Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

3.Όλη η αλήθεια για τον νεκρό που πήρε μαζί του 300.000 ευρώ!



3.Όλη η αλήθεια για τον νεκρό που πήρε μαζί του 300.000 ευρώ!
patrisnews
    Καμία άδεια ή εντολή για εκταφή νεκρού, δεν έχει δώσει τα τελευταία δυο - τουλάχιστον - χρόνια η Εισαγγελία Ηλείας, ενώ ο πρόεδρος του χωριού, τόσο ο νέος όσο και ο παλιός, ο ιερέας, ο νεωκόρος της εκκλησίας και το γραφείο τελετών, δηλώνουν άγνοια, με τους συγγενείς του εκλιπόντος να έχουν θορυβηθεί και η μικρή κοινωνία του χωριού να έχει αναστατωθεί.
    Ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Ηλείας ήταν ικανό να αναστατώσει ένα ολόκληρο χωριό, χωρίς ωστόσο κανένας να έχει αντιληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα. Το περιστατικό, όπως περιγράφεται, φαίνεται ότι ξεκίνησε από «κουβέντες καφενείου, χωρίς καμία βάση» όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ωστόσο, έχει γίνει θέμα συζήτησης στο χωριό και η οικογένεια, η σύζυγος και τα ανίψια του εκλιπόντος, που έχουν ακόμα νωπό τον πόνο από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, θα πρέπει τώρα να διαχειριστούν και το «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους. Θόρυβο που έχει να κάνει, αφενός με την υποτιθέμενη απόφαση του ηλικιωμένου άνδρα να ταφεί με το μαξιλάρι του, μέσα στο οποίο - σύμφωνα με το δημοσίευμα - υπήρχε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και αφετέρου με την ύπαρξη του εν λόγω χρηματικού ποσού.
Κανείς δεν ξέρει τίποτα…
    Ο ηλικιωμένος άνδρας - το όνομα του οποίου ενεπλάκη από φήμη στο εν λόγω περιστατικό - έφυγε από τη ζωή πριν ένα και πλέον χρόνο, ενώ προ λίγων εβδομάδων, τελέστηκε και το ετήσιο μνημόσυνο. Σ’ αυτό το χρόνο, στο νεκροταφείο του χωριού, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, δεν έχει γίνει καμία εκταφή. Μάλιστα και ο ίδιος, επικοινώνησε με τον εφημέριο του χωριού και τον νεωκόρο, με τον πρώην πρόεδρο ακόμα και με το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τότε την κηδεία. Όλοι δήλωσαν άγνοια, επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε και διαπίστωσαν κάποια μεταβολή στο χώρο του μνημείου που ετάφη ο 90χρονος. Κι αν όχι όλοι οι προαναφερθέντες, τουλάχιστον ο ιερέας, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί και θα παρίστατο σε τέτοια διαδικασία, η οποία, πραγματοποιείται μόνο μετά από Εισαγγελική εντολή.
    Η οικογένεια, από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό συγγενικό περιβάλλον, έχει θορυβηθεί τόσο που, εκτός του ότι διαψεύδει ότι έχει μπει σε διαδικασία εκταφής, εξηγεί πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα υποψίας για την ύπαρξη χρημάτων πόσο μάλλον για τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Εξετάζουν μάλιστα και το ενδεχόμενο, να κινηθούν νομικά.
    Άγνοια ωστόσο έχουν και οι Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές του τόπου, αφού, τουλάχιστον η Εισαγγελία, είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για να δώσει άδεια εκταφής σε αίτημα της οικογένειας.
Φόβοι για σύληση…
    Κι αφού κανείς από τους παραπάνω, δε γνωρίζει τίποτα, κάποιοι εκφράζουν φόβους, μήπως τελικά δεν πρόκειται για νόμιμη διαδικασία εκταφής αλλά για σύληση του τάφου, από τυμβωρύχους, προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού.
    Σ’ αυτή την περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να δουν προσεκτικά το θέμα και οι γνωρίζοντες να τους βοηθήσουν να επιτελέσουν το έργο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου