Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

5.«Πράσινο φως» για νέο μουσείο στη Δήλο



5.«Πράσινο φως» για νέο μουσείο στη Δήλο
    Το γενικό πλαίσιο αρχών για τον νέο μουσειακό χώρο που θα δημιουργηθεί στη Δήλο μετά την εξεύρεση πόρων για τη σύνταξη της μελέτης του, όρισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
    Σύμφωνα με τις προδιαγραφές αυτές, το μεγαλύτερο μέρος του νέου μουσείου θα πρέπει να είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του υπόγειο ή υπόσκαφο και να ακολουθεί τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.
    Επίσης, να είναι όσο το δυνατόν απομακρυσμένο από τη θάλασσα, έτσι ώστε να προστατεύονται καλύτερα τα αρχαία έργα, αλλά και τα νέα υλικά του και να μην χρειάζεται συχνά επισκευές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
    Το μέγεθός του, τουλάχιστον 5.000 τ.μ., ορίστηκε να είναι τέτοιο για να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες ενός μουσείου, να μπορούν να εκτεθούν όσα έργα παρουσιάζονται σήμερα στο τωρινό μουσείο, καθώς και οι αρχαιότητες που θα προέρχονται είτε από τις αποθήκες είτε από τον αρχαιολογικό χώρο του νησιού.
    Όπως σημειώθηκε στο Συμβούλιο, τα χρήματα θα δώσει το International Foundation for Greece (που ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη), καθώς το ίδρυμα είχε προσφερθεί από το περασμένο καλοκαίρι να δωρίσει μια μελέτη στο ελληνικό κράτος και επιλέχθηκε η Δήλος ως η καλύτερη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου