Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

2.Αδιαφορία ή... εικαστική παρέμβαση; Η νέα εικόνα του πάρκου του Ξαρχάκου



2.Αδιαφορία ή... εικαστική παρέμβαση; Η νέα εικόνα του πάρκου του Ξαρχάκου
Πολύ καλό ρεπορτάζ ! Βρήκαν ευκαιρία την ημέρα που κλάδεψαν τα δένδρα, για να δημιουργήσουν θέμα. Όχι βέβαια πως η κατάσταση είναι και καλή…..
    Κομμένα κλαδιά, στο πάρκο, στον πεζόδρομο ακόμα και πάνω στις κούνιες που θα έπαιζαν αν μπορούσαν, μικρά παιδιά. Είναι τόσα πολλά και διασκορπισμένα που ο περαστικός νομίζει πως το πάρκο έχει μετατραπεί σε χωματερή.
   Τα "νεκρά" πλέον κομμάτια των δέντρων έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά του πάρκου του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη.  Το μέρος που τους καλοκαιρινούς μήνες έιναι γεμάτο ζωή και κόσμο που διασκεδάζει στα καφέ της περιοχής, τώρα έχει μετατραπεί σε ένα έρημο τοπίο που το μόνο που το χαρακτηρίζει είναι η εικόνα της εγκατάλειψης.  Σε αυτήν την εικόνα συντελούν και τα κλαδιά που εδώ και αρκετές μέρες βρίσκονται παρατημένα, σε κάθε σημείο του πάρκου, χωρίς κανένας αρμόδιος να δείχνει διάθεση να τα μαζέψει. 
    Δεν ξέρουμε αν οι υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας ήταν απασχολημένοι λόγω εκλογών ή αδιαφόρησαν, πάντως σε ένα πασίγνωστο πάρκο που καθημερινά περνούν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι είναι απαράδεκτο να παρουσιάζει μια τέτοια εικόνα εδώ και αρκετές μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου