Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

6.Ποιοι επώνυμοι ζητούν την επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου



6.Ποιοι επώνυμοι ζητούν την επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Parapolitika
    Οσο οι «300» της Βουλής έψαχναν τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο facebook πάνω από 3.500 άτομα έλεγαν «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία».
    Στη σχετική σελίδα του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ξαφνιάζεται κανείς από τις προσωπικότητες που συναντάει και που έχουν δηλώσει ότι τουλάχιστον τους «αρέσει». Ανάμεσα στα 3.500 μέλη εύκολα ανακαλύπτει κανείς απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, νοικοκυρές, άνεργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ακόμη και πολιτικούς. Κυρίως Νεοδημοκράτες, πολιτευτές, αλλά και εκπροσώπους του ΛΑΟΣ και των ΑΝ.ΕΛ. και, φυσικά, μέλη της Χρυσής Αυγής. Το «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία» είναι μία από τις αρκετές ομάδες στο facebook στις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς πολλά πρόσωπα-έκπληξη. 
Τι ζητούν
    Η σελίδα ενημερώνει από την αρχή τα μέλη της με ένα πρώτο μήνυμα-γνωριμίας, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να αφήσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι, για να χτίσουμε ένα σύγχρονο και δυνατό έθνος. Αυτή την ενότητα των Ελλήνων που χρειαζόμαστε μόνο ο βασιλέας και ο θεσμός της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, μπορεί να την εξασφαλίσει». 
Ποιοί είναι
    Ξαφνιάζει, για παράδειγμα, ότι ανάμεσα σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τη σελίδα συναντάει κανείς τον επιχειρηματία Θεόδωρο Βάρδα, τον γιο πρώην υπουργού της Ν.Δ., Διονύση Παπαδόγγονα, πολιτευτή της Ν.Δ., τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, τη Λυδία Μουζάκα, μέλος του κόμματος Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες του Γ. Χατζημαρκάκη και άλλους, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, εργαζόμενους σε ελληνικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, αλλά και απόστρατους ή εν ενεργεία ένστολους. Ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών είναι από Μακεδονία και Πελοπόννησο, αν και πολλοί εκτιμούν ότι η καρδιά των βασιλοφρόνων χτυπά στη Θεσσαλία.  Πρόσωπα που συνδέονται με τον φιλοβασιλικό χώρο, αλλά και στελέχη των πολιτικών σχηματισμών δεξιότερα της Ν.Δ. θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα που θα ξεκινήσει από την πόλη της Λάρισας, σημείο συνάντησης πολλών μελών φιλοβασιλικών οργανώσεων.
    Υπάρχουν πάνω από 400 επίσημες ιστοσελίδες νοσταλγών του βασιλιά και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας στην Ελλάδα και χιλιάδες blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου