Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

7."Μην τραβάτε άλλο το σχοινί" το μήνυμα των στρατιωτικών στην επόμενη κυβέρνηση



7."Μην τραβάτε άλλο το σχοινί" το μήνυμα των στρατιωτικών στην επόμενη κυβέρνηση
onalert
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
    Μην τραβάτε άλλο το σχοινί θα σπάσει”. Αυτό είναι το μήνυμα των στρατιωτικών σ΄ όποια κυβέρνηση μας προκύψει το βράδυ της Κυριακής. Απλό, κατανοητό και ξεκάθαρο το μήνυμα. Επειδή όμως οι πολιτικοί μας αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, καλό είναι να τους το …ερμηνεύσουμε.
    Η απώλεια επαφής με την αλήθεια που έχουν οι πολιτικοί εκδηλώνεται διαχρονικά στον χώρο της Εθνικής ΆμυναςΣ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
    Οι στρατιωτικοί θεωρούνταν και σε πολύ μεγάλο βαθμό ήταν δεδομένοι. Γι΄ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια της “εικονικής ευμάρειας” έβλεπαν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να παίρνουν αυξήσεις και σ΄ αυτούς έδιναν επιδόματα! Οι ονομαστικοί μισθοί όλων ανέβαιναν κι αυτοί περίμεναν τα οδοιπορικά τα οποία τώρα Έλληνες πολιτικοί και ξένοι δανειστές τα λένε “πέτσινακαι τους κουνάνε και το δάχτυλο!
    Η Εθνική Άμυνα γενικότερα αντιμετωπίστηκε ως ένα …αναγκαίο κακό! Μια “μαύρη τρύπα” που μας έτρωγε χρήματα τσάμπα κι άδικα. Κάποιοι πολιτικοί όπως αποδείχτηκε -αν και μόνο ένας είναι φυλακή- την είχαν και σαν …αγελάδα για άρμεγμα! Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΜΟΝΟ τα όσα έγιναν στην Εθνική Αμύνα έριξαν τη χώρα έξω.
    Οι περικοπές των αμυντικών κονδυλίων ήταν πάντα το εύκολο “εφεύρημα” των πολιτικών και των πολιτικάντηδων για να “πουλήσουν” εξαγγελίες -λέγονται και φούμαρα- περί “κοινωνικής πολιτικής”, όταν τα πράγματα δυσκόλευαν κι έρχονταν εκλογές. Έτσι πετσόκοβαν τα αμυντικά κονδύλια αλλά κοινωνική πολιτική…δεν είδαμε ποτέ.
    Όταν κάτι πήγαινε στραβά έσπευδαν άπαντες στην “μαύρη τρύπα” να τους σώσει. Λιμοί, σεισμοί ,καταποντισμοί όλα τα αναλάμβαναν οι ΕΔ. Αν τα κατάφερναν κέρδιζαν οι υπουργοί. Αν κάτι πήγαινε στραβά έφταιγαν …οι “καραβανάδες”, όπως υποτιμητικά τους έλεγαν οι συνήθως αστράτευτοι πολιτικοί.
    Κι όταν τα κατάφεραν να ρίξουν τη χώρα στα βράχια, ήταν οι στρατιωτικοί που πρώτοι πλήρωσαν …το μάρμαρο! Χωρίς σχέδιο και δεύτερη σκέψη , τους έκοψαν σχεδόν το 50% των αποδοχών που μη ξεχνάμε σ΄ ένα μεγάλο μέρος τους ήταν τα “επιδόματα” που προαναφέραμε.
    Η επίθεση ήταν τόσο σφοδρή που
για πρώτη φορά οι “δεδομένοι”…μίλησαν. Κι αφού ακούστηκαν , πήγαν και στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Το λεγόμενο πολτικό σύστημα αιφνιδιάστηκε. Στην αρχή απείλησε με διώξεις. Αλλά δεν βρήκε τίποτα παράνομο και εξωθεσμικό να τιμωρήσει. Μετά άρχισε να ψάχνει για νενέκους”. Βρήκε ελάχιστους οι οποίοι απομονώθηκαν κι έχουν καταντήσει γραφικοί. Και τελικά κατάλαβε ότι δεν μένει άλλος δρόμος από το να αποδεχτεί όσα μόνοι τους οι στρατιωτικοί κέρδισαν ,να τους δώσει κάτι και να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει και τα υπόλοιπα. Όχι ότι έχουν πειστεί οι στρατιωτικοί αλλά και μόνο η δημόσια δήλωση αποδοχής της “ήττας” είναι κάτι.
    Όποιοι κι αν αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας μέσα στις επόμενες μέρες, θα πρέπει να μάθουν λοιπόν ότι 
το σχοινί είναι έτοιμο να σπάσει. Άρα χρειάζεται χαλάρωση κι όχι άλλο τέντωμα. Αυτό σημαίνει οτι οι στρατιωτικοί πρέπει όπως αναμένουν να δουν την επόμενη κυβέρνηση να εφαρμόζει κανονικά κι όχι με …αστερίσκους την απόφαση του ΣτΕ.
    Πρέπει επίσης να μάθουν ότι η κατάσταση στο οπλοστάσιο των ΕΔ έχει φθάσει στο μη περαιτέρω. Αναβολές αποφάσεων, καθυστερήσεις και πίστωση χρόνου δεν υπάρχουν.
    Αντιθέτως χρήματα μπορούν να βρεθούν για την Εθνική Άμυνα. Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας τα περιέγραψε αναλυτικά στην συνέντευξή του στο Onalert.gr πριν μερικές μέρες. Κλείσιμο στρατοπέδων, απορρόφηση κονδυλίων , εκμετάλλευση -όχι ξεπούλημα- της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ΕΔ κι άλλα πολλά.
    Όποια κι αν είναι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρεπει να γνωρίζει ότι οι πολίτες της χώρας ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει ο καθένας ξεχωριστά , απαιτούν να έχει η χώρα ισχυρές και αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν συγχωρούνται εκπτώσεις και αναβολές. Δεν νοείται κανείς να βάλει προβλήματα και αποφάσεις κάτω από το χαλί .
Αν δεν θέλει να σπάσει το σχοινί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου