Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

1.Σωφρονιστικοί σε ρόλο κούριερ μεταξύ κακοποιών



1.Σωφρονιστικοί σε ρόλο κούριερ μεταξύ κακοποιών
    Στοιχεία για τη διασύνδεση μελών του κυκλώματος με επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς αποκάλυψε η 35χρονη προστατευόμενη μάρτυρας. Κατέθεσε, για παράδειγμα, ότι το διάστημα που ο Παναγιώτης Βλαστός εκρατείτο στη ΓΑΔΑ, η ίδια αγόρασε τέσσερα κινητά τηλέφωνα iPhone αξίας 737 ευρώ το καθένα. Τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα η 35χρονη τα έδωσε στη συνήγορο και ερωμένη του Βλαστού, η οποία με τη σειρά της τα παρέδωσε σε αστυνομικό προκειμένου ο Βλαστός να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα επισκεπτήριά του.
    Επιπλέον, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Βλαστός προσέφερε 500.000 ευρώ στον ίδιο αστυνομικό προκειμένου να τον διευκολύνει να αποδράσει από τη ΓΑΔΑ. Στους συναδέλφους του, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ο ανθυπαστυνόμος αρνήθηκε ότι παρέλαβε τα κινητά από τη δικηγόρο του Βλαστού και κατέθεσε ότι αγόρασε τη συσκευή iPhone που βρέθηκε στην κατοχή του από το διαδικτυακό κατάστημα insomnia.gr.
Eπιπλέον, αρνήθηκε ότι ο Βλαστός του πρότεινε 500.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να αποδράσει. Αντ’ αυτού ισχυρίστηκε ότι ήταν «συνεχώς σε λεκτική διαμάχη με τον Βλαστό».
    Εντύπωση προκαλούν οι ισχυρισμοί της 35χρονης και για τον ρόλο που φέρεται να έχει διαδραματίσει ο 32χρονος κατηγορούμενος σωφρονιστικός υπάλληλος Γιώργος Σκ.
    Οπως κατέθεσε, ο σωφρονιστικός υπάλληλος λειτουργούσε ως courier μεταφέροντας χειρόγραφα σημειώματα από τον Παναγιώτη Βλαστό προς τον επίσης κατηγορούμενο Σωτήρη Εμμανουήλ, έγκλειστο για μίζες από εξοπλιστικά, και αντιστρόφως.
    «Πήγαινα να τον βρίσκω σε συνεργείο που είχε στον Πειραιά και να του λέω ό,τι μήνυμα είχα από τον Βλαστό για τον Εμμανουήλ και να μου λέει ό,τι μήνυμα είχε ο Εμμανουήλ για τον Βλαστό (σχετικά με την οικονομική επιφάνεια κρατουμένων της ΣΤ΄ πτέρυγας του Κορυδαλλού)». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο επίορκος σωφρονιστικός ήταν φίλος του 54χρονου απότακτου αστυνομικού Χρ. Πατουχέα, που κατηγορείται και ως συνεργός του Χρ. Ξηρού.
    Από τη δικογραφία προκύπτει ακόμη ότι στη διάρκεια επισκεπτηρίου στον Κορυδαλλό, το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου 2015 ο Βλαστός ξυλοκόπησε την εξαδέλφη και βασική μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του μπροστά σε δύο σωφρονιστικούς που αν και στέκονταν πέντε μέτρα μακριά, παρέμειναν απαθείς. «Με έπιασε με το ένα του χέρι από το κεφάλι σαν κεφαλοκλείδωμα και μου έριξε δύο μπουνιές στο αριστερό ζυγωματικό. Αρχισα να φωνάζω για βοήθεια στους σωφρονιστικούς, αλλά αυτοί, αν και ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση, έκαναν ότι δεν έβλεπαν».
    Σημειώνεται, τέλος, ότι με βάση τις καταθέσεις της 35χρονης, σωφρονιστικός υπάλληλος παρέδωσε στον Παναγιώτη Βλαστό το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει στην απόπειρα απόδρασης (με τους «Πυρήνες») από τον Κορυδαλλό το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου