Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πώς να γίνετε καλοί στα “παζάρια” των τιμών...



Πώς να γίνετε καλοί στα “παζάρια” των τιμών...
Προβλέπω ότι πολύ σύντομα, θα χρειαστούμε τις συμβουλές…
tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
    Γνωρίστε τα «τρικ» των πωλήσεων και γίνετε ακόμα καλύτεροι στα «παζάρια» της αγοράς...
    Περίπου το 80% των ανθρώπων που παζαρεύουν μέσα σε ένα κατάστημα, στο τέλος τα καταφέρνουν.
«Όχι» δεν πρόκειται για κάποιο ταλέντο, αλλά για μια τεχνική που μπορεί να σας ανακηρύξει ως νικητές των διαπραγματεύσεων. Δείτε τα ψώνια ως ένα παιχνίδι ή καλύτερα ως μια ευκαιρία για να εξελίξετε τις ικανότητές σας στην πειθώ και να εξοικονομήσετε ένα σεβαστό ποσό χρημάτων.
    Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τους πιθανούς φόβους σας και να γίνετε πραγματικά ικανοί… στα «παζάρια»!
Θυμηθείτε ότι έχετε το πάνω χέρι στις αγορές!
    Δεν πρέπει να παραβλέπετε το γεγονός ότι ο πελάτης κρατά την αγοραστική δύναμη, γιατί αυτός διαθέτει τα χρήματα! Δεν έχει σημασία τι αγοράζετε, αλλά μπορείτε άνετα και χωρίς ντροπή να ζητήσετε μια καλύτερη τιμή, αφού κάθε πωλητής γνωρίζει ότι είστε σε θέση να ψωνίσετε από αλλού. Να θυμάστε ότι έχετε «ατού» στη διαπραγμάτευση, αφού μπορείτε να μην αγοράσετε καν ένα αγαθό, αν το κόστος υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας. «Εξοπλιστείτε» με αυτές τις ιδέες και βγείτε για ψώνια…
Μην προσβάλλετε σε καμία περίπτωση τον πωλητή
    Ακόμα και αν ζητάτε μια πιο χαμηλή τιμή από τη δεδομένη, δεν πρέπει ποτέ να προσβάλλετε τον πωλητή, καθώς αυτό θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Αντίθετα, να είστε ευγενικοί, αφού η καλή διάθεση μπορεί να νικήσει κάθε δισταγμό. Μια καλή τακτική είναι να ζητήσετε τουλάχιστον 30-40%, στοχεύοντας στο 15%-20% της αρχικής, ώστε αν η τιμή βρίσκεται στα 100 ευρώ να καταλήξετε τουλάχιστον στα 80 ευρώ. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε ερωτήσεις προσεκτικά διατυπωμένες και πιο προσωπικές, όπως: «Μπορείτε να μου κάνετε μια καλύτερη τιμή;» και όχι «Υπάρχει κάποια ευελιξία στην τιμή;».
Να είστε δυναμικοί στις διαπραγματεύσεις σας!
    Σίγουρα καμία διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη, αλλά αν φερθείτε έξυπνα και διπλωματικά… μπορείτε να κάνετε καλύτερο παζάρι στην τιμή. Πρέπει να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και να μην διστάζετε να συζητήσετε για μια καλύτερη τιμή. Όχι όμως να την απαιτήσετε! Είναι σημαντικό από πριν να κάνετε μια μικρή έρευνα για το κατά πόσο η προσφερόμενη τιμή ενός αντικειμένου είναι υψηλή ή χαμηλή, είτε μέσα από το ebay, είτε μέσα από τη βόλτα στους ανταγωνιστές τους. Έτσι, θα είστε σε θέση να κινηθείτε ανάλογα στις διαπραγματεύσεις σας. Σε περίπτωση που το αγαθό έχει κάποιο ελάττωμα, ζητήστε μειωμένη τιμή.
Προτιμήστε τα μετρητά και όχι τις πιστωτικές
    Και όμως τα μετρητά μπορούν να γίνουν ένα ισχυρό οπτικό βοήθημα για να κλείσετε μια συμφωνία. Πέρα από την επιθυμία σας να αγοράσετε, δείχνετε επίσης την ικανότητά σας για μια τέτοια ενέργεια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταματήσει σε κάποιο ΑΤΜ, πριν φτάσετε στην υπαίθρια αγορά ή το κατάστημα, και έχετε προμηθευτεί χρήματα. Άλλωστε, οι πληρωμές με τα μετρητά δύσκολα θα σας οδηγήσουν στο να ξεφύγετε από τους προϋπολογισμούς σας στα ψώνια, σε αντίθεση με τον πειρασμό των πιστωτικών καρτών.
Απομακρυνθείτε από το φόβο και την ντροπή
    Πολλοί καταναλωτές ντρέπονται να ρωτήσουν για μια καλύτερη τιμή, νομίζοντας ότι θα χαρακτηριστούν από τον πωλητή. Λάθος! Μην φοβάστε το «Δεν μπορώ» ενός πωλητή. Αν αισθάνεστε τόσο άβολα με την ερώτησή σας, απομνημονεύστε κάποια βασική ορολογία, που θα τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που προχωράτε προς μια διαπραγμάτευση. Προσοχή όμως! Ακόμα και αν θέλετε να αγοράσετε πολλά πράγματα, μην το πείτε! Ζητήστε προσφορές για καθένα από αυτά ξεχωριστά και αφού εξασφαλίσετε τις καλύτερες τιμές για το καθένα, ζητήστε επιπλέον έκπτωση για να τα πάρετε όλα μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου