Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σταθάκης: Μετά από τη συμφωνία, θα είναι εντυπωσιακή η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες



Σταθάκης: Μετά από τη συμφωνία, θα είναι εντυπωσιακή η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες
Απορώ.
Μήπως ο κ. Σταθάκης μετεγράφη στην Νέα Δημοκρατία? Μήπως στο ΠΑΣΟΚ ?
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα έλεγε πρίν τις εκλογές, αν θυμάμαι καλά.
Κάτι για ‘’έξω από μνημόνια’’ κτκ κτλ…
Δεν είναι όλοι χαζοί για να τους δουλεύουν έτσι. Όσο για αυτά που έφυγαν από τις Τράπεζες, έ, ταιριάζει το
’Πάει, πάει, πάει, και δεν ξαναγυρίζουν πιά’’
    Απόλυτα αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο CNN.
    «Η συμφωνία είναι πολύ κοντά. Προφανώς βγήκε ένα πολύ δυνατό θετικό μήνυμα από τη χθεσινή σύνοδο», είπε ο υπουργός Οικονομίας στο αμερικανικό δίκτυο. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.
    «Πώς θα ''πουλήσετε'' τη συμφωνία στους Ελληνες; Τους δίνετε κι άλλο πόνο», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο υπουργός «Η εντολή που είχαμε από την αρχή ήταν πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεύτερον η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική- που υπάρχει σε αυτή τη συμφωνία- τρίτον κοινωνική δικαιοσύνη και όλα αυτά συνδυασμένα να φέρουν οικονομική ανάπτυξη», ενώ σημείωσε «Αυτή η συμφωνία ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε να έχουμε υπό τις παρούσες συνθήκες, για να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας».
    «Τα ίδια έλεγαν και οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς και είχαν αντιδράσεις. Δεν φοβάστε ότι θα έχετε και εσείς;», τον ρώτησε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος. «Οχι», απάντησε ο κ. Σταθάκης. «Νομίζω πως όταν εξηγηθεί σωστά η συμφωνία και συζητηθεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες, θα γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει αρκετές μεγάλες αλλαγές στη φορολογία. Για πρώτη φορά επιβάλλεται στους πλούσιους και τους επιχειρηματίες και όχι σε συνταξιούχους και μισθωτούς. Υπάρχει πιο ισορροπημένη προσέγγιση σε σύγκριση με παρελθόν», πρόσθεσε.
    Στο ζήτημα της εκροής καταθέσεων, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως μόλις υπογραφεί η συμφωνία, θα είναι άμεση η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και ότι «η επιστροφή των χρημάτων θα είναι αρκετά εντυπωσιακή τους επόμενους 2-3 μήνες, μόλις φύγει ο φόβος της αστάθειας και του Grexit».
    Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι αυτές θα συνεχιστούν για φέτος και μία θα πραγματοποιηθεί του χρόνου και στη συνέχεια θα σταματήσουν, ενώ πρόσθεσε ότι το βάρος θα πέσει σε μεταρρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας «για να επιτρέψουμε να εκφραστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου