 στρατιωτικούς, πολιτικούς υπαλλήλους, συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.
    Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι περατώθηκε η διενέργεια της διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη παρόχου τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών,  για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους.
    Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει όλες τις οικογένειες των Ελλήνων,  ιδιαίτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους, με μειώσεις μισθών που φθάνουν έως 60%, έχουμε τη δυνατότητα, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, να ανακοινώσουμε συμφωνία,  που αφορά 200.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συνταξιούχους και τις οικογένειες τους.
    Η Τράπεζα Πειραιώς-και θέλω να πω ότι δεν συνηθίζω να λέω καλά λόγια για τις τράπεζες-έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα με την διαγραφή των χρεών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που εντάσσονται στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, χωρίς αυτό να αποτελούσε υποχρέωσή της και για εμάς ήταν μια ένδειξη μεγάλης κοινωνικής προσφοράς, σε μια εποχή που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν έλθει σε δύσκολη θέση και βλέπουμε να χάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία που απέκτησαν με πολύ κόπο, μετά από πολλά χρόνια εργασίας».
    Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας μεταξύ άλλων είπε:
    «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με τον οποίο εγκαινιάζουμε αυτόν το δεύτερο κύκλο της διευρυμένης συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς με τους ανθρώπους των  Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας, οι οποίες επλήγησαν σημαντικά από την κρίση.
    Διαβεβαιώνω πως η Τράπεζα θα σταθεί στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και παροτρύνω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ζητήσει περαιτέρω υπηρεσίες στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής και, στον βαθμό που εμείς μπορούμε, θα ανταποκριθούμε.
    Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την οικονομική σταθερότητα, την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που πρέπει να επιτύχουμε.
    Τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς όλους, από τις δικές μας δυνάμεις, από την προσήλωση στους στόχους μας».
Επισημαίνεται ότι, μεταξύ άλλων, η σύμβαση προβλέπει:
    Προνομιακό επιτόκιο 3% για τους λογαριασμούς της μισθοδοσίας έως 5.000 ευρώ ενώ για ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ το επιτόκιο είναι 1,8%.
    Προθεσμιακή κατάθεση 12μηνης διάρκειας με εντοκισμό στη λήξη που αφορά προσαύξηση κατά 1% στο εκάστοτε ισχύον επιτόκιο προθεσμιακής κατάθεσης 12 μηνών.
    Καταναλωτικό δάνειο - με διάρκεια αποπληρωμής έως 96 μήνες - με κυμαινόμενο ή σταθερό επιτόκιο και προνομιακή προσωποποιημένη τιμολόγηση μειωμένη κατά 2% από την εκάστοτε τιμολόγηση.
    Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δικαιούχοι θα έχουν πιστωτική κάρτα με το λογότυπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
    Καταναλωτικό δάνειο για κάλυψη κόστους σπουδών με διάρκεια αποπληρωμής ως 120 μήνες και προνομιακή τιμολόγηση μειωμένη κατά 2% από την εκάστοτε τιμολόγηση.
    Στεγαστικό δάνειο: Προνομιακή τιμολόγηση μειωμένη κατά 1,5% από την εκάστοτε τιμολόγηση σταθερών επιτοκίων και δάνειο μεταφοράς υπολοίπων συγκέντρωσης οφειλών με διάρκεια πληρωμής ως 96 μήνες και προνομιακή προσωποποιημένη τιμολόγηση μειωμένη κατά 1,25% από την εκάστοτε τιμολόγηση σταθερού επιτοκίου.
    Η Τράπεζα, θα προσλαμβάνει κάθε χρόνο, πέντε αριστούχους αποφοίτους πανεπιστημίων, τέκνα στρατιωτικών.
    Καταβολή ανά ένα έτος και για όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας χρηματικά βραβεία σε αριστούχους αποφοίτους των στρατιωτικών σχολών.
    Τοποθετήσεις ικανού αριθμού μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών σε χώρους του Στρατοπέδου Παπάγου και σε άλλους χώρους πανελλαδικά όπως παραμεθόριες περιοχές».
    Στην συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.
    Από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, παρέστησαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO κ. Άνθιμος Θωμόπουλος και ανώτατα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου