Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Kυβέρνηση Αναστασιάδη: Κατά του ελληνικού αιτήματος στο Eurogroup για παράταση του προγράμματος τάχθηκε η Λευκωσία!!!Kυβέρνηση Αναστασιάδη: Κατά του ελληνικού αιτήματος στο Eurogroup για παράταση του προγράμματος τάχθηκε η Λευκωσία!!!
Δεν μας υποστήριξαν ούτε στη Γιουροβίζιον, θα μας υποστηρίξουν τώρα ?
http://www.efenpress.gr 
defencenet.gr
ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ" !
    Μετά τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη κατά της Ελλάδας δια της τακτικής της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και την ανεκδιήγητη δήλωση "Πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τις μητέρες-πατρίδες" του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη προ ημερών, σήμερα στο Eurogroup η κυπριακή κυβέρνηση προκάλεσε νέο επεισόδο κατά της Ελλάδας.
    Συγκεκριμένα αρνήθηκε να υποστηρίξει το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος της δανειακής σύμβασης, τάχθηκε υπερ των θέσεων των σκληρών της ευρωζώνης κατά της Ελλάδας και στο τέλος μίλησαν "ύπουλα" για "ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ", κάτι που φυσικά δεν τίθεται ως θέμα από κανέναν πέρα από τα γνωστά κόμματα-συνεργάτες (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) των δανειστών στην Ελλάδα.
    Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ότι η στάση της Ελλάδας υπονομεύει την παραμονή της στο ευρώ και άρα είναι "ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ"!
    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πισώπλατο κτύπημα στην μητέρα-Ελλάδα από την κυπριακή κυβέρνηση και με το θέμα αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η Αθήνα μόλις λήξει η αναταραχή.
    Και πρέπει να πάρει κι ένα καλό μάθημα η Λευκωσία...
    Επειδή η στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ειδικά σήμερα, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί ως "προδοτική", αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε διαρροή (αφού είχαν το θράσος να υπογράψουν τα αντίθετα από αυτά που ζητούσε η Ελλάδα), στην οποία υποστήριζαν ότι "Πρόκειται για μια περιγραφική ανακοίνωση για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών και στην ανακοίνωση αναφέρεται η θέση των θεσμών ότι η Ελλάδα διέκοψε τη διαπραγμάτευση"!
    Και εν συνεχεία είχε το θράσος ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης να δηλώσει ότι "Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκε στο σημερινό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδης"!
    Χρειάζονται πραγματικά ένα καλό μάθημα, γιατί όχι απλώς έχουν μεταβληθεί σε τσιράκια του Σόιμπλε, αλλά υπονομεύουν στο  ενιαίο και αδιαίρετο του Ελληνισμού.
    Και όπως αναφέρουν πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύντομα θα το έχουν αυτό το μάθημα...
    Νωρίτερα υπήρξαν αντιδράσεις από το Kίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στη σύνοδο του Εurogroup, στην οποία συμμετείχε και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και στην επίσημη δήλωση που ακολούθησε «με τη σύμφωνο γνώμη των 18 Υπουργών Οικονομικών και χωρίς τη συμφωνία του Έλληνα Υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη»
    Σε σχετικό τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), σημειώνεται ότι προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με τη στάση που τήρησε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κατά τη σύνοδο του Εurogroup.
    Η ΕΔΕΚ καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να διευκρινίσει κατά πόσον:
«-Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης συμφωνεί με την επίσημη δήλωση των 18 υπουργών Οικονομικών του Εurogroup;
-Εάν συμφωνεί, η στάση του ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ήταν αυτόβουλη ενέργεια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου