Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

9.ΗΠΑ: Αρνήθηκε 1 δισ. δολάρια ως αποζημίωση διαζυγίου



9.ΗΠΑ: Αρνήθηκε 1 δισ. δολάρια ως αποζημίωση διαζυγίου
    Πρέπει να είναι ο ορισμός της πλεονεξίας: η (απατημένη) σύζυγος Σου Αν Άρναλ αρνήθηκε το 1 δισ. δολάρια (803 εκατομμύρια ευρώ) που της επιδικάστηκε αρχικά ως αποζημίωση διαζυγίου μετά το χωρισμό της από τον μέχρι πρότινος άνδρα της, Χάρολντ Χαμ.
    Παρά το ότι η Άρναλ αρχικά δέχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο να λάβει αυτό το ποσό, τώρα προτίθεται να κάνει έφεση, διεκδικώντας αυτό που θεωρεί πως της αναλογεί, δηλαδή το 50% της κοινής περιουσίας της με τον 68χρονο Χαμ, ιδιοκτήτη της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Continental Resources κι έναν από τους πλουσιότερους άνδρες των ΗΠΑ.
    Η περιουσία του ζεύγους αποτιμάται στα 18 δισ. δολάρια (15 δισ. ευρώ), αυτό σημαίνει δηλαδή πως η Αρναλ διεκδικεί σχεδόν 7,5 δισ. ευρώ.
    Βέβαια, οι γνώστες περί των νομικών θα ισχυρίζονταν πως η Άρναλ δικαιούται αυτά τα 7,5 δισ. μέχρι τελευταίας δεκάρας, αλλά η κίνηση της δεν παύει να αποτελεί… μνημείο πλεονεξίας, καθώς και με 800 εκατ. ευρώ δεν θα κακοπερνούσε.
    Ομως η Άρναλ διαφωνεί και δηλώνει πως «θα διεκδικήσω το δικαίωμα μου στο μερίδιο που μου αναλογεί, παρά το γεγονός πως πριν λίγο καιρό δέχτηκα μόλις ένα μικρό κομμάτι της περιουσίας που μου αναλογούσε».
    Όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κάνει τώρα απεγνωσμένες προσπάθειες να γλιτώσει ένα νέο οικονομικό κάζο για τον ίδιο: ενώ αρχικά ο Χαμ παρουσίαζε δημοσίως τον εαυτό του ως «αυτοδημιούργητο», πλέον θα κάνει μια απόπειρα να αποδείξει το αντίθετο, ότι δηλαδή τα 18 δισ. δολάρια δεν αποκτήθηκαν από τις ικανότητες του, αλλά από… εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι τάσεις στην χρηματιστηριακή αγορά, την αύξηση των τιμών πετρελαίου και τις νέες τεχνολογίες εξόρυξης.
    Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, ο επιχειρηματίας έδωσε εντολή να γραφτεί από την αρχή η ιστορία της Continental Resources στην εταιρική ιστοσελίδα της, αλλάζοντας ημερομηνίες, σβήνοντας μάλιστα την επισήμανση ότι ο ίδιος ο Χαμ ήταν βασικός παράγοντας για την επιτυχία της. Είναι άγνωστο το τι θα καταφέρει ο Χαμ από αυτήν του την κίνηση ,πάντως αν τα καταφέρει, θα διατηρήσει στην… τσέπη του περίπου 6,5 δισ. ευρώ.
    Ο Χαμ ίδρυσε την Continental Resources το 1990, δυο χρόνια ακριβώς μετά το γάμο του με την Άρναλ. Το 2012, και έπειτα από 24 χρόνια γάμου μαζί της, στη διάρκεια των οποίων απέκτησαν δύο κόρες, η Άρναλ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, με την αιτιολογία της μοιχείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου