Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο Σαμαράς νομίζει ότι είμαστε λωτοφάγοι! Οργή για την πρόκληση με Σημίτη



Του Γιάννη Μιχελάκη από την Κυριακάτικη Δημοκρατία
    Κάποιοι νομίζουν ότι σε αυτή τη χώρα κατοικούν Λωτοφάγοι. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η συνάντηση Σαμαρά – Σημίτη. Αυτοί, λοιπόν, που είχαν την έμπνευση να την οργανώσουν θα μπορούν και να μας απαντήσουν σε μερικά ερωτήματα. Γιατί έως σήμερα ο κ. Σημίτης δεν μας έχει διαφωτίσει.
    Πρώτα απ’ όλα, να μας πουν για το έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Για τους 1.500.000 μικροεπενδυτές που έχασαν πάνω από 100 δισ. ευρώ, μέσω της απροκάλυπτης χειραγώγησης της Σοφοκλέους λίγο πριν από τις εκλογές του 2000.
    Να δικαιολογήσουν την εκτόξευση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων σε υπέρογκα ύψη.
    Ενδιαφέρον θα είχε να μας εξηγήσουν για το «αμαρτωλό» swap της Goldman Sachs με το οποίο σε μόνο μία μέρα η αμερικανική εταιρία αποκόμισε το 12% των ετήσιων κερδών της εις βάρος της χώρας μας!
    Ενδιαφέρον, όμως, θα είχαν οι απαντήσεις τους για κάποιους στενούς συνεργάτες του κ. Σημίτη. Για τον Μαντέλη, που παραδέχτηκε ότι πήρε «χορηγία» 200.000 μάρκων και, στη συνέχεια, εντελώς τυχαία, «βρήκε» ακόμη 250.000 μάρκα σε άλλο λογαριασμό του. Αλλά και για τον Τσουκάτο, που ομολόγησε ότι πήρε ένα 1.000.000 μάρκα από τη Siemens για να τα πάει στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά και για τον Τσοχατζόπουλο, στον οποίο αποδίδονται «μίζες» 300.000.000 ευρώ! Δυστυχώς, από την κατάθεση του κ. Σημίτη στην πολύκροτη υπόθεση δεν γίναμε σοφότεροι.
    Θα μπορούσαν, ακόμη, να μας πουν για τις καταγγελίες Καστανίδη όταν αντικαταστάθηκε το 1997 στο υπ. Μεταφορών από τον Μαντέλη. Τι συνέβη με την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων ΤΟR-M1; Τι λένε για την υπόθεση των S-300;
    Απαντήσεις πρέπει να δοθούν και για τους ολέθριους χειρισμούς τη νύχτα των Ιμίων. Αλλά και για τις συνθήκες παράδοσης του Οτσαλάν στους Τούρκους. Οπως και για τη «βιομηχανία» των παράνομων ελληνοποιήσεων πριν από τις εκλογές του 2000.
    Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα «εκτροχιάστηκε» τόσες φορές την οκταετία Σημίτη, που τα εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα να μην έχουν τελειωμό! Ερωτήματα που θα έπρεπε να προβληματίσουν εκείνους που είχαν τη φαεινή ιδέα να οργανώσουν τη συνάντηση Σαμαρά – Σημίτη, για να βάλουν τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον πρόεδρο της Ν.Δ. στην εκστρατεία για τη διάσωση της ευρωπαϊκής πορείας της πατρίδας, θεωρώντας ίσως ότι σε αυτήν τη χώρα η πλειονότητα των κατοίκων της είναι Λωτοφάγοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου