Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

2.Απεβίωσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας



2.Απεβίωσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
Φαίνεται ότι ‘’βασικό προσόν’’ εκεί, είναι ο νέος βασιλιάς να είναι πάνω από 80 χρονών
Γιατί όχι Μητσοτάκης για Πρόεδρος Δημοκρατίας ? Έχει μέλλον.. ( καλά να τον έχει ο Θεός τον άνθρωπο )
    Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ, μετέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής η κρατική τηλεόραση της χώρας. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο βασιλιάς της χώρας αντιμετώπιζε τις τελευταίες εβδομάδες προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.
    Τη θέση του στο θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν. Ο νέος βασιλιάς θεωρείται πιθανό ότι θα επιμείνει στις προσπάθειες του Αμπντουλάχ για αλλαγές που στόχο θα έχουν τη συμφιλίωση της ισλαμικής παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας. Απλός, γλυκομίλητος και καλόκαρδος, ο Αμπντουλάχ γεννήθηκε το 1924 ενώ ανέλαβε επίσημα καθήκοντα βασιλιά το 2006. Είχε οριστεί αντιβασιλέας το 1995, οπότε και είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ο προκάτοχός του βασιλιάς Φαχντ. Αρχικά ο Αμπντουλάχ θεωρείτο από τους ξένους διπλωμάτες ως συντηρητικός, ωστόσο η εικόνα αυτή κατέρρευσε καθώς επέδειξε ζήλο για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας.
    Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ επαίνεσε τις δεσμεύσεις του εκλιπόντος για ειλικρινείς διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
    Ως ηγέτης, ήταν πάντα ειλικρινής και είχε το θάρρος της γνώμης του”, δήλωσε ο Ομπάμα. “Μία από τις πεποιθήσεις του ήταν η σταθερή και παθιασμένη πίστη του στη σημασία των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας ως μια δύναμη που εκπροσωπούσε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. “Η εγγύτητα και η δύναμη της εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας αποτελεί μέρος της κληρονομιάς που άφησε πίσω του ο βασιλιάς Αμπντάλα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου