Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δια τους Ευρωλιγούριδες της πλατείας: «Η Ελλάδα βλάπτει το Ευρώ ή το αντίθετο;»



    Είναι η Ελλάδα που βλάπτει το Ευρώ ή το Ευρώ είναι πού Βλάπτει την Ελλάδα;
    Το άρθρο του Θάντ  Μπέβερσντορφ, που φιλοξένησε ο Τάϊλερ Ντάρντεν στο Ζέρο Χέτζ ,είναι πολύ διδακτικό για να  γλιστρήσει στην Ελλάδα απαρατήρητο. Για την επιμόρφωση λοιπόν και όσων συγκεντρώθηκαν   στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν την λατρεία τους στο Ευρώ, ιδού η μετάφραση:
Μιχ. Στυλιανού
    ΄Ετσι για να ρίξουμε λίγο λάδι στο σαγανάκι … Ας δούμε και μερικά  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
    Ξερω βέβαια πως οι παγκόσμιοι τραπεζίτες μας παθαίνουν όταν φέρνεις και πραγματικά στοιχεία στη συζήτηση, αλλά εσείς μας ξερετε, γνωστούς για τη τάση μας να ταρακουνάμε την βάρκα και τέτοια…
    Ποτέ δεν παύει να μου προκαλεί κατάπληξη πως  οι προβατάνθρωποι απλά καταπίνουν όποια εξήγηση τους δίνουν αυτοί στην Εξουσία για πράγματα που είναι ολοφάνερα αντίθετα με αυτήν την εξήγηση.  (Σκεφτείτε την επίθεση στους πύργους της Ν. Υόρκης, το πραξικόπημα στην Ουκρανία, τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής του Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος κ.λ.π.) Αλλά όπως  κανένας δεν τα βάζει με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, δεν πρέπει να αμφισβητήσεις την παρουσιαζόμενη εικόνα της πραγματικότητας γιατί γρήγορα θα γίνεις παλαβός. Όμως, μ’ όλο που αντιλαμβάνομαι τον κίνδυνο, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω κάποια στοιχεία που γρονθοκοπούνται με τις εξηγήσεις που δίνουν αυτοί στην εξουσία.

    Πριν από το Ευρώ η συνολική ελληνική παραγωγή αυξήθηκε κατά περίπου 600% μεταξύ 1960 και 2001, ενώ η συνολική γερμανική παραγωγή αυξήθηκε κατά μόλις 255%. Τότε, αν το σκεφτείς με ποδοσφαιρικούς όρους, η Ελλάδα έδωσε στη Γερμανία ένα γερό ξύλο. Φέρε όμως μέσα το Ευρώ και στα επόμενα 15 χρόνια η γερμανική συνολική παραγωγή αυξάνει κατά 20 %, ενώ της Ελλάδας η συνολική παραγωγή μειώνεται κατά 26%.
    Ώστε το γεγονός ότι ένα έθνος, που είχε 40 συναπτά χρόνια συνεχούς ανάπτυξης της παραγωγής του, ξαφνικά περνά σε ένα σπιράλ πτώσης μόλις αλλάζει την νομισματική βάση του εμπορίου, του υποδεικνύει πως μπορούμε να φωτογραφήσουμε τον ένοχο. Κι’ ένα παιδάκι πέντε χρόνων θα μπορούσε να το δει. Πως συμβαίνει τότε ότι οι παντεπιστήμονες καθηγητές του ΔΝΤ είναι απλώς ανίκανοι να δουν κάτι το ολοφάνερο;

    Μα επειδή το Ευρώ είναι αυτό που τους προσφέρει το άυλο και αβαρές κύρος τους.  Εμείς όμως πρέπει να το παραδεχθούμε πως αυτοί οι αυτοκράτορες είναι γυμνοί. Εάν μας εγκαταλείψει το ευρώ, μαζί του θα πάρει και την πολιτική εξουσία και την πειθώ τους. Και αυτός  είναι ο λόγος που διαπραγματεύσεις δεν γίνονται πια μεταξύ ΕΚΤ και Ελλάδος, αλλά μεταξύ ΕΚΤ και Γερμανίας, η Ελλάδα ξεκαθάρισε τη θέση της. Η Γερμανία είναι που χρηματοδοτεί τώρα -την ψευδή εξουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
    Απλώς για να αποδείξουμε πως το γεγονός ότι το Ευρώ προκάλεσε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν ένα μεμονωμένο  στην ελληνική περίπτωση ατύχημα, ας δούμε άλλη μιαν απόδειξη στο ψητό:
    Θα μπορούσε να συνδέσει κανείς το σημείο της μαζικής γενικής οικονομικής κάμψης του 2001 στην πλημμύρα ενός υπερτιμημένου νέου νομίσματος στις παγκόσμιες αγορές, που προκάλεσε έτσι σημαντική ανατίμηση αξιών σε όλα τα άλλα νομίσματα, και υπερδιόγκωσε την φούσκα που ήδη αναπτυσσόταν. Αλλά αυτό για άλλοτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου