Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

9.Π.Καμμένος: "Η αμυντική περίμετρος της Ελλάδας ξεκινά από τον Καύκασο και τελειώνει στην Α.Μεσόγειο"



9.Π.Καμμένος: "Η αμυντική περίμετρος της Ελλάδας ξεκινά από τον Καύκασο και τελειώνει στην Α.Μεσόγειο"
defencenet.g
"ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ" 
    Ως ενιαίο χώρο γεωστρατηγικού αμυντικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα περιέγραψε την περιοχή από τον Καύκασο μέχρι την Αν.Μεσόγειο ο νέος ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καινοφανή πολιτική προσέγγιση των απειλών που δέχεται η χώρα στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου.
    Αλλά ο Π.Καμμένος δεν έμεινε εκεί, είπε  ακόμα ότι "σεβόμενοι τη συμμαχία και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα (εννοεί ΝΑΤΟ και ΕΕ) θα συνεργαστούμε και με άλλες χώρες (εννοεί τη Ρωσία) για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές πέραν των γνωστών και τις νέες που έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές της Μ.Ανατολής και της Κ.Ασίας.Οι απειλές αυτές είναι και συγκεκριμένες αλλά δεν μένουν μόνο στο επίπεδο της ασφάλειας".
    Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον σημείο της παρθενικής ομιλίας του έιναι αυτό που αναφέρθηκε στην "επανενεργοποίηση" των αμυντικών συμφωνιών που υπάρχουν με την Ρωσία οι οποίες έχουν σταματήσει από το εμπάργκο που επιβλήθηκε από τις ΕΕ και ΗΠΑ, δηλαδή βρίσκεται στη γραμμή Τσίπρα.
"Θα κάνουμε άμεσα αυτό που πρέπει για την αποκατάσταση των αποδοχών".
    Ιδιαίτερη σημασία, βέβαια για τα ταλαιπωρημένα στελέχη των ΕΔ  για τις εξευτελιστικές περικοπές , στις αποδοχές τους είχε η "συγγνώμη" του νέου ΥΠΕΘΑ  εκ μέρους της πολιτείας για ότι είχαν υποστεί και για την μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί υπέρ τους.
    Και ένα τελευταίο,  και σίγουρα έχει ιδιαίτερη αξία, το γεγονός ότι αναφέρθηκε στην αμυντική βιομηχανία τονίζοντας ότι είναι  αποφασισμένος να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία όχι απλά για να καλύπτει τις ανάγκες των ΕΔ αλλά και για να κάνει εξαγωγές.
    Σημειώνεται ότι η σεμνή τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην σκιά του τραγικού δυστυχήματος στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
    Έτσι με εξαίρεση την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου με εντολή του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν έγινε άλλο τελετουργικό. Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής κατόπιν αιτήματος του απερχόμενου Υπουργού Άμυνας Ν.Δένδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου