Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

10.Η Κ.Ο.Υ.Ρ.Α.Δ.Α. στη Βουλή, ο λαός στην εξουσία!



10.Η Κ.Ο.Υ.Ρ.Α.Δ.Α. στη Βουλή, ο λαός στην εξουσία!
Του Δημήτρη Ρομποτή*
    Δύο ημέρες προ των εκλογών ευρίσκομαι εις την ευχάριστον θέσιν να σας ανακοινώσω την ίδρυσιν του νέου εξτραπολυσυλλεκτικού κόμματος που ονομάζεται ακρωνύμως Κ.Ο.Υ.Ρ.Α.Δ.Α. (Κομμουνισταί, Οικολόγοι, Υλισταί, Ριζοσπάσται, Αριστεροί, Δεξιοί, Αναρχικοί). Οπως και του συμπαθούς Αλέκου Παπαδοπούλου όμως, το νέο σχήμα θα συγκεκριμενοποιηθή μετά …τις εκλογές, κατόπιν εορτής (της δημοκρατίας) δηλαδή, επειδή στην Ελλάδα ανέκαθεν η πρόθεσις έχει μεγαλυτέρα αξία της αποτελεσματικότητος! Χώρια που στη …Δράση κολλάει το σίδερο ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Λίαν συντόμως θα κυκλοφορήση εγκύκλιος με αναλυτικοτέρας πληροφορίας και οδηγίας προς εγγραφήν μελών με στόχο τη διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογή Κεντρικής …Υποτροπής η οποία θα ασχοληθή με την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος που εκ των πραγμάτων θα είναι εύπλαστος ως και το όνομα του υπό διαμόρφωσιν σχηματισμού υπονοεί. (Το επιτυχημένο «πείραμα» με το Ποτάμι πείθει ως προς το …εύπλαστον.)
    Η συμβολή όλων, αναλόγως προς τας δια(σ)τροφικάς των συνηθείας, είναι επιβεβλημένη. Σεβόμενοι τας ελληνικάς παραδόσεις το κόμμα δεν θα έχη έναν αρχηγό, αλλά εκ περιτροπής αρχηγούς ούτως ώστε κάθε μέλος να γίνη κάποια στιγμή πρόεδρος και εν συνεχεία πρωθυπουργός, η ενδόμυχος επιθυμία κάθε συνέλληνος. Πρόκειται περί …γαστρικού κινήματος, πώς λέμε στα αγγλικά “bowel movement”; Οπως η …κουράδα είναι το έσχατον (εξ ού και σκατά) της διατροφικής επεξεργασίας, έτσι και η Κ.Ο.Υ.Ρ.Α.Δ.Α. είναι το έσχατον της παλαιοκομματικής και νεοκομματικής διεργασίας!. Στις ερχόμενες εκλογές, λοιπόν, μετά από αυτές μεθαύριο, πήτε ΟΧΙ στα σκατά, ΝΑΙ στην Κ.Ο.Υ.Ρ.Α.Δ.Α.!

    Ωστόσο, και οι μεθαυριανές εκλογές δεν συνιστούν απαραιτήτως χαμένη ευκαιρία! Θυμάστε κάποιες περιπτώσεις όταν οι ευφυείς ψηφοφόροι έβαλαν στον φάκελλο και εν συνεχεία έριξαν στην κάλπη τη Φωνή Κυρίου, το φυλλάδιο που διανέμεται στις εκκλησίες μετά τη Λειτουργία για να παίρνη το χριστεπώνυμο πλήρωμα προπαγανδιστικό υλικό «του γκόου»; Εσείς, γράψτε σε ένα χαρτί το όνομα του κόμματος και ψηφίστε μας! Είναι πολύ σημαντικό όχι απλά να συγκεντρώσουμε 3% που είναι το όριο για να μπούμε στη Βουλή, αλλά κυρίως να γίνουμε εμείς το τρίτο (και επιμηκέστερον!) κόμμα και να μπούμε εκεί όπου παίζεται το χοντρό παιχνίδι. Η Κ.Ο.Υ.Ρ.Α.Δ.Α, εξ ορισμού άλλωστε, δεν είναι για ψιλά, μόνο για χοντρά! Δεν θα εκλέξουμε βουλευτές βέβαια, ηθικά όμως θα είμαστε κυρίαρχη πολιτική δύναμη, το νέο Ποτάμι, σωστός …Οχετός!
    Ασε που το κόμμα μας θα ταιριάξη καλύτερα και με το ισπανικό «Ποδέμος» (και ΠΟΤΕ «ποντέμος»)! «Curada» (προφέρεται «κουράδα» και ΠΟΤΕ «κουράντα») στα ισπανικά είναι κάτι θηλυκού γένους που έχει αποθεραπευτεί. Η ανανήψασα λοιπόν Ελλάδα θα είναι «κουράδα» από πάσαν νόσον και μαλακίαν (για το δεύτερο διατηρώ κάποιες αμφιβολίες)! «Ποδέμος» (μπορούμε) οι Ισπανοί, Κ.Ο.Υ.Ρ.Α.Δ.Α εμείς κι’άντε μετά ο οποιοσδήποτε κακεντρεχής να μας κατηγορήση ότι δεν μπορούμε! Η δυσπεψία δεν ήτο ποτέ το αδύνατο σημείον μας!
*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.
ΥΓ:
1) Η μεγαλύτερη «επιτυχία» του «μνημονίου» όπως εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Από 4% έχει φτάσει το 30% και βαδίζει ολοταχώς προς την εξουσία! Τελικά το “μνημόνιο” είναι σαν Ελληνίδα γκόμενα: τη φλερτάρεις και σε γράφει, τη σκυλοβρίζεις και σε κάνει …θεό!
2) Δεν ξέρω αν είναι αληθινό το βίντεο με την πρόβα για προεκλογικό «σποτ» που κάνει ο κ. Σαμαράς, αλλά πέραν της σάχλας με το «σέξουλ χήλινγκ» αποδεικνύει ότι οι διαφημιστές απλά μεταφράζουν τα αγγλικά των συμβούλων του “image making”, χωρίς στοιχειώδεις απόπειρες προσαρμογής στα γλωσσικά θέσμια της χώρας αν μη τί άλλο! Στην ελληνική δεν λέμε “έχω βαθιά εμπιστοσύνη”, είναι αδόκιμο! Λέμε όμως “έχω βαθιά μεσάνυχτα”!!!!
3) Τις τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ό,τι έχει απομείνει δηλαδή, λένε και ξαναλένε ότι η Νέα Δημοκρατία προσχώρησε στη δική τους πολιτική αναφορικά με το «μνημόνιο». Εχουν απόλυτο δίκιο με τη διαφορά ότι η «προσχώρηση» έγινε πολύ παλαιότερα, τη δεκαετία του ’80. Στερνοπαίδι αυτού του δεσμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!
4) Υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Ποντά και την ιδιότητά του ως προέδρου της ΕΔΕΜ. Κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση, η καρτέλα κάτω από το παράθυρό του αναφέρει Α. ΠΟΝΤΑΣ πρόεδρος της ΕΔΕΜ. Κατά αρχάς, άμα είσαι …απόντας τί κάνεις εκεί; Και δεύτερον, έτσι είναι σαν να προδιαγράφης την απουσία σου μετά τις εκλογές …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου