Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΒΑΘΙΑ ΨΥΧΗ και η Ε.Ρ.Τ.



ΒΑΘΙΑ ΨΥΧΗ και η Ε.Ρ.Τ.
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α.
    Όλως τυχαίως στις 10-6-15 και ώρα 1145 παρακολουθούσα ΤV [ΝΕΡΙΤ]. Μάλιστα την ώρα εκείνη διαφήμιζε το γεγονός ότι από 11-6-15 ανοίγει η ΕΡΤ. Το περίεργο δι’ εμέ ήτο, ότι έκλεινε αυτή την διαφήμιση, με υπόκρουση του κομμουνιστικού επιθετικού αντάρτικου συνθήματος <<ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ>>. 
    Μεγάλη η προσπάθεια των σκεπτόμενων Ελλήνων από το 1950 και μέχρι σήμερα να ξεχάσουν τις μεγάλες πληγές του δεύτερου γύρου των Στασιαστών-Κομμουνιστών, που αφάνισαν τον τόπο μας. Όπου! μια ομάδα ιθυνόντων κομμουνιστών της εποχής εκείνης με οδηγίες από την Σταλινική Ρωσία, στην προσπάθειά της για δεύτερη φορά να καταλάβει την εξουσία δια της βίας, κατέστρεψε συθέμελα την Ελλάδα. Εμπλακήκαμε σ’ ένα αδελφοκτόνο πόλεμο, διότι ο Σταλινικός φασισμός δεν ικανοποιήθηκε από την μοιρασιά της Γιάλτας. Αυτή είναι η πραγματική Αλήθεια, όλα τ’ άλλα, παραποίηση των πραγματικών γεγονότων.
    Παίρνοντας αφορμή από το ως άνω γεγονός, που πολύ φοβάμαι δεν είναι και τόσο αθώο, ήθελα να καταθέσω στην παρούσα τις σκέψεις μου και να επισημάνω τους προβληματισμούς μου, για να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο κακό στην Πατρίδα μας. Είμαστε λίγοι χρειαζόμαστε όλοι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η Πατρίδα μας και μάλιστα ενωμένοι.
     ΠΡΩΤΟΝ: Ο Ελληνικός Στρατός στην Αλβανία, αλλά και στον αγώνα εναντίον των πλανεμένων Κομμουνιστών του Εμφυλίου 1946-1949, χρησιμοποιούσε κατά την τελική φάση της επιθέσεως, το νικηφόρο σύνθημα <<ΑΕΡΑ>>. Αντίθετα οι πλανεμένοι τότε κομμουνιστές, στις μάχες εναντίον του Ελληνικού Στρατού χρησιμοποιούσαν το σύνθημα <<ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ>>. Με τον τίτλο αυτό γυρίστηκε πρόσφατα και η ταινία του κατά τα άλλα εξαίρετου σκηνοθέτη κ. Βούλγαρη, ο οποίος προσπάθησε σ’ αυτήν να εξωραΐσει ένα έγκλημα κατά της πατρίδος.    
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ας έλθουμε τώρα στην ταινία «Ψυχή Βαθιά». Ο καθ’ όλα άξιος σκηνοθέτης κ. Βούλγαρης Παντελής, με το ανιστόρητο σενάριο αυτής, ακροβάτησε άστοχα με τις εικόνες φρίκης, επηρεασμένος από την ιδεολογία του, να ωραιοποιήσει τον αγώνα των Στασιαστών-Κομμουνιστών, και να μοιράσει στα ίσια την ευθύνη. Οι εικόνες φρίκης που στηρίχθηκαν σε προπαγανδιστικό υλικό μόνο της μιας πλευράς, είναι αδικαιολόγητες για έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη. Διότι! αναμοχλεύουν την συνείδηση του θεατή – του Έλληνα γενικότερα, για την προπαγάνδα της μισής αλήθειας, Παραβλέπονται τα ανεπανόρθωτα δεινά που έφερε στον τόπο μας, το ανοσιούργησα των στασιαστών-κομμουνιστών της εποχής εκείνης.
    Επίσης εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα γεγονότα και ορισμένες έννοιες:
            _ Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος ουδέποτε, ελέγοντο Εθνικός Στρατός, η ονομασία που επεκράτησε από της ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους, λέγονται «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ».
            _ Οι πλανεμένοι στασιαστές αντάρτες, ουδέποτε στην περίοδο εκείνη ελέγοντο Δημοκρατικός Στρατός. Με το όνομα Δημοκρατικός Στρατός δεν τους αναγνώρησαν, ούτε οι πάτρωνες των, οι οποίοι μάλιστα στο τέλος και τους πρόδωσαν.
            _ Η ονομασία «Εθνικός Στρατός» και «Δημοκρατικός Στρατός» είναι εφεύρημα της μετέπειτα αριστερής διανόησης, δια να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους προπαγανδιστικούς σκοπούς των, της μισής ιστορικής αλήθειας, δηλαδή την ωραιοποίηση της εγκληματικής απόφασης των τότε Κομμουνιστών ηγετών της χώρας μας και την κατανομή της ευθύνης εξ ίσου και στις δύο πλευρές.
            _ Ο Ελληνικός Στρατός την εποχή εκείνη πολεμούσε τα Κομμουνιστικά Αντάρτικα σώματα, για ένα σκοπό, να μην περιέλθει η χώρα μας στο Κομμουνιστικό Στρατόπεδο και για να μην ακρωτηριασθεί η Ελλάδα μας, με σύνορα σήμερα στον Όλυμπο. Δεν μας ενημερώνει όμως το σενάριο, γιατί σήκωσαν τα όπλα οι τότε στασιαστές Κομμουνιστές Αντάρτες, εναντίον της βαριά τραυματισμένης Πατρίδος των, από τον Β! Π.Π. που μόλις τελείωσε; Τι προσπαθούσαν να πετύχουν από έναν αδελφοκτόνο πόλεμο; Ποιοι τους παρέσυραν; Γιατί;
            _ Επίσης είναι απαράδεκτη και εξωπραγματική η εικόνα που παρουσίασε, ο κατά τ’ άλλα άξιος σκηνοθέτης, να φτύνουν οι Έλληνες Αξιωματικοί τους νεκρούς.
    Ποτέ! η ελληνική ή ξένη ιστοριογραφία πολέμων, επισήμανε για Έλληνες Αξιωματικούς Εφέδρους ή Μονίμους και Στρατιώτες, τέτοια συμπεριφορά προς τους νεκρούς, αντίθετα τιμούσαν πάντοτε τους νεκρούς οι Έλληνες Μαχητές. Υπ’ όψιν ότι υπάρχουν Στρατιωτικά Κοιμητήρια στην χώρα μας, όπου είναι ενταφιασμένοι μαζί Έλληνες και Βούλγαροι Στρατιώτες του Α! Π.Π.
    Σήμερα! Ο κάθε σκεπτόμενος Έλληνας δεν κατανοεί και προβληματίζεται, τι σχέση μπορεί να έχει η επαναλειτουργία της κρατικής ΕΡΤ, με το επαναστατικό σύνθημα των τότε πλανεμένων κομμουνιστών ανταρτών, που τόσα δεινά έφεραν στη χώρα μας.
<< Η Ιστορία δεν αποκρύπτει την αλήθεια, αλλά δεν λέει και ψέματα>>
[ΤΑΚΙΤΟΣ]
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου