Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

6.Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έφτιαξε μία κακιά κυβέρνηση με παλαιοκομματικά κουσούρια, ακροδεξιούς και συνωμοσιολόγους.



6.Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έφτιαξε μία κακιά κυβέρνηση με παλαιοκομματικά κουσούρια, ακροδεξιούς και συνωμοσιολόγους.
Εάν τον είχε φωνάξει ο Τσίπρας για συμμετοχή, όλα θα ήταν καλά.
Τώρα, ‘’στην απ’έξω’’, όλα στραβά τα βλέπει.
Αιώνια Ελληνική αντιπολίτευση….
Ας μην ανησυχεί, όμως, αποτελεί την ‘’χρυσή εφεδρεία’’, εάν υπάρξουν προβλήματα.
    Πυρά για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα στον σχηματισμό της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.
    Μίλησε για μια κακή κυβέρνηση με παλαιοκομματικά κουσούρια, στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιοί, συνωμοσιολόγοι και αντιευρωπαϊστές.
    «Όπου δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό, ορίζουμε έναν αναπληρωτή υπουργό. Και για να καλύψουμε όλες τις συνιστώσες -νέες και παλιές- ορίζουμε και μερικούς υφυπουργούς. Υπουργοί της Δεξιάς, στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και ανειδίκευτα επαγγελματικά κομματικά στελέχη μάς προϊδεάζουν για μια κυβέρνηση με κακό βηματισμό. Ένα σχήμα ξεχειλωμένο, προϊόν ισορροπιών και σκοπιμοτήτων».  
    Ξεκαθάρισε ωστόσο πως ανάμεσα στους 40 υπάρχουν και ορισμένα πρόσωπα -«λίγα δυστυχώς, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού»– που θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδα σε μια νέα κυβερνητική προσπάθεια. «Δεν θα πω βέβαια τα ονόματά τους γιατί δεν θέλω να δυσκολέψω τη ζωή τους. Θα τους κατηγορήσουν για συνωμότες. Θα είμαστε εδώ όμως για να τους ενισχύουμε αν και εφόσον καταφέρουν να προτείνουν αλλαγές προς όφελος των πολλών. Πολύ φοβούμαστε, όμως, ότι η πολιτική τους θα χαθεί σε ένα ασπόνδυλο σώμα χωρίς κατεύθυνση και στόχους».
Οι επισημάνσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τη νέα κυβέρνηση
    Στο υπουργείο Αμύνης να μην παίζουν με τα σπίρτα.
    Στο υπουργείο Παιδείας να μην πολιτευθούν ως επικεφαλείς φοιτητικών παρατάξεων.
    Στο υπουργείο Ανάπτυξης να θυμηθούν ότι οι αντιλήψεις ξεχειλωμένου κρατισμού δεν είναι πια … αριστερά.  
    Στην  Δημόσια Διοίκηση το πρωτεύον είναι πως θα υπηρετήσουμε αυτόν που τον πληρώνει, τον ελληνικό λαό δηλαδή και όχι τις συντεχνίες που έχουν ερείσματα στους κομματικούς μηχανισμούς.
    Και τέλος στις διαπραγματεύσεις να θυμούνται πάντα ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουμε στην Ευρώπη.
    Στην συνάντηση μου με τον Αλέξη Τσίπρα του είπα ότι το Ποτάμι είναι πρόθυμο να συμβάλει ακόμη και με στελέχη του στην διαπραγμάτευση με τους συμμάχους μας. Και ήταν και ο ίδιος θετικός σε αυτή την προοπτική.
    Αρκεί να ξέρουμε βέβαια τι πάμε να διαπραγματευθούμε. Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη.
    Αν θέλουμε όντως μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα διαπραγματευθεί για όλους τους Έλληνες, χρειαζόμαστε να δώσουμε λίγο χρόνο σε μια εσωτερική διαπραγμάτευση.
    ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Δημοκρατία – Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν με πρωτοβουλία του νικητή, του κ.Τσίπρα δηλαδή τι πραγματικά μπορεί να διεκδικήσει η χώρα από τους συμμάχους της.
    Να μην πάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, συνοδευόμενος από τους φοβικούς αντιευρωπαϊστές των ΑΝΕΛ. Θα είναι μια κακή αρχή, ένα λάθος σήμα στην Ευρώπη που μπορεί να στοιχίσει πολλά στη χώρα.  
    Εμείς δεν θα αρνηθούμε να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας, τις προτάσεις μας, στην διαπραγμάτευση για την διαχείριση του ελληνικού χρέους.
    Διότι για μας, αυτό το χρέος, η οικονομική εξάρτηση της χώρας, είναι το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα.
    Το χρέος λοιπόν είναι η μητέρα όλων των μαχών και οφείλουμε να την δώσουμε όλοι μαζί. Όχι όμως ερασιτεχνικά. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε επαναστατικές χίμαιρες, που θέτουν σε δοκιμασία την παρουσία μας στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου