Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

3.ΙΤΑΛΙΑ. Μετανάστες καταστρέφουν άγαλμα της Παναγίας και ουρούν επάνω του.



3.ΙΤΑΛΙΑ. Μετανάστες καταστρέφουν άγαλμα της Παναγίας και ουρούν επάνω του.
Καθολική Εκκλησία. ‘’Μεμονωμένο περιστατικό, μην τροφοδοτήσουμε την καχυποψία’’
http://greeknation.blogspot.gr
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
    Παρασκευή 9 Ιανουαρίου. Ένας άντρας γονατίζει να προσευχηθεί μπροστά στο άγαλμα της Παναγίας, με τη φωτογραφία ενός αγαπημένου του προσώπου στο χέρι, στο μικρό καθολικό εκκλησάκι του Αποστόλου Βαρνάβα στην Περούτζια της Ιταλίας. Ξαφνικά, δέχεται επίθεση από πέντε "μετανάστες".
    Το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να σχίσουν τη φωτογραφία που έχει στα χέρια του.
    Στη συνέχεια εξαπολύουν το μίσος τους εναντίον του αγάλματος της Παναγίας. Σπάνε το άγαλμα σε κομμάτια και στη συνέχεια ουρούν πάνω του.

    Ο Don Scarda, ο εφημέριος του Αγίου Βαρνάβα, ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε από πέντε "ξένους". Μέχρι η αστυνομία να φτάσει στο παρεκκλήσι, οι άγνωστοι δράστες είχαν ήδη φύγει.
    Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο μεταξύ των ντόπιων. Μερικοί τα έχουν βάλει με τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος κατηγορείται πάντα μιλάει κατευναστικά για τους μετανάστες - ως επί το πλείστον μουσουλμάνους, που συνεχώς καταφθάνουν στην χώρα. Νωρίτερα είχε πει ότι «οι μετανάστες, μέσα από τη δική τους ανθρωπότητα, τις πολιτιστικές τους αξίες, επεκτείνουν την αίσθηση της ανθρώπινης αδελφοσύνης».
    Παρά το γεγονός ότι η Μητρόπολη καταδίκασε την πράξη ιεροσυλίας κατά του αγάλματος της Madonna, ακολούθησε η δήλωση του Πάπα με την απαλλαγή του Ισλάμ από κάθε ευθύνη για ό, τι συνέβη. Σύμφωνα με τα λόγια του σεβασμιότατου Paolo Giulietti, του βοηθού επισκόπου της Città della Pieve, κοντά στην Περούτζια:
     «Για το Ισλάμ, το πρόσωπο της Μαρίας είναι πολύ σημαντικό: αυτή είναι η μητέρα του Προφήτη Ιησού που συνέλαβε στην παρθενία, και η Παναγία είναι η πιο άγια γυναίκα. Οι μουσουλμάνοι προσεύχονται στα ιερά της Μαρίας στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορούμε να δούμε σε αυτή την πράξη βανδαλισμού, η οποία όπως είπα είναι λάθος από κάθε άποψη, ως ένα επεισόδιο θρησκευτικού μίσους. Είναι σημαντικό να μην τροφοδοτηθεί η αμοιβαία καχυποψία, ειδικά αυτή τη στιγμή».

    Εν τω μεταξύ, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους Καθολικούς και τους Δυτικούς σε γενικές γραμμές, να απέχουν από το να προσβάλλουν τις θρησκείες των άλλων και συγκεκριμένα το Ισλάμ: «Είναι φυσιολογικό, είναι φυσιολογικό [η βία]. Κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει, κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την πίστη των άλλων ανθρώπων, δεν μπορεί κανείς να κάνει πλάκα με την πίστη».
    Έκανε τις δηλώσεις αυτές στις 16 Ιανουαρίου, προφανώς σε σχέση με τη σφαγή στο περιοδικό ‘Charlie Hebdo’, από ένοπλους μουσουλμάνους.
    Αναρωτιέται κανείς αν ο Πάπας θα ονόμαζε "φυσιολογικό" αν τα μέλη του δικού του ποιμνίου δολοφονούσαν εκείνους που ούρησαν στο άγαλμα της Παναγίας;
    Με χρήματα των ντόπιων κατοίκων, το άγαλμα αποκαταστάθηκε και τοποθετήθηκε στην αρχική του θέση. Εκατοντάδες καθολικοί συμμετείχαν εκείνη την ημέρα στην προσευχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου